Last news in Fakti

27 Август, 2023 05:05 2 088 26

Бял мъж застреля трима тъмнокожи в Джаксънвил и се самоуби ВИДЕО

  • сащ-
  • флорида-
  • джаксънвил-
  • убити

Драмата се е разиграла в търговски комплекс в града

Четирима души са убити при стрелба в търговски комплекс на веригата "Долар дженеръл" в американския град Джаксънвил, щата Флорида, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на телевизионния канал "Фокс Нюз". Полицейското управление в Джаксънвил не е излязло своевременно с изявление, уточнява агенцията.

Кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън каза пред местния канал "Нюз4ДЖАКС", че мъж се е барикадирал в търговския комплекс на "Кингс роуд".

Общинската съветничка от Джаксънвил Джу'Коби Питман, която определя случилото се като трагедия, заяви, че, доколкото е разбрала, заподозреният е ликвидиран.

"Хората в тази общност страдат. В момента аз съм много, много разгневена", заяви Питман пред репортери.

Шерифът на американския град Джаксънвил, щата Флорида - Ти Кей Уотърс, обяви, че мотивиран на расова основа стрелец е застрелял трима души в търговския комплекс "Долар дженеръл", преди да сложи край на собствения си живот, предаде Асошиейтед прес.

"Казано направо, тази стрелба е расово мотивирана. Той е мразил тъмнокожи", заяви Уотърс на пресконференция.

И трите жертви са били тъмнокожи - двама мъже и една жена, посочва Уотърс.

Ройтерс информира, че стрелецът е бил бял, предполага се, че е носил предпазна жилетка и е бил въоръжен полуавтоматична пушка от типа на АР-15, както и с пистолет. Преди това е бил забелязан в местен университет. От ФБР обявиха, че започва федерално разследване по случая.

Според шериф Уотърс стрелецът е бил малко над 20-годишен. Ройтерс цитира кметицата на Джаксънвил Дона Дийгън, която казва, че "това е престъпление, изпълнено с омраза". Предполага се, че убиецът е действал сам и не е бил част от голяма група.

Американският президент Джо Байдън е бил информиран за стрелбата. Същото важи и за главния прокурор на САЩ Мерик Гарланд.

Междувременно след разговор с шерифа на Джаксънвил губернаторът на Флорида Рон Десантис, който е един от претендентите за президентска номинация на Републиканската партия, нарече "отрепка" убиеца на трима души в търговския център на веригата "Долар дженерал". Освен това Десантис заклейми расистката мотивация на стрелеца.

"Този човек се самоуби, вместо да си понесе последствията. Той пое пътя на страхливеца", заяви Десантис, който е в Айова за предизборната си кампания.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    53 1 Отговор
    Паметник трябва да му издигнат!

    Коментиран от #8

  • 2 Име

    20 2 Отговор
    Трябва да е лудост в тяхната държава, макар да се декларират за еднакви - има расова омраза, ужасно е един вид.

    Имат си възпитание, откачена работа, то е навсякъде така - ние също имаме "любимци".

    Много крайно е - да убиваш.

    Коментиран от #5

  • 3 ХАХАХА

    47 0 Отговор
    Вместо да изпишат Вежди те извадиха очИ с налагането на привилегии за малцинствата ! Скоро ще има гърмяни и от ЛГБТ
  • 4 Дървен Господ

    59 2 Отговор
    Американските затвори са пълни с чернокожи ! Същото е и с българските затвори 99% роми ! Хайде интегрирайте ги де ! Единственият човек който го умееше беше бай Тошо !

    Коментиран от #7

  • 5 Мирис на непрани чорапи

    38 0 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    Крайно е , но по някога и крайно необходимо !
  • 6 Коч

    37 2 Отговор
    Ето до къде ви води не обузданата интеграция! Вместо да се сепарирате, вие чакате хубаво да ви натъпчат да съжителствате уж заедно и започват ексцесии и масови стрелби! Не само расова!!! Омразата е повсеместна! Ще се изтрепете за всичко, което ражда непоносим антагонизъм! Какъв мир може да има и мирно съществуване между феновете на заклети футболни врагове? Между партийни различия? Между привърженици и рушители на паметници, най актуалното!!?! Изобщо, това е стратегията на господарите - да ви омешат, ако вземете да шавате, едната маса бива хвърлена върху другата и ви прави неспособни за никакво масово действие! Събрали се 5 българена и решили да гласуват правилно, мафията хвърли отгоре им тълпа електорални единици от своята махала и промяна финиш!
  • 7 Коч

    24 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дървен Господ":

    Отчасти сте прав, Господ! Но, там вече всички полицаи и кметове са с по тъмен тен! Тук предстои! Изоставаме! Изоставаме! Изоставаме!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Булдог

    42 0 Отговор
    Ако тъмнокож застреля трима бели дали ще прави ли такъв проблем или ще се сметне за нормално?То всеки бял убил някой с различна кожа бива смятан за расист вече.
  • 11 Артилерист

    26 3 Отговор
    Това като новина ли ни го поднасят? Подобни, че и по-кървави убийства в САЩ, в които жертвите са деца, ученици, студенти, служители, работници, обикновени минувачи и прочие, са ежедневие там. Изкрезилите грабват пушкалата, отиват в училищата, университетите, в заведенията, в офисите и други публични места и започват кървавата вакханалия. Тук не говорим за атентатите срещу президенти, публични личности, творци, артисти и др. В почти всяко населено място има квартали, в които даже полицията не смее да влезе. Уличното правосъдие в САЩ има своите корени още от времето на дивия запад. Това е част от тяхната прехвалена демокрация...

    Коментиран от #13

  • 12 Коч

    29 2 Отговор
    Вижте фотоса! Всички кметове и полицаи са добре интегрирани! Бял човек не се вижда! Той е ликвидиран! Буквално и метафорично!
  • 13 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Артилерист":

    И у нас ще е така,АКО се узакони ,използването и употребата на огнестрелно оръжие....вЕрвай ми...???
  • 14 Чудо голямо !

    19 2 Отговор
    Републиканците никога няма да спечелят щом наричат белите- отрепки.За демократите гласуват само Латиноси,негри и обратни .
  • 15 Ти ше американско лай но

    10 2 Отговор
    В САЩ има всекидневно стотици случаи на ранени и убити с огнестрелно оръжие.Не може да пускаш статии за всеки един
  • 16 Ами

    14 0 Отговор
    Точно такива като "смелчагата" Десантис допуснаха страната им да се докара до това позорно положение. С тези черните ги чака расова война.
  • 17 Исторически парк

    17 0 Отговор
    Когато е бял винаги подчертават, че е бял 😉
  • 18 Механик

    7 2 Отговор
    Оф ка мъй яд, начиииййй!
    Ние чакахме Русия да съ разпада, начийй...
    Па тя ква стана, начиййй?!
    В САЩ всекидневни стрелби по хора ,начиййй....
    Улиците му приличат на Бахмут, начиййй...
    Ноу мъй яд, начиййй!
  • 19 У БГ-ето

    10 0 Отговор
    Нема расизъм....оти сите се мразим.....!!!
  • 20 Какво ооо

    10 1 Отговор
    Масова стрелба в САЩ
    Не може да бъде
    Не го вярвам
    Сигурно е фейк
    И президентът бил уведомен
    И какво направил като го уведомили
  • 21 Джоко

    8 0 Отговор
    3 на 1 в полза на демокрацията....
  • 22 Чакам за зелева карта лотария май беше

    2 1 Отговор
    Сега BRICS изпреварва G7 в много ключови области: население, действителен размер на промишленото производство, потребление на енергия, набор от технологични компетенции, география. И тези предимства ще се увеличават с влизането на все повече страни в алианса, което ще стане на следващата среща на върха в Казан.

    Припомнете си списъка с кандидати за присъединяване към БРИКС: Алжир, Бангладеш, Бахрейн, Беларус, Боливия, Венецуела, Виетнам, Хондурас, Индонезия, Казахстан, Куба, Кувейт, Мароко, Нигерия, Палестина, Сенегал, Тайланд. Това са още 1 милиард души – тоест общо повече от половината човечество ще се обедини в БРИКС. Всъщност това е основата на бъдещата ООН.

    И ако това не е „мат“ на геополитическия хегемонизъм на Запада, то безусловно е „шах“. Следващият ход на голямата шахматна дъска ще бъде направен под егидата на Русия.
  • 23 фАНТОМасс

    2 0 Отговор
    На САЩ война не им е нужна , за да се избиват кой къде свари ! Явно убийствата са в кръвта им. Като почнем още от местните ИНДИАНЦИ , минем през тогавашните роби-негри , следват мексиканците , после японци , Виетнам , Афгатистан , Либия , Сирия , Сърбия , Ирак , Иран , Северна Корея .......Не е на добре !
  • 24 Но това е скандално!

    1 1 Отговор
    Прекалено много негри има в Джаксънвил.
  • 25 Бягайте! Трепят негрите!

    2 0 Отговор
    Ами сега какво ще правим?
  • 26 Руснаците

    2 0 Отговор
    пак са виновни…