Last news in Fakti

3 Септември, 2023 05:59 966 7

16-годишен ученик бе застрелян по време на мач в Луизиана

  • ученик-
  • убит-
  • стадион-
  • луизиана-
  • сащ

Инцидентът е станал на стадиона на гимназията в Порт Алън

16-годишен ученик е бил убит, а една жена - ранена в рамото, при стрелба на гимназиален мач по американски футбол в американския щат Луизиана, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес и БТА.

Засега полицията не е извършила арест, а следователите все още не са открили причината за избухването на насилието по време на почивката на спортната среща в зоната до трибуните, информира сержант Ландън Гроджър от шерифската служба на Западен Батън Руж.

Медицински хеликоптер е кацнал на стадиона на гимназията в Порт Алън и двете жертви са били откарани незабавно в болница, където е констатирана смъртта на тийнейджъра, посочва Гроджър. Според медиците е нямало опасност за живота на ранената жена.

Мачът е бил прекратен, като потресените зрители са се насочили вкупом към паркинга, който е бил задръстен с коли на аварийните служби.

"Не знаем нито какво е довело до случилото се, нито дали стрелбата е била насочена към определен субект или е била произволна", добави Гроджър в телефонен разговор за Асошейтед прес. "Не искаме да избързваме, а да разгледаме инцидента от всички възможни страни", посочи той.

Училищният съвет на Западен Батън Руж обяви, че вече са сформирани кризисни екипи, които да говорят с учениците и да им помогнат да превъзмогнат шока. "Нашата първа задача в момента е да подкрепим семейството на убитото момче, да помогнем на всички останали ученици и да съдействаме на разследването", се казва в изявлението на училищната управа.

Мерките за сигурност ще бъдат засилени в училищата, обяви за АП главният надзирател Чандлър Смит, който каза, че училищният окръг ще учести прилагането на съществуващите програми, с които "учениците да бъдат възпитавани, че насилието съсипва живота на много хора".

Населяваният от близо 5000 души Порт Алън се намира от другата страна на Батън Руж през река Мисисипи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що е то ,,Американски футбол"...?!

    7 0 Отговор
    Футбол,при който картоните се раздават,чрез изстрели...
  • 2 Руснаците и китайците

    7 0 Отговор
    са виновни
  • 3 Култура Миянко

    7 0 Отговор
    Демократични ценности.Там това е норма.
  • 4 Механик

    3 0 Отговор
    Само един убит и един ранен? Слабичко. Много слабичко.
    Аз знам ,че можете повече. Следащия път се стегнете малко!
  • 5 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    4 0 Отговор
    Диваците се забавляват...
  • 6 Предполага се

    2 0 Отговор
    Че Путин е бил във публиката. Е кой е виновен?
  • 7 Руди Хес

    0 0 Отговор
    Много афронегри са се завъдили, трее се чисти чат чат, а сега е нужно...