Last news in Fakti

18 Юли, 2023 13:49 1 824 14

Турският външен министър разговаря с Лавров

  • русия-
  • турция-
  • лавров-
  • хакан фидан-
  • зърно-
  • самолети-
  • пожари

Хакан Фидан проведе телефонни разговори с руския си колега

Турският външен министър разговаря с Лавров - 1
Източник: БГНЕС

Министърът на външните работи на Турция, Хакан Фидан, проведе телефонни разговори с руския си колега, Сергей Лавров, и с генералния секретар на ООН, Антониу Гутериш, по въпроси, свързани със споразумението за износ на зърно от украински пристанища и искането на Турция за придобиване на едрогабаритни самолети от Русия за гасене на горски пожари.

Фидан и Лавров обсъдиха последните развития във връзка със споразумението за износ на зърно от украински пристанища, след като Москва обяви, че прекратява участието си в него.

Отделно, турският президент изрази желание Турция да закупи едрогабаритни самолети от Русия за гасене на горски пожари. През 2022 г., руските самолети-амфибии Бе-200 участваха в гасенето на горските пожари в Турция, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    9 23 Отговор
    Турция е открила повреда на турбината която нагнетява газ в Турски поток.Май ще трябва сериозен ремонт.Путин да преспи и да си помисли за Зърнената сделка.

    Коментиран от #2, #3, #7

  • 2 КОТарАК

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    РФ досега изнудваше с газа и петрола , сега нея я изнудват , че ще спрат потоците дето и без тва продават за без пари...

    Коментиран от #4, #6, #12

  • 3 Отиде ни

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Последната газ (
  • 4 Отиде ни

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Последната газ (
  • 5 Сандо

    15 5 Отговор
    Положението на Ердо заприлича на това на Лукашенко.И той иска да стои на два стола,отвсякъде да цица и да се ползва от всички облаги на властта.Да,ама неизбежно идва мига в който трябва да избере на кой стол да седне и ако се забави ще се тръшне на земята,а там боли и понякога даже много.Батька намери правилното решение и в момента страната му е под надеждна защита.Ще може ли същото да направи Ердоган при положение,че Турция има много повече проблеми от Беларус?А нас може да ни тревожи факта,че някои авторитарни водачи решават да разрешат вътрешните си проблеми за сметка на външни придобивки.

    Коментиран от #14

  • 6 Ток , бензин , наем жилище

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Все по скъпо в ЕСсер.
  • 7 Мим

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Путин няма какво да мисли,той е казал как стоят нещата.Що се отнася до тръбопровода ,при авария най засегната ще е и потърпевша Турция.Така,че избии си го това от главата за повреди по турбината....

    Коментиран от #10

  • 8 да питам

    4 13 Отговор
    Абе , Лавров не го ли назначиха за глава на конюшнята ?!🤭
  • 9 московлии са терористи

    2 11 Отговор
    Какъв е смисъла да се разговаря с този долен лъжец ?
    От него нищо не зависи.
  • 10 Сандо

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мим":

    От бетонна глава нищо не може да се избие,тя само се натрошава.
  • 11 Бай Иван

    6 5 Отговор
    А усетиха се турците ,че далаверата със зърното секва и сега разговори ,ще купуваме самолети и бля,бля бля !

    Коментиран от #13

  • 12 Едуард Петров

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    НА ДОБРОСЪСЕДСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ, АЛТЕРНАТИВА НЯМА! Обаче, САЩ БЕЗ ВОЙНА, НЕ МОГАТ ДА ДИШАТ! Нали във ВПК на САЩ заработват огромни заплати 25 милиона американци, англичани, индийци и прочее менти! Вероятно има и българи, които през 1990 и последващи години, избягаха в САЩ и Канада! И мнозина там намериха смъртта си;
    В западния рай!
  • 13 Едуард Петров

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Иван":

    Язък, че името ти е Иван! ПРЕДИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО, НАШИТЕ ДЕДИ СА ВЪЗДИШАЛИ: Кога ще дойде Дядо Иван, да ни освободи! И са принасяли Горещи Молитви със плач и стенания, ЗАЩОТО, ПЕСТОТИН ГОДИНИ СА МНОГО ДЪЛЪГ ИСТОРИЧЕСКИ ПЕРИОД! АНАДЪН МУ?! Ей за такива 3000000, като тебе, дето избягаха от България и сега се скитат из тежка чужбина, не сте ни потребни, кречетала с кречеталата ви! България Е Една, няма две Българии! Ние сме ТРАКИ, коренните жители на Тази от 8000 години Тракийска Земя! Потомци сме на Третия Син на Ной, ЯФЕТ И СЛЕД ВСЕМИРНИЯ ПОТОП, НАСЕЛЯВАМЕ ТАЗИ ЗЕМЯ ТРАКИЯ! Румънците също са Траки - Даки, но през 19-ти век един техен глупав шеф, прави реформа на Българицата, заменяйки Я с латиница, за да причисли румънският тракийски народ към Западната цивилизация! Затова, прав е Сократ, който изказва свежата мисъл:,,ДУХОВНОТО Е ПО-ПРЕВЪЗХОДНО ОТ биологичното!"
  • 14 Едуард Петров

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Сандьо, много правилно се изказа!
    Напомни ми за Един голям български Алпинист от Пловдив, Сандьо Бешев!
Новини по държави: