Last news in Fakti

20 Август, 2023 04:59 940 7

Делегация на Западноафриканската икономическа общност разговаря със сваления президент на Нигер

  • нигер-
  • хунта-
  • мохамед базум

По-рано вчера делегацията се е срещнала и с членове на хунтата, включително с генерал Абдурахман Чиани

Делегация на Западноафриканската икономическа общност разговаря със сваления президент на Нигер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Делегация на Западноафриканската икономическа общност, която вчера пристигна в Нигер, се е срещнала със сваления нигерски президент Мохамед Базум, съобщава френското радио Ер Еф И, цитирано от БТА.

Водени от бившия президент на Нигерия Абдулсалами Абубакар, представителите на западноафриканската организация са се видели с Базум присъствието на министър-председателя Махаман Лемин Зейн, назначен от хунтата, и на друг представител на военните. Не се съобщава за естеството на разhоворите помежду им.

По-рано вчера делегацията се е срещнала и с членове на хунтата, включително с генерал Абдурахман Чиани, който се самопровъзгласи за лидер на Нигер. Посланието на делегацията, отправено по време на срещата, е било да се върне конституционният ред в Нигер. Все още не е известно какъв е бил отговорът на лидера на хунтата.

Според член на делегацията по искане на хунтата, в програмата на срещите е била включена още една среща с бившия президент на Нигер - Махамат Исуфу.

Това беше същата делегация, която за първи път посети Ниамей след държавния преврат. Тогава тя бе зле посрещната и дори не успя да излезе от пределите на летището в Ниамей. Сега за топлия прием е посредничил президентът на Того - Фор Гнасингбе.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СВАЛЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ Е МЕКЕРЕ НА ИМПЕРИАЛИ

    12 3 Отговор
    СТИТЕ И НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ..................... ЩОТО РУСКАТА ИМПЕРИЯ НЯМА ДА ПОЗВОЛИ ! НАРОДА ЩЕ ПОБЕДИ И В НИГЕР БЛАГОДАРЕНИЕ ПАК НА РУСИЯ !
  • 2 Мдаа..

    9 0 Отговор
    На тоя канибал само ризата му дет се бялка..
  • 3 Братушките

    9 2 Отговор
    Единствената страна правеща добро на толкова народи по света е Русия, докато САЩ и Франция газ пикаят че не могат вече да крадат урана на Нигер.

    Коментиран от #5

  • 4 Калпазанин

    12 1 Отговор
    Псак да го напиша, в Нигер бият ли се има ли гражданска война? Не, тогава кой как и защо се опитва да създава напрежение там казало било френско радио ап и ройтерс. Боли когато народа си отвори очите и каже стига вече тази земя си е наша и вървете си у дома

    Коментиран от #6

  • 5 Е толкова

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Братушките":

    не съм се смял отдавна! 🤣🤣🤣🤣
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментар

    2 0 Отговор
    Горките роби.Те просто искат свобода и да си купят обувки.Оставете ги да си живеят живота мирно.