26 Юли, 2023 09:03 1 893 9

Унгария ще защитава своите фермери "с всички средства и на всяка цена"

  • унгария-
  • украйна-
  • зърно-
  • земеделци-
  • фермери

Това решение беше взето след среща в Брюксел

Унгария ще защитава своите фермери "с всички средства и на всяка цена" - 1
Източник: БГНЕС

На 26-ти юли 2023 г., министърът на земеделието на Унгария, Ищван Наги, заяви, че страната ще защитава своите фермери "с всички средства и на всяка цена". Това решение беше взето след среща в Брюксел с колеги от Европейския съюз, където бяха обсъдени въпроси свързани със забраната за доставка на зърно от Украйна за страните от Източна и Централна Европа.

Унгария заяви, че ако Европейската комисия не удължи забраната, те ще запазят ембаргото върху вноса на украински зърнени и маслодайни култури самостоятелно. Тази мярка би помогнала да се освободи място в складовете на страната за унгарските продукти. Те изразиха загриженост, че продажбата на украинско зърно на дъмпингови цени в Европейския пазар би навредила на собствените им фермери.

По-рано, на 19 юли, Полша също обяви, че няма да отвори границите си за украинско зърно на 15 септември и ще запази разрешението само за транзит на тези продукти през нейната територия.

Също така, България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия се обединиха в искането си към Европейската комисия да удължи забраната за внос на зърно от Украйна поне до края на годината. Въпреки това, те продължават да позволяват транзитното превозване на украински селскостопански продукти през техните територии и поддържат така наречените "коридори на солидарност" с тази цел, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ице

    16 4 Отговор
    Демек с война.
  • 2 абсолютни т.паци сър

    37 1 Отговор
    Английския "СЪН " представя немския танк Леопард за руски и показва как гори но бързо е опроверган защото гори след поражение на руски безпилотник (дрон) "Ланцет". Докъде го докараха да показват собствените си поражения за чужди .
  • 3 ....

    31 1 Отговор
    разликата между държавници и мекотели на чужда хранилка
  • 4 Унгарец

    5 24 Отговор
    Унгария ще защитава Руските интереси на Всяка цена Гледайте и се учете на Русолюбие

    Коментиран от #5

  • 5 Сандо

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "Унгарец":

    Унгария защитава своите интереси и засега много успешно.На нас свободната и демократична преса не ни съобщава,но все повече набира сила обсъждането на напускането на ЕС от Унгария,като привържениците за една година са се увеличили от 10-15% на 20-30 .
  • 6 Редник

    29 1 Отговор
    Орбан отдавна се е ориентирал в защита на унгарския национален интерес. Не цепи басма никому ни на ЕС ни на САЩ, ни на Русия и Китай. Но умело балансира между тях.
  • 7 Орис

    21 1 Отговор
    Унгарците имат държавници, а ние -свещени крави.
  • 8 Абе

    14 0 Отговор
    Нали това зърно беше за нуждаещите и гладуващи африкански държави европеиските фермери произвеждат достатъчно за да изхранят европа.за чии х...и въобще тогава се дискутира да се продава укр зърно при нас.значи проблема не е в гладуващите а някои да си продаде боклуците и да лапне париците пък нка наще фермри фалирват егаси и лицемерите
  • 9 Бай Иван

    4 0 Отговор
    "Унгария ще защитава своите фермери "с всички средства и на всяка цена"
    Дали някога ще чуете нещо такова от политик или парламентарна група от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ , ДПС ? Риторичен въпрос ? За това искам да се появи българският Орбан .
Новини по държави: