Last news in Fakti

25 Август, 2023 04:33 1 244 9

Пуснаха Доналд Тръмп под гаранция от 200 хиляди долара

  • доналд тръмп-
  • затвор-
  • гаранция-
  • освобождаване

Бившият американски президент се нареди до Ал Капоне, Франк Синатра и други знаменитости, позирали за снимка в затвора

Пуснаха Доналд Тръмп под гаранция от 200 хиляди долара - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп беше пуснат под гаранция, след като пристигна в затвора на окръг Фултън, за да бъде задържан. Причината - обвинения, свързани с усилията му да промени резултатите от изборите в Джорджия през 2020 г., предаде CNN, цитиран от NOVA.

Протестиращи пред затвора скандираха срещу окръжния прокурор Фани Уилис, която повдигна обвиненията на 45-ия американски президент и на другите 18 души по делото.

По-рано тази седмица Тръмп прие да бъде освободен срещу гаранция от 200 000 долара и други условия, например да не използва социалните медии, за да атакува съподсъдимите и свидетелите по делото.

Тръмп беше задържан и заснет, както изискват законите в САЩ. След 20-минутен престой в затвора, напусна сградата и се отправи към международното летище "Хартсфийлд-Джаксън" в Атланта.

Предаването му на властите в Джорджия е четвъртия път през тази година, в който Доналд Тръмп доброволно се предава на местни или федерални служби, заради повдигнати наказателни обвинения.

Частният самолет на Тръмп кацна в 19:03 часа местно време на летище "Хартсфийлд-Джаксън" в Атланта, след което кортежът му се отправи към затвора на Фултън, за да премине през стандартните процедури за арест по множество обвинения в тежки престъпления, предаде БТА.

Сред събралите се негови поддръжници пред сградата на затвора бе конгресменката републиканка от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн, една от най-изявените му поддръжнички в Конгреса на САЩ.

Ройтерс отбелязва, че 77-годишният Тръмп вече е навлязъл в неизследвана територия като първият бивш президент на САЩ, срещу когото са били повдигнати наказателни обвинения, макар и четирите дела, заведени срещу него, да не са навредили на позицията му на фаворит в надпреварата за номинацията на Републиканската партия, за да се изправи на изборите през ноември 2024 г. срещу сегашния президент демократ Джо Байдън.

Бизнесменът и превърнал се в политик звезда от риалити шоу ще се присъедини към редиците на гангстера Ал Капоне, певеца Франк Синатра и други американски знаменитости от висок ранг, които са позирали за снимки в затвора, коментира Ройтерс.

Агенцията допълва, че снимката със сигурност ще бъде масово разпространявана както от противниците на Тръмп, така и от неговите поддръжници.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АУУУУУ

    5 18 Отговор
    КЪСМЕТЛИЯ......АКО БЕШЕ В РУСИЯ .......ЩЯХА ДА МУ ГРЪМНАТ САМОЛЕТА 😱😱😱🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #9

  • 3 Сквернислав

    10 0 Отговор
    Придружен от тълпа кореспонденти, Тръмп обиколи килията на затвора и даде интервю за Fox News с примка на врата.
  • 4 Да бе да

    0 5 Отговор
    Аз си мисля че ще проблем да контролират оранжев екземпляр в оранжеви дрехи🦩
    Дакте възможност на този възпален мозък😂😂
    Няма лошо , страхливеца избяга от Ню Йорк , сега се шлqр из Флорида ! Дъщеря му се отказа от тази мекица 😅 давай дончо 🦩😂😂
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 12340

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Ясно.
    Ама нали знаеш--за един бит двама небити дават, та опит си натрупал де:))
    Здрав бъди!
  • 9 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "АУУУУУ":

    Може скоро да се удари самолет в сградата му в Ню Йорк а тя е мнотоетажна. Пак ще да са талибаните в пилотската кабина. Всичко ще изгори, но три лични карти ще се появат незасегнати от пожара. 😁👏😁😁😁😁😁