Last news in Fakti

7 Септември, 2023 11:28 880 4

Латвия укрепва границата си с Русия

  • латвия-
  • граница-
  • русия

Инициативата идва след подписването на споразумение между Латвия, Литва и Полша за затваряне на границите с Беларус

Латвия укрепва границата си с Русия - 1
Източник: БГНЕС

Латвия планира серия от мерки за засилване и подобряване на сигурността на източната граница на страната с Русия, съобщава новинарският портал Delfi. Инициативата идва след подписването на споразумение между Латвия, Литва и Полша за затваряне на границите с Беларус в началото на август.

Планът включва поставянето на "драконови зъби“, противотанкови мини и други видове бариери, които да подобрят сигурността и контрола в този стратегически важен регион. Министърът на отбраната на Латвия, Инара Мурниеце, заяви, че целта е да се завърши този процес преди края на текущата година.

В изявлението си министърът подчерта необходимостта от предприемане на мерки срещу нежеланата мобилност в целия балтийски регион.

През август Латвия, Литва и Полша подписаха механизъм за затваряне на границите с Беларус в случай на "критична ситуация“, с оглед на споровете и напрежението около миграционния поток, насочен към Европейския съюз през Беларус. Този механизъм позволява на страните да предприемат "адекватни мерки“, за да гарантират собствената си сигурност и стабилност, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимчят

    5 6 Отговор
    А против ракети ,слага ли бариери....
  • 2 йхнкхйких

    5 6 Отговор
    Мишките от латвия са на един шамар хахаха мишки !
  • 3 Урюрвкос

    3 5 Отговор
    от статията разбрах че ако има миграционен натиск от страна на Турция ние трябва да поставим "драконови зъби“, противотанкови мини и други видове бариери, за спиране на нежелана мобилност
  • 4 Мишел

    2 3 Отговор
    Тези имаха идея да построят по границата си ограда с мрежа , весока 12 метра, срещу руски крилати ракети. 😀😀😀😀
Новини по държави: