Last news in Fakti

19 Септември, 2023 08:12 4 422 51

Откриха отломките на разбилия се американски изтребител F-35

  • сащ-
  • отломки-
  • изтребител-
  • ф-35-
  • южна каролина-
  • армия

Американската армия съобщи

Откриха отломките на разбилия се американски изтребител F-35 - 1
Източник: Shutterstock

Американската армия съобщи, че е открила отломките от изтребителя F-35, който се разби в неделя в Южна Каролина, предаде Ройтерс.

Пилотът е катапултирал успешно при инцидента.

След инцидента военновъздушната база в Чарлстън се обърна към жителите на Каролина за помощ. "Ако разполагате с някаква информация, която може да помогне на нашите спасителни екипи да открият F-35, моля, обадете се на Центъра за бойни операции на базата“, написаха властите на авиобазата в социалната мрежа "Екс" (бивш "Туитър").

Ден по-късно стана ясно, че екипи от военновъздушната база са открили отломките.

"Персоналът от съвместната база военновъздушна база Чарлстън в тясна координация с местните власти откри отломки в окръг Уилямсбърг. Те бяха намерени на два часа североизточно от базата в Чарлстън", заявиха американските военни в "Екс".

Според компанията производител "Локхийд Мартин" едно от основните предимства на изтребителя е, че е почти невъзможно той да бъде проследен с радар, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелю

    88 7 Отговор
    ПУТИН ГО Е СВАЛИЛ ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА ПИШЕТЕ ТОВА

    Коментиран от #2

  • 2 От бункера

    10 59 Отговор

    До коментар #1 от "зелю":

    как ще го свали?

    Коментиран от #48

  • 3 Една щастлива история!

    97 9 Отговор
    Толкова е невидим, че два дена му търсят останките! Пилотът е още по невидим - никакъв го няма, но е успешно катапултирал!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 коки

    89 10 Отговор
    Всъщност основното "предимство" на тоя жалък изтребител е, че той няма нужда да бъде проследяван с радар щото си пада сам и не е нужно да го следиш!
    Това е летящ бордюр при това с един двигател и като кихне мотора, друг няма с който да се прибере.
  • 6 Как го намерихте

    55 6 Отговор
    Като е невидим
  • 7 факуса

    63 8 Отговор
    а пилота що се не обади кат катапултира,много са зле говедата нямат и по какво да се обадят,и натю е същото,балон с хелий

    Коментиран от #9

  • 8 Сомалийския пират

    14 88 Отговор
    Ф35 е един от най добрите изтребители правени някога,допускам че е пилотска грешка тъй като само един Ф35 спокойно може да свали около 8-10 руски антики които даже няма да разберат какво е станало.

    Коментиран от #12, #13, #38

  • 9 Щото

    64 4 Отговор

    До коментар #7 от "факуса":

    Преди да падне самолета е паднала батерията на китайския му телефон!😅😅😅😅
  • 10 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    22 63 Отговор
    Петима ранобудни путинофилски плювачи само?! Другари, хайде по бодро моля! Разбира се, когато безаналогови руски железа падат от небето - обикновенно сте за гъби! На 12.08.23 руски Су 30 се разби в Калининградска област. Екипажът - загинал! Коментарите ви? На 05.07.23 руски Миг 31 се разби над Камчатка. Така и не стана ясна съдбата на екипажа! Коментарите ви? На 17.10.22 руски истребител се разби в жилищна сграда в Ейск, а на 23.10.22 друг Су - 30 падна в жилищен район в Иркутск. И така нанатък "славна" руска епопея! Моля, кажете нещо извън хейта? Сигурен съм, че до края на деня ще ми нацвъкате 100 червени палци, ама айде моля малко спокойно го карайте, че сте много смешни!

    Коментиран от #11, #35

  • 11 Коч

    44 16 Отговор

    До коментар #10 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Нормално е да падат руски таралясници! Това там е традиция и не учудва никого! Странно и неприятно е, когато високотехнологични западни апарати, управлявани от изкуствен интелект и трезви пилоти, падат без видима причина!? То така и Трета световна може да стане! Затова са обезпокоени хората! Както никой не се притеснява, когато Бойко Борисов постоянно говори простотии, това е нормално, но когато Академик нарече рекетьорите ,,терористи", наистина е скандално!

    Коментиран от #18, #40

  • 12 РЕАЛИСТ

    55 8 Отговор

    До коментар #8 от "Сомалийския пират":

    То имаше и един много страшен невидим F-117, но като го свалиха сърбите през войната, се разбра какво е покритието и го спряха от производство. Та и тоя F-35 няма да кара дълго. Който се е излъгал да го купи, ще пие една студена вода.

    Коментиран от #17, #51

  • 13 То затова

    52 7 Отговор

    До коментар #8 от "Сомалийския пират":

    Сред американските летци прякорът му е "Пингвина"- птица която не може да лети..
  • 14 Коч

    28 3 Отговор
    Електорат! вие пак не схващате иронията на постналата матреала Симона! Ето, цитат - ,,След инцидента военновъздушната база в Чарлстън се обърна към жителите на Каролина за помощ. "Ако разполагате с някаква информация, която може да помогне на нашите спасителни екипи да открият F-35, моля, обадете се на Центъра за бойни операции на базата“, написаха властите на авиобазата в социалната мрежа "Екс" (бивш "Туитър")."
    Това ако са високи технологии, ойде катъро у ряката! Просто не вярвам, след като дори в бойна обстановка свален самолет подава сигнал чрез GPS и спасяват пилота! В Югославия имаше такива случаи! Някой е измслил този текст!

    Коментиран от #23

  • 15 Логика

    53 3 Отговор
    Един "стелт" струва 80 млн долара, а ние платихме 1.256 млрд долара за осем Ф16. По 157 млн на парче. Е- с по две ракети и шофьорски курс за пилотите. Изводът-нашите са по-хубави,нали? Два пъти! Ако не мислите така, значи си мислите, че са ни прее.али. Нали? И аз мисля така.

    Коментиран от #19, #31

  • 16 незнайко

    30 5 Отговор
    ( че е почти невъзможно той да бъде проследен с радар, предаде БТА.) Затова ли не са можели да го открият ? Самолета няма ли устройство за проследяване - GPS ? Много електроника за тоя дето духа !!!
  • 17 Мефистофел

    36 4 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Точно. При това сърбите го свалиха със стара модификация на "Бук".
  • 18 Ъхъ, Джон Траволта е пилота

    26 3 Отговор

    До коментар #11 от "Коч":

    Код "Счупена стрела", джепането го няма! Не е като у нас, дроновете да си кацат по бреговете барабар с мините- културна работа, като чайки бели!
  • 19 Мефистофел

    35 3 Отговор

    До коментар #15 от "Логика":

    "По 157 млн на парче. Е- с по две ракети и шофьорски курс за пилотите."

    А, и с чертежи. Не забравяй за чертежите. И тях си ги платихме.
  • 20 Зеленко

    28 2 Отговор
    Тагаренко, такива неща случват ли се ежеседмично?
  • 21 Готино

    13 1 Отговор
    Ха ха ха
  • 22 Толкова невидим,

    35 2 Отговор
    че чак и краварите не могат да си го открият!? А къде са подлогите, утихнаха като охлюви? Ако беше руски самолет, щяха да одрискат форумите, но щом е краварски, нито дума. Уж невидими а в Сърбия ги събаряха като круши!?
  • 23 Точно така

    31 1 Отговор

    До коментар #14 от "Коч":

    Путин го е измислил!😂😂😂😂😂
    Всеки жълтопаветник ще ти каже, че американските самолети не падат, даже и не кацат, а бдят за "демокрацията" непрестанно!
  • 24 вчера го видях да отива към Бургас по

    11 3 Отговор
    късно наобратно към уилямсбърг . да . счупил се беше . на входа на софия има един трактор . сменят му гумата двама полицаи . трактористката не могла сама .
  • 25 БайДънчо:

    30 1 Отговор
    Не е вярно!
    Хамерикански изтребител F-35 не може да падне!
    Той е Пето поколение изтребител!
    Птин го е свалил за да компрометира Хамерика!
  • 26 стоян георгиев

    24 3 Отговор
    Тия правят само летящи ковчези! Още от фъ4 виетнамската война до фъ16, самолета с най-лоша репутация в света и сега този, който е и по-зле, че не могат и да си го намерят писле! 🤭
  • 27 Артилерист

    22 2 Отговор
    Преди време имаше информация, че Ф35 имат сериозен фабричен дефект-непредвидено и незнайно защо му се появяват опасни вибрации и той е приземен, тоест спрян от полети за изясняване на повредата. Вероятно този аварирал Ф35 е от експерименталните с вече отстранен дефект. Много ми е интересно защо "умни" хора, като американците, не са питали успешно катапултиралия пилот къде долу-горе са отломките на самолета му...

    Коментиран от #37, #45

  • 28 Търновец

    20 1 Отговор
    Малко история - учението за акустиката - като наука и инженерно приложение - започва в Стара Британия преди стотици години и като раздел на физиката е с най голям успех изучавано в Оксфорд. Още преди ПСВ Британски инженер по акустика развива технология за бойни кораби - такъв дизайн на външните покрития че падащите радарни вълни да рефлектират в различни направления от падащата вълна, а след Британците Немски инженери работят върху диссипирането на падащите радарни вълни и успешно намаляват радарния образ на самолетите. Обаче след ВСВ се създадоха - в Европа - нови радари в диапазона на дългите вълни които вече от километри улавят F 35 - самият самолет беше правен дълги години и излезе твърде скъп, а F 22 е с цена около 300 милиона долара. Еюрофайтъра е много по напред в инженерно отношение от F 35, за съжаление Тагарев избра ретро самолет F 16 и много лошо конструирана та "машина" Stryker - Американски войници от Ирак и Афганистан я наричат ковчег и смъртоносен капан - примерно много слабата ходова броня е лесна за пробивана от импровизирани мини от партизани в Афганистан и не може да предпази войниците, има много лоша маневреност и не може да се използува в пресечени местности а реалната цена според Американци е около два милиона долара.

    Коментиран от #41

  • 29 ТопГън

    26 2 Отговор
    Толкова за прехвалените холивудски стелтове, падат като круши! 😂
  • 30 Селянин

    19 1 Отговор
    Китайчетат са го открили и са снимали каквото им трябва. Очаквайте до някоя годинка ефтини копия в Али-то.

    Коментиран от #33

  • 31 @@@

    26 3 Отговор

    До коментар #15 от "Логика":

    Само да допълня, че F-35 е Пето поколение, а F-16 е Трето поколение от 1974 год.
    Срам за България!!!

    Коментиран от #34, #50

  • 32 Механик

    25 2 Отговор
    Откриха отломките и се установи, че това не е американски, а е руски изтребител. Щото понеже нали, само руските кюнци си падат ей така.
    п.п.
    А сега си представете, че това наистина беше се случило в Русия с руски изтребител!
    Чувате ли вече неистовия вой на соросоидните чакалчета?
  • 33 Софиянец

    24 3 Отговор

    До коментар #30 от "Селянин":

    Китайците си строят техни самолети на базата на руските Су, а от няколко години си имат и изцяло тяхна разработка, и за всички тези години проблеми не са имали! Така че какво да крадат от тоя прехвален ковчег с един двигател при това?
  • 34 Българин

    21 2 Отговор

    До коментар #31 от "@@@":

    74та година?! Смятай какви реликви сме си купиши за няколко млрд, аз ако съм военен пилот и ми докарат тоя прашлясал кенеф, хвърлям молбата за напускане на мига и отивам в гражданската авиация!
  • 35 Механик

    21 7 Отговор

    До коментар #10 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Ами ще кажем бе. Що да не кажем.
    Имат хората много самолети, случват се и катастрофи. Едно време когато в БГ имаше по 2-3 коли пред блока, имаше и по 1-2 катастрофи годишно.
    А ти сега кажи за китайския балон, дето 10 дни го обикляхте като голем камик и се чудехте как да го стигете!
    То пак добре, че беше само един, щото ако бяха два, да ви е изпопадала крилатата кавалерия.

    Коментиран от #39

  • 36 Буха ха

    18 0 Отговор
    И пилота ли е невидим?
  • 37 Защотоо

    2 13 Отговор

    До коментар #27 от "Артилерист":

    Умните хора , приятелю , знаят , че за 3 секунди - след катапулта - самолета може да е на 150 км..

    Коментиран от #44

  • 38 Гражданин

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сомалийския пират":

    Вие нали се занимавахте само с отвличане на кораби, откога взехте да разбирате и от самолети?
  • 39 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    4 12 Отговор

    До коментар #35 от "Механик":

    Възхитително е как въртите газиците това Другарете. Направо сте нереализирани танцьорки на пилон! Само и само да обършете обосраната руска газица! Не чух коментар за руските "подвизи" - имат си викаш самальоти - падат си! Ами те и американците имат бре - дори и доста повече. По твоята логика трябва да мълчите като миди! Ама не можете от злорадство да си затворите човките - нищо дето на 10 руски паднали я има я нема един американски. А за балона? Е, никой не е съвършен като Другарете, дето на Червения плшчад им кацна германчето с Чесната.
  • 40 Майсторът 🐷 на Илюзийте

    3 10 Отговор

    До коментар #11 от "Коч":

    Ох, милия ти - притеснен! Хайде остави ги американците да си свършат работата. Един Ф-35 падна на тяхна територия - причина сигурно е имало. Това е високотехнологичен самолет който се използва сравнително отскоро - те ще си намерят пичината. Само дето от думите ти бърза става ясно какво точно подкрепяш. Така че, виж сега - малко обърка аресанта. Денков е на власт от три месеца. А субсидиите в зърнарите - близо 15 години. Къде в случая е вината на Денков? Много ясно, че "протестите" са политически!

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 факти само истински

    8 0 Отговор
    симона бегай да склобищ курника дето са открили на нас ни е силен зор! та ни занимаваш с глупостите си
  • 43 Теслата

    8 1 Отговор
    Това си е чиста реклама. Цитат:"Според компанията производител "Локхийд Мартин" едно от основните предимства на изтребителя е, че е почти невъзможно той да бъде проследен с радар"- пълни глупости. А и самолетите се следят по много начини. Мисля, че го намериха след обаждане от Тюленово :):):)
  • 44 Ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Защотоо":

    Я пак.Но този път вземи калкулаторчето,че нещо с математиката и физиката си скаран.
  • 45 Питали са го

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Артилерист":

    Ама устата му е била пълна с памперса.Още си мисли ,че хвърчи .
  • 46 Търновец

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Майсторът 🐷 на Илюзийте":

    Приятелю още бившият президент Буш направи скъпоструваща война в Ирак и след това в Афганистан и оряза с милиарди разходите по поддръжка на Американски бойни самолети, а също и много необходими за модернизацията на Американската армия програми. Сега Байдън отново реже разходи за военни програми и поддръжка - и ефката падна - милиарди долари отиват от САЩ за Израел и Украйна, Американската нова технология е в застой. Защо досега нито един Юрофайтър не е паднал? Защото все още имат пари за поддръжка но Бербок плаща милиарди за Украйна и дава гражданство на мигранти които мразят Германия и ето Германия влиза в рецесия, скоро и Немски самолети може да падат.Жалко за Германия, Бербок дори купува от Израел съмнително ПВО
  • 47 геноцид

    1 1 Отговор
    "Според компанията производител "Локхийд Мартин" едно от основните предимства на изтребителя е, че е почти невъзможно той да бъде проследен с радар, предаде БТА." Има даже още едно предимство , невидимо се разбива даже и в мирно време ! Все си мисля , че е по добре да не запалиш на червения площад , отколкото да се наложи да катапултира пилота и то при условие , че това уж е топа на топа !
  • 48 геноцид

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "От бункера":

    С прашка ............. то и тя е много , че те си падат само от полъха на вятъра.......
  • 49 райчо

    1 2 Отговор
    Бе самолета паднал в двора на Бай Дън. Некаква стрина се обадила на НАТО за това :)
  • 50 Въпросче

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "@@@":

    Къде си тръгнал да се обаждаш с това мозъче което ти стига колкото да си вържеш обувките ?
  • 51 да си знаеш

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Недей да се обаждаш по теми по които си откровена невежа !