Last news in Fakti

23 Август, 2023 15:06 1 772 35

Китайският лидер: БРИКС е символ на справедливостта в света

  • южна африка-
  • брикс-
  • си цзинпин-
  • разширяване

"Чрез приемането на нови членове, организацията ще засили своята сила"

Китайският лидер: БРИКС е символ на справедливостта в света - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Китай, Си Дзинпин, изрази вяра, че организацията БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) представлява символ на справедливостта в света и чрез приемането на нови членове, организацията ще засили своята сила. Той направи това изявление по време на речта си по повод срещата на върха на лидерите на БРИКС, която се провежда в Йоханесбург.

Президентът на Китай подчерта необходимостта от разширяване на БРИКС чрез включването на нови държави в механизма на сътрудничество. Той подчерта, че този подход ще увеличи силата и влиянието на организацията, като ще я направи по-справедлива и равнопоставена, цитира "Фокус".

Си Дзинпин подчерта, че БРИКС е символ на справедливостта в света и заяви, че сътрудничеството между развиващите се страни, участващи в организацията, е нарастващо. Той насърчи държавите-членки на БРИКС да работят заедно за укрепване на своята сила и сътрудничество в различни области, с цел да допринесат за международния мир и развитие.

Той изтъкна важността на отговорното поведение на държавите-членки, особено в нестабилната международна обстановка.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    22 46 Отговор
    БРИКС е сбор на диктатури със смачкани народи и източник на мизерия и нещастия.

    Коментиран от #3, #4, #10, #12

  • 2 аахахахааа..

    19 37 Отговор
    Диктатор да говори за световна справедливост.... Е такова животно няма!
  • 3 Бегай !

    47 12 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Абе,що спряха руските тв канали ? Сигурно защото не са диктатори от Запада !
  • 4 Zизу

    37 12 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    "смачкани народи и източник на мизерия и нещастия" - Сигурно и нашата държава е в БРИКС хаха
  • 5 Гост

    17 36 Отговор
    Наяла се въшка и иска и тя да командва...е те това става в момента...защо да са САЩ а да не съм Аз....защото сте милиард и половина и нямате този БВП който има САЩ със своите 350 мил...

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сащ

    24 11 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Го имат този БВП, защото крадът от целият свят!

    Коментиран от #9, #23

  • 8 Калмук

    14 20 Отговор
    Китайска "справедливост" :
    НЕсправедливо е САЩ да командва парада, но е справедливо Китай да го прави ...
    НЕсправедливо е да има Г7, но е справедливо да има БРИКС ...
    НЕсправедливо е да се разплащаме в долари, но е справедливо да е в юани ...
    НЕсправедливо е Тайван да не е в Китай, но е справедливо Крим да не е в Украйна ...
    НЕсправедливо е САЩ да помагат на Украйна, но е справедливо Китай да помага на Русия ...

    Коментиран от #18

  • 9 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Сащ":

    Факт е че го имат..сега другите искат и те повече да крадат та да ги стигнат...Защо Китай не отвори този проблем преди 30..40.год...защото изобщо не влизаха в класацията...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пророк

    8 3 Отговор
    БРИКС е тъй далеч от справедливост, както САЩ и Западът. Който очаква нещо да се промени, ще се разочарова. Западът е лицемерен, а БРИКС е демагогия.
  • 12 Читател

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Какъв историк си не те знам но страните в Брикс са 70 процента от сушата на земята и 50 процента от населението.Нсправи си сметка какво е това.Историк бил
  • 13 Казуар

    3 3 Отговор
    Китайците колко обработваема земя изкупиха в Африка.
  • 14 Червен кхмер

    5 8 Отговор
    Брикс е въздух под налягане.Индия и Китай имат взаимни териториални претенции, Русия е затънала и с двата крака в Украйна и всички в Брикс искат да спре войната защото всички те губят......ако вкарат и корумпираните и с хипер инфлация и престъпност като Аржентина и други латиноси този съюз ще се разпадне
  • 15 нено

    9 7 Отговор
    Разликата между БРИКС , САЩ,НАТО, АНГЛИЯ , ЕС е огромна! Брикс се обединяват в името на мира и взаимопомощ! Но западните и американските агресори освен за оръжие, санкции, унищожаване на човечеството и тероризиране на всеки ,който се опълчи срещу тях не го чуваме Продъниха ушите ни папагалите повтаряйки колко велик е наркомана и фашистка украина! Тагарев е един българоубиец! Дано хората го проумеят въпреки жестоката манипулация на платените медии и управници и спрат този терор, упражняван върху народа ни от шепа учили, недоучили мутри, канадсксите внедрени лъжци и всичко това се върши от най високо място до селата от ,хората са стресирани и изплашени за бъдещето на децата и внуците си! Ние сме американска колония!

    Коментиран от #19

  • 16 Старец

    7 5 Отговор
    Не знам какви са, но се надявам да смачкат загнилия, перверзен и лицемерен ЕС и престъпните САЩ.
    Когато САЩ и долара изчезнат ще настъпи мир на земята.
  • 17 мдаааа

    7 4 Отговор
    А нашите ПЕЗЕВЕНКИ ще спят и както винаги ще си останат твърдо от къде страната на булката, както за последно останаха с Хитлер ...
  • 18 Някой

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Калмук":

    НЕсправедливо е САЩ да командва парада, но е справедливо Китай да го прави ... - Не, Китай не е казвал това. Идеята е, че вече няма еднополюсен модел, а многополюсен, и БРИКС предлагат международни отношения, при взаимноизгодни условия. Обраното на сегашното положение.

    НЕсправедливо е да има Г7, но е справедливо да има БРИКС ... - Нека си има Г-7, ама да не се бърка в работите на независимите държави и да се държи като господар към плебс.

    НЕсправедливо е да се разплащаме в долари, но е справедливо да е в юани ... - и това не не така.Предлага се да се използва търговия с националните валути на търгуващите държави. Без да се използва долар. И без юан, ако една от търгуващите страни не е Китай.

    НЕсправедливо е Тайван да не е в Китай, но е справедливо Крим да не е в Украйна ...- Исторически Тайван си е част от Китай, както и Крим е част от Русия. Интереесно Хавай що дири в САЩ, Или Маршаловите острови.

    НЕсправедливо е САЩ да помагат на Украйна, но е справедливо Китай да помага на Русия ... - Сегашното положение е неправилно - САЩ помагат на Украйна, но размахват пръст на всички останали да не смеят да помагат на Русия. Така прави кварталния хулиган - заплашва и наказва по неговият си нескопосан начин (в случая икономически санкции).

    Та, всичко написано от теб е опит за манипулация.

    Коментиран от #24

  • 19 Калмук

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "нено":

    Друго си беше, когато бяхме съветска колония !!! Съветската колония е най-свободната колония в света, нали ?!?!?!
  • 20 Госあ

    5 5 Отговор
    И Конфуций и Марк Аврелий (преди християнизацията) слагат справедливостта над всичко ! Това не е вяра, а дълг ! И този дълг с развитието на ноосферата и човешкият морал има все по ясни и измерими очертания, които юдеосаксоните искат да размият ! Браво на президента ! СА, Иран и Аржентина трябва да бъдат приети.
  • 21 Калмук

    1 4 Отговор
    Не, Китай не е казвал това. Идеята е, че вече няма еднополюсен модел, а многополюсен, и БРИКС предлагат международни отношения, при взаимноизгодни условия. Обраното на сегашното положение.
    ... И с какво многополсният модел е по-добър от еднополюсния ?!?! Че новият полюс Китай действа като другия ? Справка - агресивните действия в Южнокитайско море !!!

    Нека си има Г-7, ама да не се бърка в работите на независимите държави и да се държи като господар към плебс
    ... И как точно "се бърка" в работите ??? С крилати ракети и "специални военни операции" ??? Бъркаш "авторитет" със "сила". А плебса е такъв само защото сам е избрал да е такъв (справка - робското унижение на родните русофили, за които истината е в опорките на Кремъл, а не в историческите факти и документи)

    Предлага се да се използва търговия с националните валути на търгуващите държави. Без да се използва долар. И без юан, ако една от търгуващите страни не е Китай.
    ... Кой им пречи и сега да се разплащат в рупии, юани ... .?!?!?! Или истинският проблем е в доверието ?!?!

    Исторически Тайван си е част от Китай, както и Крим е част от Русия. Интереесно Хавай що дири в САЩ, Или Маршаловите острови.
    ... Крим е признат за част от Украйна още по съветско време и препотвърдено по-късно от Русия . А исторически е бил И турски ... ама интересно защо се сещаш само за Русия ?!?!?!?!?!

    САЩ помагат на Украйна, но размахват пръст на всички останали да не смеят да помагат на Русия. Така прави ква

    Коментиран от #22

  • 22 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Калмук":

    Никъде не прочетох нито един исторически факт по документ. Типично. В документите пише, че Крим беше автономна република в Украйна и с референдум избра да се присъедини към Русия (така както Шотландия имаше право да избира), а остров Тайван е система на управление на единен Китай. Такива са Макао, Хонконг и Тибет. Това пише в документите, бацка. Тайван не е автономна република и принадлежи на единен Китай.

    Коментиран от #26

  • 23 Така е,

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Сащ":

    и нас ни окрадоха!Откраднаха най нагло от най бедната държава в ес! 5 милиарда долара!!!Крадцииии!Пладнешки разбойници!Върнете ни паритееее!!!
  • 24 Калмук

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    Сегашното положение е неправилно - САЩ помагат на Украйна, но размахват пръст на всички останали да не смеят да помагат на Русия. Така прави кварталния хулиган - заплашва и наказва по неговият си нескопосан начин (в случая икономически санкции).
    ... Санкциите на САЩ касаят единствено двустранната търговия на САЩ с други страни - това си е тяхно право !!! Както и Китай е в правото си да налага реципрочни санкции на САЩ, независимо дали са ми по-симпатични ли не. САЩ не могат, дори и да искат, да санкционират търговията, напр. м/у Китай и Бразилия ... или Индия и ЮАР.

    Коментиран от #25

  • 25 Някой

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Калмук":

    Аха, а като рзнат някоя банка от SWIFT не е ли санкция, нищо че не се касае за двустранна търговия, в която участва САЩ? Това е само един пример.
    Иначе, забраняват и на васалите си да търгуват в обвинените в нарушение на санкциите им. Което прави американските закони екстеритириални, т. е. налагане на техните закони в чужди държави.

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Калмук":

    Сега извади статута на Крим и ангажиментите от украинска страна. Такива изречения извадени от контекста не значат нищо.

    Коментиран от #30, #31, #32

  • 29 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Калмук":

    Равноправието се изразява в икономическата равнопоставеност. А Китай и Аржентина не са икономически равнопоставени, но идеята на взаимопомощта е, общият растеж и изравняване (доколкото е възможно) на тази равнопоставеност.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Калмук

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Госあ":

    Това не отменя факта на признаването на териториалната цялост заедно с Крим !!! Още повече, че в друг Договор от 28 Ян 2003 границите се препотвърждават (потърси "Украина и Россия подписали договор о государственной границе")

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Калмук":

    Препотвърждават се, до момент в който нацистите не започват да извършват зверства в Източна Украйна и автономна република Крим ве поиска помощ от Путин. Пак казвам, така както Шотландия може да поиска независимост, въпреки че границите на Великобритания са признати от всички. Пак повтарям, остров Тайван няма статута на Крим и Шотландия, а е в границите на Китай, като територия с полуавтономна управление. Като Бавария и Каталуния.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.