Last news in Fakti

22 Август, 2023 08:50 1 360 1

Нова гореща вълна в Южна Европа

  • франция-
  • италия-
  • гореща вълна-
  • температури

Във Франция са обявени червени кодове за високи температури

Нова гореща вълна в Южна Европа - 1
Източник: Shutterstock

Южна Европа се намира под въздействие на високите температури. В Италия се очаква нова гореща вълна, наречена "Нерон", като императора, по време на чието управление станал големият пожар в Рим. Прогнозират се температури, които за период от пет дни няма да паднат под 38 градуса.

Във Франция са обявени червени кодове за високи температури в четири департамента в южната част на страната. Този код дава право на местните власти да предприемат мерки като отменяне на обществени събития или временно затваряне на институции, ако се налага.

Това е първият път за годината, когато във Франция е обявена най-високата степен на опасно горещо време. Здравният министър на страната предупреди гражданите в засегнатите области да бъдат изключително внимателни за своето здраве. Той сподели, че температурите могат да достигнат нива, които досега не са били регистрирани във Франция. Спадът на температурите се очаква да настъпи в четвъртък или петък, но до тогава гражданите ще се изправят пред предизвикателството да се справят с високите температури, пише Нова ТВ.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    3 1 Отговор
    Северният морски път вече работи целогодишно.