Last news in Fakti

3 Юли, 2023 11:35 983 0

Нов посланик на Казахстан в Русия

  • казахстан-
  • русия-
  • посланик

Това е Даурен Аскербекович Абаев – бившия заместник-генерален секретар на ОНД

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев назначи бившия заместник-генерален секретар на ОНД и бивш министър на културата Даурен Абаев за нов посланик на републиката в Русия, съобщиха от пресслужбата на лидера на страната.

„С указ на държавния глава Даурен Аскербекович Абаев е назначен за извънреден и пълномощен посланик на Република Казахстан в Руската федерация“, се казва в президентския указ.

На 16 юни Токаев освободи Ермек Кошербаев от поста казахстански посланик в Русия и го назначи за ръководител на администрацията на Източноказахстанската област.

Абаев е роден през 1979 г. През последните години е бил министър на информацията и социалното развитие, както и първи заместник-ръководител на президентската администрация на Казахстан.

През 2011-2016 г. е прессекретар, а по-късно съветник на първия президент на републиката Нурсултан Назарбаев. От януари 2022 г. до януари 2023 г. е министър на културата и спорта на републиката. През март тази година е назначен на поста заместник-генерален секретар на ОНД.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА