Last news in Fakti

14 Август, 2023 11:24 838 0

Япония се готви за сблъсък с тайфуна "Лан"

  • япония-
  • тайфун-
  • полети-
  • буря

Отменени са полети и жп курсове

Япония се готви за сблъсък с тайфуна "Лан" - 1
Източник: БГНЕС

Япония се готви за сблъсък с тайфуна "Лан", като отмени полети и железопътни курсове в централните райони на остров Хоншу, предаде Ройтерс. Този сезонен феномен се придвижва към Централна Япония и е седмата тропическа буря за годината.

Тайфунът следва пътя на предишния "Ханун", който засегна Южна Япония, Южна Корея, Китай и руския Далечен изток. Прогнозирано е, че "Лан" ще достигне крайбрежието на префектура Вакаяма и ще продължи към големите градове Осака и Киото. Метеорологичната служба на Япония предупреждава за валежи и силни ветрове, които могат да доведат до наводнения и свлачища, предаде БТА.

Засегнати от бурята авиокомпании и авиолинии в Япония отмениха множество полети, а западнояпонските железници затвориха линията "Токайдо Шанкансен". Тайфунът може да засегне и един от най-важните ваканционни периоди в Япония, свързан с летния фестивал "Обон".

Увеселителният парк "Юнивърсъл студиос" в Осака реши да не работи утре, а организаторите на националното гимназиално първенство по бейзбол "Кошиен" отмениха всички срещи за този ден. Местните власти и жители вземат предпазни мерки, за да се справят със силата на тайфуна и възможните негативни последствия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: