Last news in Fakti

27 Август, 2023 05:41 2 001 5

Антисемитски скандал в управата на Бавария

  • германия-
  • бавария-
  • скандал-
  • антисемитизъм

Зам.-премиерът на провинцията е обвинен, че като гимназист разпространявал антисемитска литература

Премиерът на Бавария поиска вчера неговият заместник незабавно да изясни ситуацията по обвинения, че като гимназист е разпространявал антисемитистка брошура, предаде ДПА, цитирана от БТА. "Тези обвинения трябва да бъдат изчистени - сега и завинаги", заяви Маркус Зьодер.

Като се позовава на свидетел, "Зюддойче цайтунг" информира, че Хуберт Айвангер е разпространявал брошурата в гимназията си в Бавария през учебната 1987-88 година. Според информацията брошурата е съдържала памфлет, чиято тема е бил концентрационният лагер "Аушвиц", където според историци нацистите са причинили смъртта на 1,1 милиона души, преобладаващо евреи, уточнява ДПА.

Айвангер, който е и министър на икономиката на провинцията и лидер на дясноцентристката партия "Свободни избиратели", отхвърли обвиненията чрез свой говорител.

Междувременно ДПА предаде още, че високопоставена политическа фигура от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" e била намазана с изпражнения по време на публична проява. Беатрикс фон Щорх, заместник-ръководителка на партията, която агитира срещу имиграцията и срещу Зелената сделка, е била атакувана в конферентна зала в западния германски град Даун.

Фон Щорх е заявила пред ДПА, че е била помолена за обща снимка от мъж и тъкмо се е подготвяла за нея, когато човекът я е намазал с екскременти. "Беше наистина възмутително", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    22 1 Отговор
    Болни хора болна амбиция ,ще стават целени джендъри
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Перо

    27 0 Отговор
    Дежурните лепенки “антисеметизъм” “расизъм” и “теория на конспирацията”, на джендъризма и ционизма, където не им минават номерата!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: