Last news in Fakti

24 Октомври, 2013 11:35 4 642 5

Американче с пушка-играчка бе застреляно от полицията

  • сащ-
  • стрелба-
  • убито дете

Служителите на реда призовали детето многократно да хвърли

Американче с пушка-играчка бе застреляно от полицията - 1
Снимка CNN

13-годишно момче бе застреляно от полицията в американския щат Калифорния, защото носело пушка-играчка, съобщава Би Би Си.


Двамата помощник-шерифи в град Санта Роса, отговорни за стрелбата , открили огън след като момчето отказало да остави пушката, която те сметнали за истинска.

Анди Лопес починал на място.

Двамата заместник-шерифи видели тийнейджър да държи " нещо, което изглеждало да е някакъв вид пушка", се казва в съобщение на шерифската служба до медиите. Те многократно предупредили тийнейджъра да хвърли „оръжието“.

Бащата на застреляното момче, Родриго Лопес, заяви, че пушката-играчка принадлежала на приятел.

От офиса на шерифа казаха още, че у момчето е бил намерен и пластмасов пистолет.

Свидетел заяви, че е чул седем изстрела. "Първо, чух полицейска сирена и в рамките само на няколко секунди чух седем изстрела, звучеше ми като пистолет за пирони", каза той.

Стрелбата във вторник се разследва, а двамата заместник-шерифа са освободени докато ситуацията се изясни.

Шерифът Стив Фрейтас описа стрелбата като "трагедия" и обеща  разследването да бъде задълбочено и прозрачно. "Като баща на две момчета на тази възраст, не мога да си представя мъката, която това семейство изживява", заяви той.

Трагичният инцидент стана само ден след като 12-годишно момче от щата Невада застреля учител и рани двама ученици преди да отнеме собствения си живот.

Президентът Барак Обама наскоро поднови призивите за промени в законодателството на страната относно притежанието на оръжие. Причината беше поредицата от смъртоносни инциденти свързани с оръжия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivaylo mihaylov

    6 0 Отговор
    Те наскоро разстреляха и майка,която с колата си чукнала леко оградата на пентагона. Подплашила се жената и се опитала да избяга,а полицаите я разстреляли на място. На задната седалка карала едногодишната си дъщеря. Изключително сбъркано общество с оглед на употребата на оръжие.
    Това дете със седем изтрела направо са го отстреляли умишлено,без предупреждение или поне опит да му съхранят живота.
  • 2 триста итридесети

    6 0 Отговор
    Не виждат ли че е дете, не мислят ли че може да е глухо, не преценят ли че след като са зад укритие (предполагам, все пак са полицаи) шанса да пострадат е минимален, още повече че са двама - ако почне да стреля по единия, ЧАК тогава другия може да го свали, това да застреляш дете, без да си сигурен в каквото и да е ....
  • 3 неутрален

    5 0 Отговор
    USA....
    Мечтата на целият свят...
  • 4 Съни Миланов

    1 0 Отговор
    Е това е тотално психясало общество и полиция от параноици . Смятай какво ще се случи ако има още един сериозен атентат . Сигурно ще седят полицаи зад пердета и за неправилно движение ще ги свалят по улиците .
  • 5 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    "Бащата на детето Родриго Лопес" - и от тук насетне всякакъв коментар е излишен.Ако предходната вечер въпросните шерифи са гледали някой Американски екшън с латино наркобарони и мулета лапетии с патлаци на кръста,просто инцидента по новините с момчето и училището им е дошъл за капак.Всеки би изкрейзил и би пуснал малко калайка,все пак тя веригата се навръзва толкова,че и нормален да си ще изперкаш.Американска мечта,кво да се прави.