Last news in Fakti

13 Ноември, 2013 10:59 1 215 0

Откриха още едно българче в ромски лагер в Гърция

  • гърция-
  • роми-
  • българче-
  • момиче-
  • отвличане

След ДНК тестове е доказано, че мъжът и жената не са биологичните родители на детето

Откриха още едно българче в ромски лагер в Гърция - 1
Снимка Архив БГНЕС

Още едно българче бе открито в ромски лагер в Гърция, съобщава гръцкият информационен сайт greekreporter.com.

Полицейските власти в Солун са изправени пред случай, подобен на този на „русия ангел“ Мария, която бе намерена в ромски лагер във Фарсала.

Доказано е, че биологичните родители на детето са българи.

След разследване на прокуратурата в Солун  на актовете за раждане за периода 2008-2013 г. е установено, че ромско семейство е заявило в документите за раждане на второ дете, само шест месеца след раждането на първото.

Властите открити семейството както и 4-годишното момиченце в ромски лагер извън Солун. След ДНК тестове е доказано, че мъжът и жената не са биологичните родители на детето.

Двойката е арестуван и ще бъдат предявени обвинения за отвличане на деца както и за незаконно получаване на социални помощи.

Един от мнимите родители заявил пред властите, че  семейство роми от България им е дало момиченцето, защото не можели да се грижат за нея.

Момиченцето е било настанено в детски дом и е поверено на грижите на благотворителната организация "Усмивката на детето".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: