18 Септември, 2023 12:56 986 17

Започва седмицата на високо равнище на Общото събрание на ООН

  • сащ-
  • оон-
  • среща на върха-
  • кризи

В момент, когато светът е изправен пред лавина от кризи

Започва седмицата на високо равнище на Общото събрание на ООН - 1
Източник: БГНЕС

В момент, когато най-уязвимите страни са засегнати от лавина от кризи, световните лидери се събират днес в ООН, за да подновят неизпълнените обещания за радикално подобряване на съдбата на човечеството.

Със срещата на върха за Целите на устойчиво развитие се открива седмицата на високо равнище на Общото събрание на ООН.

Днес президентът Румен Радев ще участва в този политически форум под егидата на Общото събрание на ООН. Българският президент ще направи изказвания в рамките на лидерските формати, посветени на науката, технологиите и иновациите. Държавният глава ще има срещи с представители на еврейските организации в Ню Йорк.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще направи изказване на министерската среща на тема "Ролята на изкуствения интелект за ускоряване на напредъка за постигане на Целите за устойчиво развитие". Тя ще участва и в срещата на министрите на външните работи на държавите членки на ЕС.

Съдбата на 17-те цели за устойчиво развитие, приети от държавите членки на ООН през 2015 г. за изграждане на по-добро и по-устойчиво бъдеще до 2030 г., е от решаващо значение за редица по-бедни страни, включително за тези, които страдат от последиците от войната в Украйна.

Тези цели "са свързани с надеждите, мечтите, правата и очакванията на хората, както и със здравето на нашата природна среда", подчерта през уикенда генералният секретар на ООН Антониу Гутериш. "Става дума за поправяне на историческите несправедливости, за премахване на глобалните разделения и за поставяне на нашия свят на пътя към траен мир", добави той, призовавайки за "спасителен план". Надеждата е, че нито един от 8-те милиарда души по света няма да остане гладен, че ще се повиши достъпът до питейна вода, чиста енергия и здравеопазване.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    8 2 Отговор
    На последната среща на Г20 Клаус Шваб каза ,вече не е нужно да се ходи на избори,изкуствения интелект ще решава коя партия ще спечели изборите,та това означава че България е вече напред в бъдещето,защото машините за гласуване решават кой да управлява в България където контрола на софтуера е в посолството.Само че има малка грешка в софтуера на изкуствения интелект в графата където се посочва партиите в интерес на кого работят , вместо в интерес на България е посочено в интерес на посолството и изкуствения интелект ни избра Тулупа и Киртака да управляват колонията.Ама вие не се притеснявайте пийте си спокойно ракията и вече не е нужно да вдигате задните части да ходите да гласувате ,изкуствения интелект ще направи България велика.

    Коментиран от #9

  • 2 Никой не ви ще вече

    12 1 Отговор
    Сетили се за неизпълнените си обещания!!!!
    Я кажи в Конго преврат ли стана? Президентаим офейкал в Америка.
  • 3 Сталин

    9 1 Отговор
    Тези кризи предизвикани и манипулирани от глобалната ционистка мафия са следващия етап от процеса да ни вкарат в електронния концлагер ,тези войни и пландемии са само театър за плебса ,докато тези западни мародери изградят концлагера

    Коментиран от #8, #10

  • 4 зевзек

    5 1 Отговор
    среща след среща, няма седмица без срещи, прегръдки, целувки, а нито един световен проблем не е решен, напротив, трупат се
  • 5 Селянин

    4 0 Отговор
    Вълкът щял да изнася лекция в ООН пред овцете на тема:
    "Тоталитарния режим на кучетата в овчето стадо, както и вредата от тях".

    На крака щели да го аплодират:
    Леопард, пантера, хиена, лисица, тигър, лешояд, представители на ромската общност и всички
    чувстващи се дискриминирани, че не могат свободно да си берат овце.
  • 6 Абе махайте се!

    3 0 Отговор
    Защо не обясните на целия свят, какво означава вашата "Агедна21", която сте приели 1992-ра година?
    Искате да превърнете целия свят в какво? Обяснете!
  • 7 Ганю

    1 1 Отговор
    пак с пратеници за резил !
  • 8 Комунизма е най-голямото зло

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Отиваш си другарю и всичките другари и другарки, защото не може да боравите с електрониката и технологиите на бъдещето! Вашето болшевишко време мина! Ай чао!!!
  • 9 Абе тоя Шваб,

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    син на немски фашист, ни обещава:
    "Голямото преобразуване", какво ще ни направи: "2030-та г. нищо няма да имаш(притежаваш), но ще си много щастлив"!
    Еми като те "ваксинират", всеки 6 месеца с каквото трябва, ще гледаш като растение само и ще се радваш на слънцето, ще се радваш, че тези са ти хвърлили коричка хляб и че са ти позволили да спиш... Това е великият им "преход", към "зелената планета", "нулево замърсяване с СО2", "никакви коли", "никакво месо няма да ядете", "няма да летите повече със самолети", "няма да се размножавете", "ставате 70-полови и така забравяте, от къде идват децата" и т.н.
    И така, "ще се спаси нещастната планета от НАС, но ще бъде запазена за потомците на Сорос, Гейтс, банкерската мафия, печатарите на доларите и техните помощници, евентуално! Те ще си ядат месо, ще си летят с частните им самолети, ще лежат по плажовете на чудесните курорти и странно, но те няма да са 70 полови...

    Коментиран от #12

  • 10 Комунизма е най-голямото зло

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Само при болшевиките може да видите паметници с пушка в ръка. Какво означава тая пушка??? РОБСТВО, ТЕРОР, НАСИЛИЕ, ВОЙНИ, МИЗЕРИЯ И ГЛАД!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Малко допълнение!

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Комунизма е най-голямото зло":

    Вече след толкова опит и наблюдение, можем да кажем, че Капитализма, Комунизма, Фашизма, Демокрацията, Диктатурата ... са все едно и също общество, само с малки и незначителни отклонения, като крайната цел им е една: Ще добруват само по-малко от 1% (умни, красиви, лъжливи, нахални, крадливи, супер нагли, без никакъв морал, НЕхора...) , а останалите ще бъдат "намалени значително" и ще бъдат модерни роби на първите, напълно подчинени и управлявани от изкуствен интелект! Е, тогава? До сега хората не са имали изобщо нормална обществена система, само лъжи и измами, ограбване и подтискане!

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Демокрация няма равна

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Малко допълнение!":

    Баш пък Комунизма да го сравняваш с Демокрацията е много смешно и трагично! Явно никога не си живял в демокрация, а пък да не говорим че в БГ има псевдодемокрация, а не истинска демокрация. Така е като комунистите са ти промили мозъка с пропаганда! Въобще дали си излизал от село или от панелката е въпроса???

    Коментиран от #16

  • 14 ТрампЛин

    0 1 Отговор
    Крайно време е за по-крути мерки! На първо време да се увеличи броя на страните в СС на ООН! Присъствието на русия там е в разрез с принципите на ООН!!!
  • 15 Гутериш е Жалък!!! ДНЕС НЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ

    2 0 Отговор
    Му напишат да говори утре!! Марионетка!!
  • 16 Днешната "Демокрация"

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Демокрация няма равна":

    Пландемии с принудителни мерки
    15-мин. градове
    Електронни пари със срок на годност
    Цензура: има само една истина и е тази, която ние ти кажем
    Ние ти спираме някои канали, понеже те не са за деца, но сметката за телевизията си ти остава същата
    Може да пътуваш само със "зелен сертификат", но преди това трябва да минеш през инжекциите
    Избори с ала-бала
    Войните в Ирак, Либия, Сирия... са демократични и правилни, войната в Украйна е фашистка и неправилна
    За да си управляван по-добре, има посолства които всичко знаят, кое и как да се прави
    Не ти трябва армия и оръжие, ние ще те пазим. Дай си територията за безплатни бази, за да можем тука да те пазим
    Дай парите днес, ние ще направим завод за производство на самолети и когато ги произведем, ще ти ги дадем
    Яж калинки, скакълци, хлебарки и червеи, понеже телешко, свинско, агнешко... не се отразяват добре на природата
    Насилието ще спре, когато се подпише една Истанбулска конвенция, която прави от децата 70-полови
    ....
    И по-полеко. Никога не съм живял в панелка. И на село не е никак лошо, при тази градска лудница! Налагало ли ти се е, цял живот да говориш и сменяш постоянно 4-5 езика, за да се разбираш с колеги, съседи, жена си, приятели и роднини? Не сме в една лига с тебе!
  • 17 факуса

    0 0 Отговор
    преливат от пусто в празно