Last news in Fakti

18 Юли, 2023 14:15 808 3

Италия и Франция изпращат на Гърция самолети за борба с пожарите

  • гърция-
  • самолети-
  • пожари-
  • борба-
  • италия-
  • франция

Четири самолета Canadair се очаква да пристигнат в страната

Италия и Франция изпращат на Гърция самолети за борба с пожарите - 1
Източник: БГНЕС
Четири самолета Canadair се очаква да пристигнат в Гърция от Франция и Италия, с цел да се включат в усилията за потушаване на горските пожари, които бушуват в районите Атика, Виотия и Коринт. Информацията бе съобщена от електронното издание на вестник "Kathimerini". Тези самолети се предоставят след активирането на общоевропейския механизъм за гражданска защита.

Европейският комисар по управлението на кризи, Янез Ленарчич, потвърди в публикация в Twitter, че след като Гърция поиска помощ за справяне с горските пожари, два Canadair от групата за гражданска защита на ЕС във Франция и два Canadair от флота rescEU в Италия са били мобилизирани и се очаква да пристигнат в Гърция още днес. Освен това, пожарникари от Румъния, които предварително бяха разположени в страната, вече помагат в борбата с пожарите, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ответен удар

    1 0 Отговор
    А Румъния изпраща още румънци!
  • 2 такава богата страна

    3 0 Отговор
    а се отбягва да си купи самолети за вода, Русия няма да ви помага това лято
  • 3 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Френските пиромани да не са се преместили в Гърция ?Нещастници как не ги е срам да пускат видеа с пиромани и да налагат мнението на онова хампи Грета Т. Всичко това е заради бомбите и лабораториите облаците и въздушните течения не могат се спре ,природата си отмъщава
Новини по държави: