Last news in Fakti

10 Септември, 2023 05:18 1 063 0

Израелските сили застреляха 16-годишен палестинец

  • израел-
  • хеброн-
  • убит-
  • палестина

Инцидентът е станал близо до град Хеброн

Израелските сили застреляха 16-годишен палестинец - 1
Снимка: ЕПА

16-годишно палестинско момче е било застреляно от израелските сили днес в близост до град Хеброн на окупирания Западен бряг на река Йордан, каза палестински здравни представители, цитирани от Ройтерс и БТА.

Израелската армия обяви, че бойци са хвърляли експлозиви по войници, които са били в близък пост.

"Войниците от израелските сили за отбрана са отговорили със средства за разпръскване на нападателите и са открили огън", обявиха от израелската армия, без обаче да потвърдят смъртта на момчето.

Западният бряг, където палестинците искат да създадат своя собствена държава, е арена на насилие през последната година и половина, отбелязва Ройтерс.

Палестински медии информираха, че израелските сили са открили огън с бойни патрони и са употребили сълзотворен газ срещу младежи в бежанския лагер Ал Аруб, в южната част на Западния бряг. Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди информацията чрез независим източник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА