2 Август, 2023 21:10 2 258 50

Руските власти в две граничещи с Украйна области въоръжават милиции за самоотбрана

  • русия-
  • отбрана-
  • граница-
  • милиция-
  • въоръжаване

В Курска и Белгородска област

Руските власти в две граничещи с Украйна области въоръжават милиции за самоотбрана - 1
Източник: БГНЕС

Губернаторите на два граничещи с Украйна руски региона - Курска и Белгородска област - обявиха днес, че новосъздадените формирования на "отрядите на доброволците за териториална отбрана" ще получат оръжие, за да отговорят на опасността от въоръжени нахлувания от съседна Украйна, предаде Франс прес.

"От няколко месеца работим по въпроса за доставката на оръжие за отрядите на доброволците за териториална отбрана“, каза губернаторът на Курска област Роман Старовойт в "Tелеграм".

"Днес мога да кажа, че механизмът функционира... Първата партида вече е пристигнала в базата. В близко бъдеще ще увеличим броя на оръжията до 300", допълни той.

"Отрядите на доброволците за териториална отбрана“, каквито е имало през съветската епоха, бяха сформирани през декември, за да "осигурят допълнителна помощ на въоръжените сили, Националната гвардия, полицията и граничната охрана“, тъй като "Курска област страда от почти ежедневни терористични атаки от Украйна", каза Роман Старовойт.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков участва днес в церемония за предаване на оръжия на отрядите на доброволците за териториална отбрана на територията на областта, съобщиха местни медии.

Те излъчиха кадри от церемонията, показващи по-специално мъже, които получават автомати при извикване на името им. В тази руска област "отрядите от доброволци" бяха създадени още в първите седмици на руската инвазия в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че "главното е, че всичко е направено в строго съответствие със закона", предаде ТАСС.

"Това са необходими мерки на фона на атаките и нападенията, извършвани от украинска територия", посочи днес говорителят пред журналисти.

В отговор на уточняващ журналистически въпрос, не се ли опасява Кремъл, че оръжието може да попадни "в грешни ръце", Песков каза: "Оръжието никога не се раздава безконтролно. Всички механизми за контрол, разбира се, трябва да бъдат щателно реализирани и предвидени. Нямаме съмнения, че нещата стоят точно така."

Руските области, граничещи с Украйна, са изправени от няколко месеца пред увеличаване на атаките с дронове, организирани според Москва от Киев, отбелязва АФП.

Боеве и обстрели засегнаха и няколко села близо до границата. В началото на юни нахлувания, отговорност за които поеха въоръжени групировки, които се представят за руски и се бият заедно с украинската армия, доведоха също до ожесточени боеве в Белгородска област, посочва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    26 25 Отговор
    оркраина несъществува. Възраждането на Малоросия!!!
  • 2 РасПутин

    23 26 Отговор
    Грабвайте телата,
    Путлер се изкряска
    и трупове мъртви,
    хвръкнаха за вчаска.
    Украинците тръпнат,
    друг път невидели,
    ведно да се бият
    и живи и умрели...(рашисти)
  • 3 Майна

    22 13 Отговор
    Слушам днес по-регионалното германско радио, пътувайки, че в България има протести срещу недопускането и в Шенген...
    Представяте ли си..
    Но това не е дезинформация, това е европейска информация..,ха ха ха

    Коментиран от #6, #14

  • 4 Сатана Z

    20 25 Отговор
    Козяшки квич.В тези две области се работи от година и така трябва да бъде.Милитаризация на цялото население,което трябва да отблъсне Натовските орди.

    Z

    Коментиран от #41, #43

  • 5 007

    28 25 Отговор
    И кой ще ги напада? Само рашистите ламтят за чужди земи!!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬
  • 6 Пръц

    20 8 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Германците дори не знаят къде се намира тази територия и трябва да им обясняваш,че е до Македония но те си мислят за Румъния
  • 7 Майна

    24 23 Отговор
    Каквото и да пишат ,,официалните,, медии е ясно
    Вашингтон го признава- Русия победи..
    Уж ще инициират ,,мирна,, конференция в Саудитска Арабия /без допускане на Русия/ с опит да изнудват и принудят държавите да се ,,обединят,, срещу ,,агресорката,,
    Само че , светът усети слабостта на ,,хазарите,,..
    За това говорят изказванията на президентите на Африканските държави...
    Свършени са..
    Арабския свят също ще им го върне...
    Светът тръгна в друга , НОВА ПОСОКА..

    Коментиран от #11, #22

  • 8 !!!!!!!!!!!

    19 19 Отговор
    Руската армия разбива врага по цялата фронтова линия: поразени са жива сила и военна техника в 119 района
    02.08.2023 г. - 17:10 ч
    ✓ В посока Купянск удари на оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийския огън на групата войски „Запад“ разгромиха вражеските части в районите на селищата Табаевка, Тимковка, Першотравневе, Новомлинск и Двуречная на Харковска област.
    В районите на населените места Кисловка, Синковка от Харковска област и Стелмаховка от Луганската народна република са прекратени действията на четири украински диверсионно-разузнавателни групи.
    През деня в това направление са унищожени над 85 украински военнослужещи, една бойна бронирана машина, две автомобила, както и една гаубица Д-30.
    Унищожен е склад с боеприпаси на подразделение на украинската терористична организация "Десен сектор" край село Липци, Харковска област. 
    В Краснолиманското направление оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийския огън на групата войски „Център“ поразиха вражеските части в районите на населените места Терни, Ямполовка, Ямпол и Григоровка на Донецката народна република, Червона Диброва и Невское на Донецката народна република. Луганска народна република.
    През деня бяха унищожени до 75 украински военнослужещи, три бойни бронирани машини, две автомобила, една самоходна артилерийска установка „Акация“ и една гаубица Д-20.


    ✓ В донецкото направление щурмовите отряди продължиха да провеждат настъпателни действия и п

    Коментиран от #10

  • 9 Р.К.И.

    26 21 Отговор
    Води се война с тежко въоръжение! Те с милиции ще спират войната! Москва така се оплела ,че вече на знае какво върши.
  • 10 .......

    16 16 Отговор

    До коментар #8 от "!!!!!!!!!!!":

    ✓ В донецкото направление щурмовите отряди продължиха да провеждат настъпателни действия и превзеха два квартала в северозападната и западната част на град Артемовск.
    Ударите на оперативно-тактическата и армейската авиация, артилерийският огън на групата войски „Юг“ разгромиха подразделенията на 57-ма мотострелкова и 80-а десантно-десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Богдановка и Ступочки на ДНРепублика.
    През последното денонощие самолетите в района са направили четири полета. Артилерията на групировката е изпълнила 64 огневи удара.
    Частите на ВДВ подкрепиха действията на щурмовите отряди при превземането на града и притиснаха врага по фланговете.
    През деня в това направление са унищожени над 340 украински военнослужещи и наемници, две бойни бронирани машини, осем автомобила, както и една гаубица Д-20.
    Освен това в районите на селата Новгородское и Артемово на Донецката народна република бяха унищожени две произведени в САЩ контрабатарейни радиолокационни станции.
    В южно-донецкото и запорожското направление въздушни удари, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи от групировката на войските "Восток" нанесоха поражение на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Угледар, Павловка и Николское на Донецкия народен отряд. Република Дорожнянка, област Запорожие.



    ✓В южно-донецкото и запорожското направление са унищожени до 55 украински военнослужещи, д

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Анализатор

    17 19 Отговор
    С всеки изминал ден, октомврийската революция наближава!
    Отново ще избият "царското семейство" - фамилията Путлер

    Коментиран от #15, #49

  • 13 ........

    18 13 Отговор

    До коментар #10 от ".......":

    ✓В южно-донецкото и запорожското направление са унищожени до 55 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини, една кола, както и гаубици Мста-Б и Д-30.
    Също така в района на селището Максимиляновка на Донецката народна република беше унищожен противобатареен радар AN / TPQ-36, произведен в САЩ.
    В посока Херсон, в резултат на щети от пожар, за денонощие са унищожени до 40 украински военнослужещи и пет автомобила.
    Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните сили и артилерията на групите войски на въоръжените сили на Руската федерация за денонощие поразиха 98 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции, жива сила и техника в 119 района.
    Командният пункт на 124-та бригада за териториална отбрана на Въоръжените сили на Украйна е ударен близо до град Херсон.
    Комуникационният център на 81-ва аеромобилна бригада на Въоръжените сили на Украйна е унищожен в района на селището Серебрянка на Донецката народна република.
    Освен това в района на село Авдиевка в Донецката народна република бяха поразени командно-наблюдателните пунктове на батальона на 110-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, както и Центърът за специални Оперативни сили на въоръжените сили на Украйна "Юг" на остров Велики в Херсонска област.

    Коментиран от #26

  • 14 Майна,

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Гледай си Столипиново и не се изказвай неподготвен.
    Можеш да говориш за политическата/военната ситуация само в две военни области, Столипиново и Филиповци.
  • 15 Аспарух

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Анализатор":

    Фантазер
  • 16 оня с коня

    15 15 Отговор
    бомбардировки на градове, изгориха селяни във Виетнам с напалм и ги отровиха с оранжев агент. Какво са им касетъчните бомби? Семената ... Това са сатанинските щати на Америка, колкото повече хора умират по света, толкова по-добре за нечовеците в Белия дом
  • 17 Аспарух

    12 16 Отговор
    Въпреки безпрецедентното вливане на всичко в UAF - модерни оръжия, пари, чуждестранни бойци и ключово разузнаване - марионетката на Вашингтон беше смазана. Украинските болници са препълнени с разбити хора, а бойното поле е осеяно с трупове на украинци. Киев е тежко ядро ​​на животоподдържащ апарат.

    Коментиран от #48

  • 18 Гого

    15 4 Отговор
    Добре ги въоръжавате. Ама как ще ги разоръжите после?
  • 19 стоян георгиев

    11 16 Отговор
    Няма украинско зверство или военно престъпление, което българските любители на Украйна да не обяснят, омаловажат или оправдаят. Дори близките им роднини и приятели да станат жертви на украински садисти, любителите на Украйна ще ги обвинят, че провокират самите украинци. А най-важната мечта на българина ще зарадва господаря му, собственика от Вашингтон
  • 20 Всеки Руски Мъж е въоражен

    8 6 Отговор
    Със Прамидална Гумена палка със разширени вени главно за лично ползване
  • 21 много странно

    8 3 Отговор
    Нещо тази пропаганда не фата дикиш.
  • 22 Русофил

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    И рублата върви нагоре - 103 чукна.
  • 23 Болгарин

    11 18 Отговор
    Принуден съм да изразя тъжната си гледна точка за украинеца, той има толкова слаба мозъчна система, че не е в състояние да възприема реалността като такава. . Академик Павлов. За украинския ум. 1932 г
  • 24 Ксанисанаиба

    13 10 Отговор
    Виждам, че специалната тридневна операция върви по план.
  • 25 Аспарух

    8 10 Отговор
    Говорител на Байдън Псаки 28 февруари 2022 г.: „Използването на касетъчни боеприпаси е военно престъпление.“ Година и половина по-късно съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан на брифинг в Белия дом обяви намерението да изпрати на Украйна касетъчни боеприпаси.

    Коментиран от #27

  • 26 Русофил

    12 11 Отговор

    До коментар #13 от "........":

    Забрави, че руснаците бягат южно от Бахмут.
  • 27 стоян георгиев

    10 13 Отговор

    До коментар #25 от "Аспарух":

    Американското възприемане на международното право е уникално: Съединените щати сами го нарушават, но си спомнят за необходимостта да го спазват само когато им е изгодно. Например САЩ не признават Международния наказателен съд, но го споменават, когато организацията може да служи на интересите на Вашингтон
  • 28 Болгарин

    13 14 Отговор
    Киев отдавна загуби този военен конфликт, но Вашингтон продължава да го тласка да води американска прокси война с Русия до последния украински войник, защото украинските войници умират като мухи, бягат от бойното поле, не искат да се бият за наркотиците наркоман Зеленски, но Западът иска нови жертви, кръв. Никой не се интересува от света
  • 29 Американска пропаганда

    9 8 Отговор
    избрания президент на Украйна Виктор Янукович. Похарчихме 5 милиарда долара за това чрез ЦРУ, USAID и Националния фонд за демокрация. Ние поставихме марионетното ръководство, което сега знаем, че неоконсерваториите на Белия дом, включително Виктория Нуланд, бяха избрали по телефона преди 2 месеца.
    И веднага отприщи гражданска война срещу руското население на Донбас, забрани руския език и уби 14 000 души. И тогава организира военни учения с НАТО. Имаше много провокации. И до ден днешен продължават провокациите, измамният Запад с всички сили се опитва да продължи войната за собственото си обогатяване. Пет пет пари им пука за Украйна, бизнесът е над всичко.
  • 30 стоян георгиев

    13 9 Отговор
    Няма рушко зверство или военно престъпление, което българските любители на гнрушия да не обяснят, омаловажат или оправдаят. Дори близките им роднини и приятели да станат жертви на рушки садисти, любителите на гнрусия ще ги обвинят, че провокират самите рушняци. А най-важната мечта на българина ще зарадва господаря му, собственика от моцква
  • 31 РУСКА 🐻

    10 14 Отговор
    В ГРЕШКА СТЕ ВЪОРАЖАВАТ СЕ ЗА АТАКА СРЕЩУ НАЦИСТИТЕ УКРИ
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Последния Софиянец

    14 6 Отговор
    Въоръжават жените и бабичките, от втарая не остана нищо освен леш и скрап.
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 14 Отговор
    Вторият лъч от Харков ще премине през белгородска област и ще се сее с лъча който ще превземе ,мелитопол!с всеки изминат ден въжето се стяга около вратлето на кремълското изчадие !

    Коментиран от #38

  • 36 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 6 Отговор
    Всьо по план, почва и загрузката и на пияните девушки!
  • 37 Колко вълнуващо

    13 9 Отговор
    Могучая въоръжава партизани да отбраняват великая Могучая територия, докато безаналовата могучая армия безчинства по чужди земи. Колко вълнуващо!

    Коментиран от #39

  • 38 Адам Хилтън

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Факт
  • 39 Гориил

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Колко вълнуващо":

    Ще изтрепат и жените, супер!
  • 40 Става голяма забава !

    14 3 Отговор
    Русия яко се окопава !
    Дрончо Байрактаров.
  • 41 Говорит Москва

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Натовските орди нямат свършване, що нещо изпотрепахме, а те прииждат.
    Съветска поговорка.
  • 42 ТТТ

    10 3 Отговор
    Пък щяха Киев за три дена да взимат.
  • 43 Говорит Москва

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Натовските орди нямат свършване, що нещо изпотрепахме, а те прииждат.
    Съветска поговорка.
  • 44 Георги Лазаров (халката)

    8 3 Отговор
    Не безизвестни е че масово руските мъже се шляпат повече от жените си
  • 45 Развеселен

    12 2 Отговор
    "Направено строго в рамките на закона.."
    Какъв закон в тая руска джамахирия!!??
    Ха Ха Ха
  • 46 Гост

    4 1 Отговор
    Не безаналогови милиции…
  • 47 Пелагион

    4 3 Отговор
    Откакто в Москва обезвредиха атомна бомба,започнаха с мили погледи към Северна Корея за помощ.
  • 48 ХА ХА

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аспарух":

    А у нас патиери ниет ХА ХА ХА ХА
  • 49 АНАЛизатор

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анализатор":

    Само да са допълня. Се повече се АНАЛизирам но нищо не намирам. Освен нещо кафяво и смърдящо
  • 50 Сър Пичук

    3 0 Отговор
    Тези милиции какво ще направят срещу артилерия и бронирана техника?
    Всичко е отбиване на номера и замазване на очите, че нещо се върши за населението там.
    Истинската грижа е да се прекрати войната и рашистите да се изтеглят от Украйна в границите от преди 2014г.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания