Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Септември, 2023 08:24 5 856 295

ISW: Украйна вече е пробила руската отбрана в Запорожка област

  • украйна-
  • русия-
  • запорожие-
  • война

Стратегически обрат на фронта

ISW: Украйна вече е пробила руската отбрана в Запорожка област - 1
Снимка: БГНЕС

ISW вече е готова да оцени, че украинските сили са пробили руските полеви укрепления западно от Вербове в западната част на Запорожка област.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW) за бойните действия в Украйна.

Тези укрепления не са окончателната отбранителна линия в дълбочинната отбрана на Русия в Западна Запорожка област, а по-скоро специфична серия от най-добре подготвени полеви укрепления, разположени като част от почти непрекъснат пояс от противоавтомобилен ров, драконови зъби и бойни позиции на около 1,7-3,5 км западно от Вербове.

Командирът на украинската Таврийска група войски бригаден генерал Олександър Тарнавски заявява в интервю за CNN, публикувано на 23 септември, че украинските сили са постигнали "пробив" на левия фланг край Вербове и че украинските сили продължават да напредват.

Бойните кадри, публикувани на 22 септември, показват унищожени украински машини, и БМП-2, които действат малко отвъд линията на окопа на бойните позиции на Русия край Вербове, което показва, че украинският напредък в разполагането на повече тежка техника отвъд триъгълния пояс на Русия от противотанков ров, драконови зъби и бойни позиции продължава.

Наличните в търговската мрежа сателитни изображения показват, че украинските сили са доближили тежкото оборудване до Вербове през последните 96 часа по начин, съответстващ на изявлението на Тарнавски.

На 21 септември Wall Street Journal съобщи, че украинските сили са постигнали "ограничен пробив" западно от Вербове, като се позова на неназован офицер от украинските въздушно-щурмови сили.

Украинските сили не са преодолели всички подготвени руски отбранителни позиции край Вербове. Скоростта на напредване на украинските сили в близост до пробива им остава неясна.

Руските сили вероятно все още контролират участъци от дългата окопна линия от руски бойни позиции между Роботине (10 км южно от Орихов) и Вербове, особено в близост до тактическото възвишение на юг. Съобщава се, че руските сили са установили подготвени бойни позиции в почти всяка линия, през която украинската пехота бавно и систематично води боеве.

Руските сили разполагат с повече полеви укрепления отвъд Вербове; например има повече окопи и бойни позиции северно от Очеретувате (26 км югоизточно от Орихов). Не е ясно обаче до каква степен тези позиции се поддържат от хора.

ISW продължава да оценява, че руските военни не разполагат с достатъчно сили, разположени в този сектор на фронта, за да окомплектоват изцяло отбраната си в дълбочина, и че украинските сили би трябвало да могат да действат по-бързо през руските полеви укрепления, ако те не са надлежно окомплектовани.

Украинските сили задълбочават проникването си в Запорожка област и атакуват Новопрокопивка - фронтово село на 1,5 км непосредствено южно от Роботине.

ISW и преди е оценявала, че макар сезонното време да може да забави придвижването на земята и да постави под въпрос логистиката, то няма да наложи окончателен край на украинските контраофанзивни операции.

Кулминацията на украинската контраофанзива вероятно ще зависи по-скоро от баланса на силите на Русия и Украйна, както и от западната помощ за Украйна.

Украинската контраофанзива в западната част на Запорожка област вероятно е унищожила руската 810-а пехотна бригада (Черноморски флот). В интервюто си за The War Zone, публикувано на 22 септември, Буданов заявява, че 810-а бригада е "напълно разгромена" в Южна Украйна.

Буданов заяви, че 810-а бригада се е изтеглила и че руските въздушно-десантни части (ВДВ) са я заменили на фронта. Описанието на Буданов за състоянието на 810-а бригада отговаря в най-голяма степен на доктриналната дефиниция на американската армия за тактическата задача "унищожаване": "физическо обезсилване на противниковите сили до възстановяването им".

Съобщава се, че елементи на 810-а бригада действат в Запорожкото направление от март 2023 г., а в западната част на Запорожка област - от юни 2023 г.

ISW преди това е наблюдавала 810-а бригада през октомври 2022 г., когато според съобщенията тя е действала в Херсонска област, и междувременно подразделението вероятно се е възстановявало в тила, преди да заеме позиции в Запорожка област.

810-а бригада неведнъж е претърпявала значителни загуби, а в миналото украинските сили са унищожавали подразделението, след което руските военни са го възстановявали. На 19 април 2022 г. украинският генерален щаб съобщи, че 158 войници от 810-а бригада са били убити, а около 500 са били ранени.

На 31 юли 2022 г. заместник-началникът на ГУР генерал-майор Вадим Скибицки заявява, че 200 военнослужещи от 810-а бригада са отказали да се върнат във войната в Украйна, а на 12 септември 2022 г. украинският генерален щаб съобщава, че 810-а бригада е загубила повече от 85% от личния си състав на Херсонското направление и че много от тях отново са отказали да се върнат в бойните действия.

Високопоставен украински служител изрично потвърди, че целта на Украйна в Бахмут е да фиксира руските сили. Задържането на руските сили в Бахмут от страна на Украйна може да облекчи натиска върху фронтовата линия при Купянск. В интервю от 22 септември началникът на Главното управление на военното разузнаване (ГУР) на Украйна генерал-лейтенант Кирил Буданов заяви, че украинските сили са постигнали целта си да притиснат руските сили в Бахмут и да предотвратят прехвърлянето им в други райони на театъра на военните действия - например в Южна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    44 30 Отговор
    Очаква се пълно затваряне на 18.11.2023г.
    Ковид19

    Коментиран от #126

  • 2 Укропат

    126 30 Отговор
    На кадрите : Унищожени украински БМП и техника ,които действат къде? Как действат? Голям пробив. Няма що.
  • 3 Здрасти

    121 31 Отговор
    Хохлите регистрираха голям пробив - два метра под земята.....

    Коментиран от #13, #193

  • 4 Последния Софиянец

    62 44 Отговор
    ИЗВЪНРЕДНО!!
    Изрършена е смяна на властта в Киев преди 22 минути!
    Контрола е поет от военните!

    Коментиран от #9, #11, #21, #22, #31, #36, #69

  • 5 Булпсихопатъ

    91 17 Отговор
    "Бойните кадри, публикувани на 22 септември, показват унищожени украински машини, и БМП-2, които действат малко отвъд линията..."
    Как действат а са унищожени?

    Коментиран от #141

  • 6 ХАХАХА

    97 16 Отговор
    Ама от рано сутрин се започва с вицове ,до вечерта мине не мине през 2,3 публикации се пускат вицове за неделната разруха на четящите . Интересно е ,че укрите почиват от понеделник до петък и в събота и неделя ,аааа вече са пред Москва. ХАХАХА
  • 7 УКРАЙНА🇺🇦

    33 105 Отговор
    Слава на ВСУ бйте рашисткия гад
  • 8 Бонев

    94 14 Отговор
    Пак извадиха рулетките. Интересно колко кв.м. ще измерят сега.

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 артишок

    79 8 Отговор
    анализ на Института за изследване популацията на планктона
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бгпроzzтак

    45 11 Отговор
    Ней ва, твай холивутски акшан заснет в стодио с апарат Смяна 8 ва.
  • 15 Безпилотник

    34 75 Отговор
    Линиите на Суровикин вече ги няма .
    Драконовите зъби вече са изкъртени .
    Чакат се Ф16 ките и ще стане още по весело .

    Коментиран от #37, #77

  • 16 Ццц

    85 8 Отговор
    Ако правилно съм разбрал наличието на изгорели украински танкове около окопите е сигурен белег за тактическа победа? Не е сигурно има ли преминали, нито в каква посока и с каква скорост се движат, но пробивът е гарантиран? 🤣🤣🤣 А дрогата бил велик комик и военен стратег? Я виж в САЩ какви професионалисти е събрала Нюланд.
  • 17 фактите

    76 13 Отговор
    След толкова изсипани оръжия, боепримаси и милиарди - резултата пълен кенефф. Знами мнооого яко се краде. Още миналата година се говореше, че укрите препордават подаренето оръжие на руснаците.

    Коментиран от #19, #25, #43, #103

  • 18 Ти остави...!

    66 10 Отговор

    До коментар #8 от "Бонев":

    Ако мерят завладяното на метри-с рулетки,пак добре...!
    Но лошото е,че мерят завладяното с...линийки,защото е в...сантиметри...!

    Коментиран от #24

  • 19 Крим гори

    21 58 Отговор

    До коментар #17 от "фактите":

    Напредък "няма", няма и командване на Руския черноморски флот.
  • 20 ВСУ ПРОБИ РАШИСТИТЕ

    15 50 Отговор
    На няколко места....при Върбове е най очевидно....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Някой

    18 25 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Продължаваш да стоиш без лекарско наблюдение!
  • 23 СУРОВИКИН ПРОБИТ

    13 47 Отговор
    Путин също.....
  • 24 Смех в блатото

    17 60 Отговор

    До коментар #18 от "Ти остави...!":

    10 месеца "магучая" се пъна в Бахмут срещу агитката на Динамо (Киев). Какви "сантиметри" те гонят?

    Коментиран от #53, #127

  • 25 Хм Хм

    7 35 Отговор

    До коментар #17 от "фактите":

    Истински "фейк" новини. Руски проводник.
  • 26 ВСУ ГАЗИ РАШИСТИТЕ

    14 56 Отговор
    РАШИСТИТЕ. Бавно но сигурно прочиства Украйна от пълчищата путинови.....
  • 27 Алфа херинга

    69 9 Отговор
    От март месец, украинците пробиват руската линия по 2/3 пъти на седмица. И пак си седят на същото място, вече половин година. Измислете нещо друго.

    Коментиран от #253

  • 28 НАБЛЮДАТЕЛ

    41 5 Отговор
    На лов и на война се лъже най-много.
  • 29 ЕЖК

    36 7 Отговор
    Една Жена Каза...пък като знам и коя е жената...че то жена ли е.?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 КОТарАК

    41 11 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    "все още се водят отделни престрелки пи улиците и главно в северозападната част на града като силите на държавна сигурност на Украйна оказват яростна съпротива . Към момента няма данни дали президента Зеленски е задържан от метежниците!"
    Укроинфо

    Коментиран от #65, #263

  • 32 Шишко

    50 8 Отговор
    Зеленски май глади бялото знаме.

    Коментиран от #46, #81

  • 33 Българин

    50 6 Отговор
    Пак ли, бе!? То вече не може човек да разбере кога е лъжа и кога е истина 😅

    Но тъй като до момента всичко се оказваше лъжа, ще заложа, че укросвинете пак лъжат!
  • 34 Серьожа

    9 39 Отговор
    Най-обичам да съм руснак, но в Германия. С още три хиляди и петстотин другари подадохме молба за закрила, но Шолц нещо ни върти.
  • 35 Швейк

    13 39 Отговор
    Ако бях руснак на фронта,щях да се правя на идиот за да ме върнат обратно вкъщи

    Коментиран от #40

  • 36 ХАХАХА

    31 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Къде го чете да си сложа една ракия?
  • 37 така

    36 6 Отговор

    До коментар #15 от "Безпилотник":

    става то три месеца тъпчат на едно място и изведнъж пробив.
  • 38 КЛЕЩИЕВКА И АНДРЕИВКА

    12 45 Отговор
    Паднаха......тъмни облаци за рашистите в Бахмут.....коя ли натовска армия громи могучая.....

    Коментиран от #49

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ЧЕ ТО ТАМ

    10 38 Отговор

    До коментар #35 от "Швейк":

    Половината рашисти са ...идиоти
  • 41 КОТарАК

    36 7 Отговор
    Вследствие събитията от последния час Киев спешно е поискал в телефонен разговор с Путин временно прекратяване на огъня
    Укроинфо

    Коментиран от #51

  • 42 ДРУГАРЮ ЛАВРОВ

    8 35 Отговор
    Добре че НАТО не влезе в Украйна......

    Коментиран от #47, #59, #172

  • 43 ТОЧНО ТАКА...!

    32 4 Отговор

    До коментар #17 от "фактите":

    То затова и Зеленски,наскоро ,,резна" Резников...!Щото прибираше само за себе си от далаверата с препродаденото западно оръжие ,а не даваше на Началника си...!
  • 44 стоян георгиев

    44 6 Отговор
    Укрите все пробиват и все пробити си остават 😂
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ццц

    23 3 Отговор

    До коментар #32 от "Шишко":

    Не, това са килотите на Байдън. Старецът кихнал на срещата и белята веднага се усетила в залата. Пере и се връща пак да пробва да изпроси нещичко. Бялото знаме пътува с последната оръжейна доставка, защото отдавна са се разбрали, че американците ще кажат кога ще го пратят да се вее.
  • 47 Влезнат,ама...

    15 4 Отговор

    До коментар #42 от "ДРУГАРЮ ЛАВРОВ":

    ...страх-лозе пази...!

    Коментиран от #52

  • 48 ЛАВРОВ,,,,,МОГУЧАЯ СА ГЪРЧИ

    6 32 Отговор
    Под ударите на БЪЛГАРСКИ снаряди и куршуми.....до там ли я докарахте
  • 49 О-крайнец

    36 7 Отговор

    До коментар #38 от "КЛЕЩИЕВКА И АНДРЕИВКА":

    Паднали са, ама само в укро пропагандата, реалността е чудовищни загуби на всу и връщане на позициите им от преди 2 седмици!

    Коментиран от #54

  • 50 Грандиозни успехи

    30 6 Отговор
    Ако продължават с тези "настъпления", населенението от мъжки пол в Украйна ше се редуцира с 50% и повече. Загубите на великата непобедима супервъоръжена (с оръжия от 70-80те години от миналия век) украинска армия, вече надхвърлят 500 000, без ранените и инвалидите.
  • 51 Българин

    24 7 Отговор

    До коментар #41 от "КОТарАК":

    Де да беше истина! Укрите са много прости, за да направят нещо подобно! Ще блеят още една година, докато някой друг реши съдбата им!
  • 52 ДРУГАРЮ ЛАВРОВ,,,,,

    11 35 Отговор

    До коментар #47 от "Влезнат,ама...":

    Само НАТО спира рашистите от войнолюбивите им амбиции....пък и що НАТО да влиза в Украйна....като натовско оръжие пържи руските пълчища

    Коментиран от #56

  • 53 А бе не знам кой се ,,пъне"...!

    34 6 Отговор

    До коментар #24 от "Смех в блатото":

    Но знам,че до сега Русия е завладяла от Украйна територия по-голяма от България...!

    Коментиран от #55, #58

  • 54 КВО ВРЪЩАНЕ БРЕ.....

    10 30 Отговор

    До коментар #49 от "О-крайнец":

    ВСУ напредва към Вербовка....и там руснаците са сгазени....
  • 55 СТИГА БРЕ

    7 31 Отговор

    До коментар #53 от "А бе не знам кой се ,,пъне"...!":

    То половината от тая територия е под контрола на ВСУ.....другата половина....скоро и тя....

    Коментиран от #60

  • 56 Ами видяхме...

    35 5 Отговор

    До коментар #52 от "ДРУГАРЮ ЛАВРОВ,,,,,":

    ...как се ,,пържат" танковите екипажи на прехвалените ,,Леопарди" и ,,Брадлита"...!
    Горят,като факли,даже бетер...

    Коментиран от #61

  • 57 ЛАВРОВ,,,,,,

    9 11 Отговор
    Стига плака......бъди мъж....и на фронте
  • 58 Швейк

    9 3 Отговор

    До коментар #53 от "А бе не знам кой се ,,пъне"...!":

    Че то много,бе !
  • 59 Историк

    22 5 Отговор

    До коментар #42 от "ДРУГАРЮ ЛАВРОВ":

    Така е,но е добре за НАТО,че не е там-щяха да "летят" влакови композиции с траурни чували към западна европа.

    Коментиран от #64

  • 60 НАЛИ?!

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "СТИГА БРЕ":

    Като едно време-
    Има да чакаш... ,,светлото бъдеще"...😆!

    Коментиран от #66, #73

  • 61 СТИГА БРЕ

    8 28 Отговор

    До коментар #56 от "Ами видяхме...":

    Три западни танка, срещу 4000 рашистки изпържени танка....
  • 62 Лъжата "Альоша"

    8 28 Отговор

    До коментар #30 от "Безпилотник":

    "Оня танк Алъоша , той ли пак ?"

    Малко след приема в Кремъл, журналисти интервюираха в кулоарите единия от екипажа на танка, както си беше с парадната униформа.

    Питаха го колко е горд, че сами са унищожили 8 вражески машини. Въпросния танкист ги поправи, че не са били 8, а ЦИТИРАМ:


    "8? Не. Максимум 2 и имахме сериозна подкрепа от артилерията и нашите момчета от пехотата"


    ПОРЕДНАТА руска лъжа, разобличена от самия прия участник в събитията.
  • 63 Уточнение

    28 4 Отговор
    Украйна вече е пробила.......... - всъщност, това го четем от 2 седмици, но за сега липсва продължение

    Коментиран от #67

  • 64 Да де,именно...!

    20 1 Отговор

    До коментар #59 от "Историк":

    Те затова и не посмяха да влязат,а само да ръчкат отстрани огъня...

    Коментиран от #72

  • 65 ХАХАХА

    34 4 Отговор

    До коментар #31 от "КОТарАК":

    Възможно е ! Дзеления пигмей е в Канада, където е приветствал бандеровец служил в Галисия в SS войска ,на 98 години е?
  • 66 КВО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ БРЕ

    2 15 Отговор

    До коментар #60 от "НАЛИ?!":

    ТВА да не ти е комунизЪма на другарите...има светло сега.....а то е доста мъгляво за рашистите
  • 67 ТОЧНО ТАКА...!

    23 1 Отговор

    До коментар #63 от "Уточнение":

    Украйна вече се е...- пробила,от...,,пробиви" на бойното поле...!
  • 68 САТЪРА НА ХАНА

    26 2 Отговор
    ВСЯКА СУТРИН КАТО ЗАСТАНА ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО
    СЕ ПОМПАМ " АЗ СЪМ ПИЧ , АЗ СЪМ ПИЧ "
    ...
    Омразата към Русия има обратен ефект върху Полша, пише колумнистът на Myśl Polska Богдан Куляс.
    Според автора полската политика се състои в това да се „хващаме за гушите“, доказвайки кой „мрази повече руснаците и кой повече обича Америка и Украйна“. "Поляците не се интересуват особено от факта, че светът върви напред. Нашето щастие е щастието на Америка. Нашата радост е да дразним Русия... Ние не се интересуваме от собственото си щастие", заявява той.
  • 69 опа опа

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    На метилов алкохол ли си, или холандеца ти е додшъл силничък.

    Коментиран от #293

  • 70 стоян

    9 31 Отговор
    Ква стана тя - уж Киев за три дена а страхливата руска армия не може да смогне да копае окопи да минира и да бяга - а щяли Киев за три дена че и Лисабон за седмица - от сто и петдесет години са спечелили само втората световна с огромната помощ от САЩ
  • 71 Най-големият губещ

    28 5 Отговор
    са Сащ. С поредната си война изгубиха световната хегемония и присвоеното право да ограбват света света безнаказано. Процесът е необратим - доказва го възникването на структури, зачитащи правото на държавен суверенитет на всички и взаимоизгодното сътрудничество без световен хегемон, натрапващ само своите правила и интереси... Идва нов - свят честен и справедлив!

    Коментиран от #75

  • 72 СТИГА БРЕ

    4 20 Отговор

    До коментар #64 от "Да де,именно...!":

    НАТО защитава натовски граници.....пък и що да се лее натовска кръв, като НАТО не е нападнат.....да се лее руска кръв...Путин така пожела, не НАТО....
  • 73 Хе,хе...!

    8 2 Отговор

    До коментар #60 от "НАЛИ?!":

    Толкова ти е акълеца,че и за ,,ирония" не си и чувал дори...!
  • 74 Смях в залата

    21 4 Отговор
    Ако този "иститут" мъничко разбираше от война, щеше да е на ясно, че "успехите" са слагане главата на дръвника. Напредък в тясна полоса, без възможности за логистика, при по-изгодни позиции на противника е точно това или по нашенски "юруш на маслините".

    Коментиран от #78, #80

  • 75 САЩ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИАРДИ ОТ ВОЙНАТА

    8 18 Отговор

    До коментар #71 от "Най-големият губещ":

    Чрез оръжието си.....русия лее кръв и губи милиарди от войната....по вина на Путин.

    Коментиран от #84

  • 76 7777

    17 2 Отговор
    Те тея всеки ден я пробиват тая отбрана хахахах

    Коментиран от #82

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 то така беше при Харков и Херсон

    5 22 Отговор

    До коментар #74 от "Смях в залата":

    После УКРАЙНЦИТЕ ги пометоха.....
  • 79 мани мани

    24 4 Отговор
    Това го четем от два месеца и все измислици се оказва . То за това уволниха и замесник министърката на окрайна щото яко се изложи за Авдеевка .

    Коментиран от #83

  • 80 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #74 от "Смях в залата":

    "Юруш на маслините" значи нещо друго, но то не е като останалите ти драсканици да са много адекватни.
  • 81 до Шишко

    7 21 Отговор

    До коментар #32 от "Шишко":

    Незнам дали Зеленски дали глади знамето,ама на Путин редовно му сменят памперса
  • 82 1200 КМ ФРОНТ

    6 13 Отговор

    До коментар #76 от "7777":

    И отбраната пробита на доста места...

    Коментиран от #89, #252

  • 83 Смех в блатото

    7 14 Отговор

    До коментар #79 от "мани мани":

    МНОГО в важно да драскаш, това ще спре ВСУ.

    Коментиран от #99

  • 84 Дежурен психиатър

    17 5 Отговор

    До коментар #75 от "САЩ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИАРДИ ОТ ВОЙНАТА":

    окрайна не лее кръв, нал тъй.... за това пък ти лееш мозък вместо бандеровците.

    Коментиран от #92

  • 85 Гйдк

    16 1 Отговор
    Е днешния доклад, пише друго
  • 86 ВОЙНАТА Е ИДЕАЛНА ЗА САЩ

    13 10 Отговор
    Снаряди падат в Украйна и Русия...не в Америка.....печалбите отиват за Америка, не за Русия....
  • 87 За пореден път се убеждавам ..!

    22 3 Отговор
    Че по бюрата на това ISW дремят и пишат глупости високоплатени и нищо неразбиращи от война-калинки...!
  • 88 Ха ха ха

    4 3 Отговор
    Ха ха ха ха ха
  • 89 ехаа

    14 2 Отговор

    До коментар #82 от "1200 КМ ФРОНТ":

    На колко места е пробита, я ни информирай и ги назови.

    Коментиран от #94

  • 90 Багратион

    10 4 Отговор
    Попаднаха във чувала.

    Коментиран от #97

  • 91 Заглавието

    12 2 Отговор
    Е лъжливо, в статията пише ,че нещо си там са напреднали с 3км и толкова.
  • 92 УКРАЙНА ЛЕЕ КРЪВ

    8 20 Отговор

    До коментар #84 от "Дежурен психиатър":

    Но тя не е НАТОВСКА.....Украйна защитава страната и народа си от кремълския сатрап......
  • 93 ХАН ЮВИГИ

    6 21 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах

    Коментиран от #108

  • 94 Изброител

    8 12 Отговор

    До коментар #89 от "ехаа":

    Вербове, Роботине, Клишчийвка, Андрийвка, Източно от Антоновския мост до Херсон.
  • 95 Владо

    19 4 Отговор
    ISW е едно обикновено НПО което следва да си заработи финансирането истината няма значение важна е е гледната точка и нейното отстояване
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ТО ОТ ЧУВАЛИ И КАПАНИ

    6 16 Отговор

    До коментар #90 от "Багратион":

    МОГУЧАЯ са окопава и...отстъпва....
  • 98 Владо

    18 2 Отговор
    а и трябва да се оправдае поредната доставка на на оръжие и пари за УКР.
  • 99 мани мани

    28 8 Отговор

    До коментар #83 от "Смех в блатото":

    ВСУ яде боя кото тъпан .
    Летището в Кременчуг, откъдето се предполага, че е извършена атаката с британски крилати ракети Storm Shadow по щаба на Черноморския флот в Севастопол, е ударено от Русия с голям брой крилати ракети.

    Доставените в украинската авиобаза ракети SCALP и Storm Shadow и бомбардировачите Су-24М/МР, извършили атаката по Крим по-рано през деня, са унищожени.

    Има големи загуби на пилоти и наземен персонал, както и персонал на НАТО, включително поляци, които координират въздушните удари и помагат за поддръжката на ракетите

    Коментиран от #104, #105, #107

  • 100 ЕДИН КОМИК

    7 21 Отговор
    Направи могучая за смях....

    Коментиран от #161

  • 101 Гай Юлий Цезар

    5 1 Отговор
    Това е стара тактика от преди новата ера.
  • 102 Дедо ви...

    21 4 Отговор
    Пробили!?!?! Стоят си у чувала у Работино и руснаците ги трепят като мухи!
  • 103 Нищо не е

    26 3 Отговор

    До коментар #17 от "фактите":

    подарено - българоубийците Петков и Борисов ни обвързаха като гарант на кредитите на укрите ... Не е ясно как Укрия ще ги връща, но са ясни кои гаранти са задължени... Отделно подаръците ни за укрофашисткия режим - реактори, БТР-и, изкупуване на американската ГМО продукция в Укрия... И когато се събудим един ден, Петков и Борисов вече ще са по островите си (всеки си има свои, защото ужким се мразят)...

    P.S. Американските шпиони в България не се преследват ...
  • 104 Смех в блатото

    6 13 Отговор

    До коментар #99 от "мани мани":

    Я дай доказателства за тези бръщолевения.

    Коментиран от #114, #289

  • 105 Владо

    14 3 Отговор

    До коментар #99 от "мани мани":

    вече се чу и за германски наемници служещи (вероятно) в бундесвера

    Коментиран от #109

  • 106 Сиймор Хърш

    24 5 Отговор
    Войната свършва . Русия ще победи. Но Белият дом и американските медии трябва да поддържат лъжата

    Коментиран от #113

  • 107 СТИГА БРЕ

    12 10 Отговор

    До коментар #99 от "мани мани":

    Да не верваш.......чудно с кво ли ВСУ громи руските бази в Крим и....русия....

    Коментиран от #112

  • 108 Хан Ебиги

    20 3 Отговор

    До коментар #93 от "ХАН ЮВИГИ":

    Всичко окраинско е Руско !
    Всеки го знае и без да го казвам.
  • 109 Смех в блатото

    10 12 Отговор

    До коментар #105 от "Владо":

    Поне се опитвайте да разпространявате по-правдоподобни фейкове. Тези будят само смях.

    Коментиран от #119

  • 110 Артилерист

    19 5 Отговор
    Вижте само как започва материала на нюза: "ISW вече е готова да оцени...". На безбройните изпити, на които съм се явявал през годините , винаги така съм започвал: "Готов съм да отговарям по въпросите на билет N...". Какво съм отговарял, даколко то е било вярно и как са ме оценявали е друг въпрос...
  • 111 истината

    20 2 Отговор
    След изказването на потника в полупразна зала в оон - сега трябва да се отчетат някакви действия - иначе ще секнат паричките .
  • 112 Смех в блатото

    6 19 Отговор

    До коментар #107 от "СТИГА БРЕ":

    Някои от тях се опитват да твърдят и че Щаба на Руския черноморски флот не е ударен и че всички подобни новини са фейк. Смятай докъде са г докарали.

    Коментиран от #116, #120

  • 113 ВОЙНАТА ША СВЪРШИ

    8 8 Отговор

    До коментар #106 от "Сиймор Хърш":

    Когато каже САЩ.....Такива многомилиардни печалби не се изпускат лесно......
  • 114 ехаа

    17 3 Отговор

    До коментар #104 от "Смех в блатото":

    От кое блато се смееш бре, че още не са те измъкнали?
  • 115 Механик

    7 27 Отговор
    Не трябва да се заблуждаваме, Украйна е по-силна от армията на 22-те републики от РФ.
    Федерацията загуби войната много отдавна, още при разгрома на 64км.колона до Киев.Последвалите поражения и бягство при Харков,Чернигов, Херсон и т.н.

    Коментиран от #132

  • 116 ВЕРНО Е

    6 14 Отговор

    До коментар #112 от "Смех в блатото":

    То Русия остана без черноморски флот и командващи там....

    Коментиран от #117

  • 117 Смех в блатото

    4 12 Отговор

    До коментар #116 от "ВЕРНО Е":

    Сега последно, ударен ли е с ракети щаба на Руския черноморски флот, или не?

    Според теб де. :)
  • 118 Костадин Костадинов

    4 20 Отговор
    Тъжно зъ нашти русуфиляци, дето обичат мама Русия и мразят всичко българско и родно
  • 119 КОТарАК

    23 5 Отговор

    До коментар #109 от "Смех в блатото":

    А фейка,че Украйна проби линиите не буди ли смях...ами аз през ден чета как украйна пробивала различни линии-ми то ако бе така вече щяха да са победили бе..

    Коментиран от #121, #123, #124

  • 120 Механик

    6 19 Отговор

    До коментар #112 от "Смех в блатото":

    Това е обичайна практика при крепостните, Отрича се всичко докато стане Всеизвестен Факт.Дори има официална депеша до всички Кремля ТВ и Информационни агенции- Да не се огласяват Пораженията,Загубите, поразените цели на Маскаляк-територията за да не се всява Паника и да не...Злорадства противника!

    Коментиран от #130

  • 121 Костадин Костадинов

    2 15 Отговор

    До коментар #119 от "КОТарАК":

    Ти русуфиляче ли си или българофил?
  • 122 караман

    7 1 Отговор
    Верно ли?
  • 123 Смех в блатото

    3 13 Отговор

    До коментар #119 от "КОТарАК":

    За разлика от вашите фейкове, когато се съобщи за пробив на руските линии, се посочва къде, кога, и за какво става дума.

    Сега, това, че изпадате в паника от такива новини и бързате да ги отречете .... :)
  • 124 Виж коментар 115

    1 2 Отговор

    До коментар #119 от "КОТарАК":

    Там е отговорът на твоят въпрос
  • 125 КРАСНАЯ ЛЯСТОВИЦА

    11 4 Отговор
    УЖАС! КОШМАР! РУНАЦИТЕ ЗНАЯТ ЛИ??
  • 126 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    ТОВА ЗНАЧИ ПЪЛНА КАПИТУЛАЦИЯ😷
    ТОТАЛНО КАТАНАЧО ПО ФРОНТА 🔐
    БИТКИТЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ...ОН ЛАЙН,МАЙ
  • 127 Даа

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "Смех в блатото":

    "10 месеца "магучая" се пъна в Бахмут срещу агитката на Динамо (Киев). "
    Накрая дойде военният оркестър и работата приключи.
  • 128 Гай Юлий Цезар

    3 3 Отговор
    Отслаби центъра и бий по фланговете със пълна мощ. Резервите ще довършат каквото е останало.
  • 129 Путин загуби Войната окончателно

    9 9 Отговор
    Разбирам мъката, безпомощността и отчаянието на Копейкоброячите но...Това наистина ме Кефи
  • 130 Смех в блатото

    4 12 Отговор

    До коментар #120 от "Механик":

    Колкото и да им е мъка на руските фашисти в Кремъл, вече не е 44та, информацията да я научават руснаците от радиото и от партийния комисар. Даже и да са МНОГО заблудени (с промити мозъчета от това каква "магучая" държава е Разия и как безаналогово пази), когато три ракети посред бял ден треснат щаба на Руския черноморски флот, и ИСКАТ НЕ ИСКАТ ЗАПОЧВАТ ДА ОСЪЗНАВАТ, че ЗДРАВО ги баламосват.

    Коментиран от #134

  • 131 Предпоследния xoxoл!

    15 4 Отговор
    "Бойните кадри, публикувани на 22 септември, показват унищожени украински машини, и БМП-2, които действат малко отвъд линията на окопа".

    Вижте сега, всичко зависи от гледната точка. Ако ни унищожат малко ПРЕДИ линията на окопа е "контраофанзива". Ако ни унищожат малко ОТВЪД линията на окопа е "стратегически обрат". Важното е че ни унищожават!

    Ох, боли ме главата и ми се гади... Обърках се и не знам какво да мисля, много ми е лошо...

    Сало Уганде?
  • 132 разгром на колона не е имало

    16 4 Отговор

    До коментар #115 от "Механик":

    Този фей продължавайте да си го повтаряте .
    Русия обгражда Киев .
    Украинският президент се изнася в Лвов. Въпреки че осем години се води гражданска война в Донбас, ВСУ се оказаха неготови за война с Русия. В резултат започват преговори за мирно уреждане на конфликта.

    След преговорите в Истамбул , е парафиране на предварително мирно споразумение. Един от поетите в него руски ангажименти е изтегляне на войските, заели околностите на Киев, което се осъществява като знак на добра воля.

    От парафираното предварително мирно споразумение крайно недоволни са САЩ и Великобритания, защото то осуетява плана им за разгром на Русия. След него, като минимум, тя трябва да остане неутрална спрямо Китай, а като максимум да стане техен съюзник в предстоящата борба с него. Не е ясно как САЩ и Великобритания са въздействали на украинския президент и с какви аргументи са го убедили, че ВСУ може да победи руската армия, но в Киев отхвърлят постигнатото споразумение.

    Коментиран от #137, #147

  • 133 Демократ

    3 18 Отговор
    Империята на лъжата е империята на злото, която е зловредни за целия свят и единственото спасение е да я няма. Орангутанът Лавров е по-зле от маймуната, която има срам и бяга като сгреши, а този лъже и се пъчи пред света.Законът на джунглата е по- човешки,защото животните се бият,за да се наядат, а тези нямат наяждане, никога не се бият просто за да унищожават другите. Нашите путлерасти да заминават за Москва.

    Коментиран от #154

  • 134 Само питам

    9 2 Отговор

    До коментар #130 от "Смех в блатото":

    Сам ли си приказваш , брат ?

    Коментиран от #140

  • 135 Това

    7 1 Отговор
    Са празни приказки и пълни със глупости писания. Украйна иска мир и щастие за хората, а който иска да се бие Като Зелени, го пращат в Африка 🙂
  • 136 Ричард Естес

    13 1 Отговор
    И у нас се оказа , че Бойко Борисов е пробил мис Бикини на няколко места ! В резултат на което , момето придоби къща с бутик в Барселона ! Струвало ли си е пробива ? Как мислите ?
  • 137 Смех в блатото

    6 9 Отговор

    До коментар #132 от "разгром на колона не е имало":

    "Изтегляне на добра воля" под формата на изгорели останки на военна техника, мачкана с Джавелини, РПГ-та и бомбени рейдове. :)

    А преди това в знак на добра воля, елитните ВДВ на Разия три провалени опита за десант на летището в Гостомел. :)

    Коментиран от #158

  • 138 измекяр соросоиден

    4 1 Отговор
    Типове превод
    Превод на текст
    Изходен текст
    «Был готов прострелить себе ногу»: как украинцы уклоняются от отправки на фронт | Русская весна

    Истории украинских мужчин, которые пытаются уклониться от службы в армии и отправки на фронт, опубликовало издание The Times.

    Об этом заявляют и воевавшие солдаты. Газета приводит в пример 20-летнего сержанта Андрея, который был ранен дважды на поле боя.

    По его словам, если он еще раз будет ранен, то, скорее всего, от собственной руки. «Я совершенно точно готов прострелить себе ногу, лишь бы не возвращаться на фронт», — говорит Андрей, который дезертировал из своей части после выписки из госпиталя.

    «Я был контрактником, профессионалом. Но после того, как я увидел столько коррупции и некомпетентности в системе, которая не обращала внимания ни на меня, ни на мои раны, почему я должен возвращаться? Чтобы быть мясом в окопе?» — сказал он.

    По его словам, операцию по удалению осколков после ранения провели некачественно, а врач предлагал ему заплатить 1500 долларов за то, чтобы солдата комиссовали. В отправке на лечение в Германию ему тоже отказали.

    «Я вдруг понял, что из шести друзей, с которыми я попал в отряд, все, кроме одного, погибли. Моя рука повреждена, дом потерян. Одни врачи требовали денег, которых у меня не было, чтобы выпустить меня. Другие утверждали, что, несмотря на ранения, я могу воевать. Так почему же я должен вернуться на фронт? Меня это перестало волновать. Они знают, где я. Пу

    Коментиран от #143

  • 139 факуса

    8 4 Отговор
    хи хи толкоз буламач дет сте написали,явно на дума ви плащат, ама няма да помогне да се съживи 404,осрайна приключи и то зле за вашите намерения,русия си с цяла и не фалирала за разлика от вас,вие тепърва ще западате,поличба,запад -западащ,пишете,щот после нема кой да ви плаща
  • 140 Смех в блатото

    3 7 Отговор

    До коментар #134 от "Само питам":

    Колкото и да ти е мъка - не :)

    Коментиран от #146

  • 141 факуса

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Булпсихопатъ":

    укрото кат живите мъртви все настъпват
  • 142 продължавайте да пишете

    10 6 Отговор
    Руските войски са унищожили предаден на Украйна танк Leopard с изцяло германски екипаж, съставен от военнослужещи от германските въоръжени сили.

    "Когато спряхме поредното им нападение тип "човешка вълна" и заловихме (унищожения с помощта на ПТРК) Leopard, ние се придвижихме към изгореното оборудване. И открихме, че водачът на танка е тежко ранен, а останалите са загинали. Механикът, като се освести и ни видя, започна да крещи "nicht schiessen" (не стреляйте)"

    Коментиран от #144, #155

  • 143 и пак не гласувайте те ще ви оправят

    5 2 Отговор

    До коментар #138 от "измекяр соросоиден":

    Бях готов да се прострелям в крака“: как украинците избягват да бъдат изпратени на фронта | Руска пролет

    Истории на украински мъже, които се опитват да избегнат военна служба и да бъдат изпратени на фронта, публикува The Times.

    Това го казват и войниците, които са воювали. Вестникът дава пример с 20-годишния сержант Андрей, който е ранен два пъти на бойното поле.

    Според него, ако бъде ранен отново, най-вероятно ще е от собствената му ръка. „Напълно съм готов да се прострелям в крака, за да не се върна на фронта“, казва Андрей, който дезертира от поделението си след изписването си от болницата.

    „Бях нает работник, професионалист. Но след като видях толкова много корупция и некомпетентност в една система, която не обърна внимание на мен или раните ми, защо трябва да се връщам? Да бъдеш месо в окопите? - той каза.

    Според него операцията за отстраняване на шрапнели след раната е извършена лошо и лекарят му е предложил да плати 1500 долара, за да бъде изписан войникът. Отказано му е и да бъде изпратен за лечение в Германия.

    „Изведнъж разбрах, че от шестимата приятели, с които бяхме в четата, всички до един загинаха. Ръката ми е повредена, къщата ми е изгубена. Някои лекари искаха пари, които нямах, за да ме освободят. Други твърдяха, че въпреки нараняванията си мога да се бия. Тогава защо трябва да се връщам на фронта? Спря да ме притеснява. Те знаят къде съм. Нека дойдат за мен. Няма да се бия повече. Повече няма да бъда тяхното месо“, к
  • 144 Смех в блатото

    2 6 Отговор

    До коментар #142 от "продължавайте да пишете":

    Дай си източника.

    Коментиран от #150

  • 145 РУСКА 👊🐻👊®

    7 1 Отговор
    ВЕРВАМЕ ВЕРВАМЕ
  • 146 Само питам

    5 0 Отговор

    До коментар #140 от "Смех в блатото":

    А що ай пито едно и също .

    Коментиран от #149

  • 147 Цъ.....

    6 9 Отговор

    До коментар #132 от "разгром на колона не е имало":

    Кого баламосваш, копейке,..крадеш от..,себе си!))))
    Колоната затъна в калта и снега на нивите а ВСУ ги потроши тотално. Още ръждясват тенекиите и кучета влачат маскал-парадни униформи!
    А десанта на ВДВ със вертолети на летището беше унищожен напълно!
  • 148 ........

    8 3 Отговор
    Пак лъжи за "ограничен пробив",за да може западните балъци да дават още неограничено пари на Зелето,за да си купи още имения като онова в Египет.А в Даркнета що оръжия продадоха...ненаядоха се.
  • 149 Смех в блатото

    3 6 Отговор

    До коментар #146 от "Само питам":

    Голяма неграмотност те е налегнала, но това не е мой проблем.

    Хайде намери си нещо друго да правиш или кръчмата още не е отворила?
  • 150 продължавайте да пишете

    8 2 Отговор

    До коментар #144 от "Смех в блатото":

    Бесарабски фронт
    "Заловеният механик на няколко пъти заяви, че не е наемник, а войник от Бундесвера, както и целият екипаж от една рота".
    Разузнавачът уточнил, че докато германският войник е получавал първа помощ, той е назовал бригадата си и нейното местоположение.

    Коментиран от #152

  • 151 РУСКА 👊🐻👊®

    7 4 Отговор
    ДА ГОЛЯМ ПРОБИВ ПРАВЯТ УКРИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЧУВАЛИ ЗА ТРУПОВЕ НЕ СМОГВАТ ДА ПРОИЗВЕДАТ

    Коментиран от #153

  • 152 Смех в блатото

    3 6 Отговор

    До коментар #150 от "продължавайте да пишете":

    Цитирай името на статията и от кой ден е, не ми пиши преразкази.

    Коментиран от #162

  • 153 Костадин Костадинов

    3 10 Отговор

    До коментар #151 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Ти русуфиляче ли си българофил?

    Коментиран от #163, #166, #174, #217

  • 154 Сократ

    3 0 Отговор

    До коментар #133 от "Демократ":

    Империите бяха по мое време и малко след това бе, улав...
  • 155 Бесен_- язовец

    5 6 Отговор

    До коментар #142 от "продължавайте да пишете":

    Ха-ха-ха
    Пич, алкохолът и Ска-беева толкова рано не ти влият добре

    Коментиран от #165

  • 156 Ооо Берлин

    9 2 Отговор
    Вдигна вече белият байрак купува ударно за зимата газ от Русия Bloomberg: Германия възобновява покупките на руски втечнен газ Германското правителство възобнови закупуването на руски LNG /втечнен газ/, съобщава Bloomberg. Въпреки че е предназначен за Индия, сделките на германската държавна компания предизвикаха тревога на Запад. Германското правителство е изправено пред порой от критики за енергийните връзки на финансираната от данъкоплатците компания с Русия.

    Коментиран от #187

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Глей сига

    9 2 Отговор

    До коментар #137 от "Смех в блатото":

    КОЕ ЛЕТИЩЕ ДЕТО РУСНАЦИТЕ ГО ВЗЕХА ПЪРВИЯ ДЕН ЛИ И КОИ ДЖЕВЕЛИН ДЕТ НЕ СЕ ЧУВАТ ВЕЧЕ ИЗОБЩО И ЩО ЗАБРАВИ БАЙРАКТАРИТЕ ТА ЗА УМНОКРАСИВИТЕ НЯМА ЛЕЧЕНИЕ АМА ДЕРЗАЙТЕ
  • 159 признанието на съюзниците ви

    8 2 Отговор
    Русия може да се бори вечно - Fox Business | Руска пролет

    Западът не може да си позволи да харчи пари за украинския конфликт по начина, по който прави Русия, каза съоснователят на Save Our Allies Тим Кенеди в интервю за Fox Business. В същото време обикновените хора са принудени да страдат - американците „болят да видят как техните долари отиват навсякъде, но не и в Съединените щати“.

    „В момента единствените хора, които печелят от конфликта, са военно-промишленият комплекс. Виждате ли, неоконсерваторите харесват идеята, че току-що сме излезли от 20-годишна война в Афганистан и се насочваме направо към напълно различен театър на война с различни изисквания.

    А войната изглежда продължителна. Това е продължителен конфликт, от другата страна на друг океан, със страна, която може да си позволи да харчи толкова много - с руснаците.

    Коментиран от #164

  • 160 МОГУЧАЯ СА ГЪРЧИ

    3 14 Отговор
    Под ударите на натовско оръжие
  • 161 Аватар

    10 4 Отговор

    До коментар #100 от "ЕДИН КОМИК":

    Един комик с предизборна кампания тв сериал ,,Слуга на народа" прочисти Украина от украинци.

    Коментиран от #168

  • 162 продължаваайте да пишете

    7 2 Отговор

    До коментар #152 от "Смех в блатото":

    То на тебе все дати и обеснения трябва да се дават . Прочете ли архива на народното събрание преди три дена дето го искаше ?

    Коментиран от #196

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 НЕ ГЛЕДАЙ КВО СЕ ПИШЕ

    5 13 Отговор

    До коментар #159 от "признанието на съюзниците ви":

    А кво става на фронте....там ВСУ мачка

    Коментиран от #169, #173

  • 165 до третополовия

    9 0 Отговор

    До коментар #155 от "Бесен_- язовец":

    ТРЕТОПОЛОВ Тебе забравих да питам !
  • 166 Троян

    10 1 Отговор

    До коментар #153 от "Костадин Костадинов":

    Магучая се моли да ни ти стовари накой Сармат. Ти какво си мислищ бе дебил? И САЩ и Русия имат ядрени арсенали да унищожат светът няколко пъти. Те и затова се уважават.
  • 167 бай Иван

    8 0 Отговор
    "На 21 септември Wall Street Journal съобщи, че украинските сили са постигнали "ОГРАНИЧЕН ПРОБИВ" западно от Вербове, като се позова на НЕНАЗОВАН ОФИЦЕР от украинските въздушно-щурмови сили"

    Това е достоверността !!!
  • 168 ЕДИН КОМИК

    6 11 Отговор

    До коментар #161 от "Аватар":

    Спря "великия" Путин......сега леко го шамаросва
  • 169 мачка

    6 1 Отговор

    До коментар #164 от "НЕ ГЛЕДАЙ КВО СЕ ПИШЕ":

    с гол за д н и к таралежа . По 500 чувала всеки ден .
  • 170 Наркос

    12 3 Отговор
    Айде като превземат обратно нещо значимо пишете стига ни губите времето.
    Цялата статия е пълна с безмислици "пробили са защитата" , но "не окончателната отбранителна линия" и една купчина подобни тинтириминтири

    Коментиран от #176

  • 171 АРМАТИ И КИНЖАЛИ

    5 9 Отговор
    Не помогнаха на могучая....
  • 172 РУСКА 👊🐻👊®

    11 5 Отговор

    До коментар #42 от "ДРУГАРЮ ЛАВРОВ":

    НАЛИ ГИ ВИЖДАМЕ НАТЮТО ТИ КОЛКО Е СМЕШНО КОЛКО ОЩЕ РАКЕТИ ДА ПАДНАТ В НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ ?НАТЮ Е СТРАХЛИВО САМО ОПРАВДАНИЯ И СТРАХ ЛЪХА ОТ НАТЮ .ЗНАЯТ КАКВО ЩЕ ИМ СЕ СЛУЧИ И ЗАТОВА НЕ СА ТОЛКОВА СМЕЛИ И ВОЙНСТВЕНИ САМО ПРИКАЗКИ БЕЗ ПОКРИТИЕ ЧЛЕН 5 ЧЛЕН 5 ЧЛЕН5 АЙДЕ ДА ГО АКТИВИРАТ ТОЯ ЧЛЕН ДА ИЗЯДАТ ПЕРДАХ ОТ РУСИЯ И ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ ДА СИ ЗНАЯ ЧЕ ОТ НАТЮ НИЩО НЕ СТАВА И ЧЕ НАТЮ НИКОЙ НЕ ПАЗИ

    Коментиран от #179

  • 173 вот тебе и на фронте с видео

    9 4 Отговор

    До коментар #164 от "НЕ ГЛЕДАЙ КВО СЕ ПИШЕ":

    24.09.2023 г. - 0:10 ч
    Невероятни кадри от битка: Войник от 70-ти полк отива в тила и елиминира бойци от украинските въоръжени сили край Новопрокоповка (ВИДЕО) | Руска пролет

    Бяха публикувани невероятни кадри от битката, когато войник от 70-ти полк отива в тила и елиминира бойците от украинските въоръжени сили близо до. Село Новопрокоповка, Запорожка област.

    Уникален героичен епизод от битките при Работино на Запорожкия фронт.

    Боец от 42-ра дивизия на 58-ма армия на Южния военен окръг изненадва противниците си и ги унищожава с точен огън.

    Но човекът не спира и проверява дали врагът не се крие зад прикритие.

    Коментиран от #177

  • 174 Ам чи

    8 3 Отговор

    До коментар #153 от "Костадин Костадинов":

    ТЕ ТИЯ ДВЕТЕ НЕЩА СА ЕДНО И СЪЩО БЕ АСПИРИН В МОМЕНТА ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ А И НА ЕВРОПА В СЛУЧАЯ СЪВПАДАТ АМА ПРОМИТИЯ ТИ МОЗЪК ДЕ ШЕ ГО СХВАНЕ А ТИ КВО СИ УРСУЛОФИЛ ИЛИ ШОЛЦОМАН

    Коментиран от #221

  • 175 Абе нали

    13 6 Отговор
    Немци се биеха във гърдите ,че никога повече няма да купуват газ от Русия . А тя каква излезе работа тайно се запасяват със газ щото зимата идва и гладните вече шваби ,ще скърцат със зъби от студ .

    А ние предсрочно си режем клона - ще прекратяваме доставките на петрол .
  • 176 ПИЯНДОС

    7 11 Отговор

    До коментар #170 от "Наркос":

    КВА отбранителна линия бре.....то руснаците са разпокъсани на парчета....

    Коментиран от #219

  • 177 НЕВЕРОЯТНИ КАДРИ

    5 9 Отговор

    До коментар #173 от "вот тебе и на фронте с видео":

    ВСУ пробива рашистите при Вербовка....и настъпват на юг....
  • 178 Володя

    7 11 Отговор
    Сега Путин в Хага , репарации, и създаване на ВЕЛИКА УКРАЙНА

    Коментиран от #182

  • 179 До РУСКИ г-ей

    10 10 Отговор

    До коментар #172 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Какво НАТО,бе проскубляк?!?)))) ВСУ потроши жалкото подобие на армия на 22 републики от РФ!))))))Един готвач с 5 К наемници стигна до Кремля!)))
    Само Турция ще смачка ватенките за дни )))))
    Пускай си видеото с маскал алкашите и се надъхвай,безказармен нежняк

    Коментиран от #230, #240

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Гаглей

    3 8 Отговор
    Великата Параша в Украина забоксува, представям си ако я запука Америка, ми то тя ще я изравни със земята

    Коментиран от #185

  • 182 Ми дааа....нови опорки няма ли

    4 2 Отговор

    До коментар #178 от "Володя":

    това го слушам година и половина .....
  • 183 хахаха

    12 2 Отговор
    "ISW вече е готова да оцени, че украинските сили са пробили руските полеви укрепления западно от Вербове в западната част на Запорожка област."


    четете това изречение и нататък не четете...:)))))
  • 184 Тагарев съм

    10 3 Отговор
    Избягах по време на трапанация от клиника в Москва, обаче успяха да ми пробият черепа и мозъка ми изтече. Лекувах се в Лвов и там ми присадиха телешки.Върши чудесна работа, а и станах по умен то преди.
  • 185 охлюв

    7 6 Отговор

    До коментар #181 от "Гаглей":

    фантазиите са безплатни. ама от как застъпи Сармат , запада почна яко да се ослушва .

    Коментиран от #189

  • 186 Последния Софиянец

    4 8 Отговор
    Сега ще цъфнат руските подлоги да плюят.

    Коментиран от #190, #202

  • 187 Троян

    0 3 Отговор

    До коментар #156 от "Ооо Берлин":

    Берлин е егати гадното място. По добре Киел. Във Германия е гадно по принцип.

    Коментиран от #192

  • 188 ЯМБОЛИЯ

    7 11 Отговор
    Ясно е като бял ден,че руските агресори ще капитулират. Но радостното е ,че това става бързо. СЛАВА НА УКРАЙНА!!!!!!!!!! СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #200

  • 189 ЛОВЕЦ НА ОХЛЮВИ

    5 7 Отговор

    До коментар #185 от "охлюв":

    За Сарматите има...Трайдънт

    Коментиран от #194, #198

  • 190 Троян

    3 0 Отговор

    До коментар #186 от "Последния Софиянец":

    Дотам не съм стигнал да се наричам софиянец
    . Гледай си селянчетата. И ги псувай аристокрациьо.
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #187 от "Троян":

    Да, "гадно" е. Няма нелегални казани за варене на ракия, няма сЛободия, да си правиш каквото ти хрумне, не можеш да си караш колата с изтекъл ТЮВ, да ти пробутват "братското съвеЦко (опа, руско, руско исках да кажа) асвабаждение", трябва и да РАБОТИШ, и то яко, за да изкарваш пари, абе, мани мани.

    Коментиран от #222

  • 193 БАРС

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    ПРАВ СИ ! РАШКИТЕ ПОКАЗАХА И ДОКАЗАХА,ЧЕ ИМА МАЛКИ ГРУПИ ОТ 10-15 УКРИ УСПЯВАТ ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО НЯКОЕ СЕЛО КОЕТО Е РАЗРУШЕНО ,НО ТЕ СЕ ДОБИРАТ ДО ТАБЕЛАТА НА НАСЕЛЕНИЯТ ПУНКТ ПРАВЯТ СИ СЕЛФИТА ФОТКИ И ПРАЩАТ НА ЗЕЛИНСКИ КАКТО И НА НАИВНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ ТА И НА САЩ ЗА ДА ДОКАЗВАТ ЧЕ ПОМОЩИТЕ НЕ СА НАПРАЗНО.ЕДНА ОТ ТЕЗИ ГРУПИ РАШКИТЕ ГИ ДУМНАХА КОГАТО СА СЕ СНИМАЛИ И БЯГАТ НАЗАД КЪМ СВОИТЕ И В ТЕЛЕФОНИТЕ НА УБИТИТЕ УКРО СОЛДАТИ ИМАШЕ ТОЧНО ТАКИВА СЕЛФИТА.ТАКА ЧЕ НЕ ИМ ВЯРВАМ.

    Коментиран от #199

  • 194 Ъхъ

    8 1 Отговор

    До коментар #189 от "ЛОВЕЦ НА ОХЛЮВИ":

    той трайдънта е герб на покрайнината...и кво?
  • 195 Прeдпocледния xoxoл!

    9 2 Отговор
    Швеция:
    "Дадохме им всичко, което можахме, добри материали и добри знания. Сега им пожелаваме всичко най-добро при освобождаването на страната им".
    Ох, много ми е лошо... Боли ме главата и ми се гади, не знам какво да правя...

    Сало Уганде?
  • 196 Смех в блатото

    7 10 Отговор

    До коментар #162 от "продължаваайте да пишете":

    А на руските драскачи защо не ви се удава това с доказателствата? Да не би да има проблем с тях?

    Коментиран от #204

  • 197 путин се спомина

    7 11 Отговор
    Очаквайте в близките дни , лек полек намаляване на активността на кремълските тролове 😃

    Коментиран от #209

  • 198 Троян

    7 4 Отговор

    До коментар #189 от "ЛОВЕЦ НА ОХЛЮВИ":

    Трайдънт означава тризъбец и е англйска. Не е лошо да си глупав, лошото е да го показваш. Вместо да дращиш тука не лошо да залегнеш на книжките. Не военни. Ако те бутнат във казармата ще си отчистиш на кенефи.

    Коментиран от #203, #211, #212, #229

  • 199 САРС

    8 11 Отговор

    До коментар #193 от "БАРС":

    А селфита на Рамзан Козолюба от Киев,Берлин,Париж и Лондон...кога?
    Хихихи
  • 200 🐘🐘🐘

    5 2 Отговор

    До коментар #188 от "ЯМБОЛИЯ":

    Абе нищо не е ясно , освен че нищо не става бързо . Ако наистина успеят да закарат тежка техника в тила на руските укрепления и ако е вярно че те не са напълно окомплектовани , може и да има някакво по сериозно раздвижване , но общо взето това ще е за тази година . Догодина всичко от начало и Путин чака Тръмп
  • 201 Кочо

    7 3 Отговор
    Откакто Гана Маляр бе сменена, украинските успехи станаха осезателно по мащабни! Няма там освободили 3 села и половин декар! Сега направо се пробиват линиите и нещата ще се сбъднат до дни!
  • 202 Първият Селянин

    3 1 Отговор

    До коментар #186 от "Последния Софиянец":

    Селски не се величай за такива като теб, никой не си хаби плюнката
  • 203 Смех в блатото

    6 6 Отговор

    До коментар #198 от "Троян":

    И какво като е английски?

    Да не мислиш, че ако се стигне до размяна на ядрени удари, англичаните ще гледат отстрани?

    Коментиран от #206, #216

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Смех в блатото

    5 7 Отговор

    До коментар #204 от "доказано!!!":

    Всяко нещо, което пиша е с доказателства. Пробвай. :)

    Коментиран от #210

  • 206 готин

    7 4 Отговор

    До коментар #203 от "Смех в блатото":

    Англетата ще са първите които ще глътнат водата . За показно . И ако кравите не се опомнят - нов пролив имени Сталина , между Мексико и Канада.

    Коментиран от #214

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Да изселим

    5 8 Отговор

    До коментар #197 от "путин се спомина":

    Купейкин от България! Рядко противна личност.

    Коментиран от #215

  • 210 доказано !!!

    3 0 Отговор

    До коментар #205 от "Смех в блатото":

    А ти до сега не си дал нито едно .

    Коментиран от #218

  • 211 СТИГА БРЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #198 от "Троян":

    Това са едни от най мощните ракети на САЩ.....и май в САЩ се говори английски.....не само в Англия....
  • 212 🐘🐘🐘

    1 3 Отговор

    До коментар #198 от "Троян":

    Май ти трябва да позалегнеш над книгите и да видиш какво е "Трайдънт" , дали е английско и има ли то някакви допирателни със Сармата приет на въоръжение без изпитателна програма

    Коментиран от #239

  • 213 ТО И МОСКВА ИЗЧЕЗВА

    2 5 Отговор

    До коментар #208 от "До турския гей":

    С един трайдън.....
  • 214 Смех в блатото

    2 5 Отговор

    До коментар #206 от "готин":

    Виж сега, хубаво е да фантазираш още от рано сутрин, имаш нужда от събуждане и адреналина от фантазирането явно много ти помага, но това го правехме когато бяхме 7-8 годишни "АПА моя батко като дойде, малиии". Обаче е срамно и обидно възрастни хора да се излагат по тоя начин :) Малко ми приличаш на Медведев. :)

    Коментиран от #223

  • 215 Костадин Костадинов

    3 6 Отговор

    До коментар #209 от "Да изселим":

    Не ме обиждай щот съм мноооо чувствителну русуфиляче
  • 216 Кочо

    8 2 Отговор

    До коментар #203 от "Смех в блатото":

    Англичаните и запада имат да губят несметни богатства и БВП! Руснака какво има да губи - пияния си нещастен живот!? Като нищо ще ви опухка, без да се интересува за последствията! Путин нали рече - За какво ни е свят без Русия!? Бъдете сигурни, че никой няма да реагира, ако Путин унищожи някоя мижава държавица! Ще реагират само ако сармата лети към Лондон! Иначе ще проявят дълбока загриженост, както сега са казали за арменците!

    Коментиран от #220

  • 217 чЛенин

    5 1 Отговор

    До коментар #153 от "Костадин Костадинов":

    А ти гейчелиси или укрофил? Не че има разлика!

    Коментиран от #225

  • 218 Смех в блатото

    3 5 Отговор

    До коментар #210 от "доказано !!!":

    А, аз мислех, че нещо сериозно мислеше да казваш. :) Свободен си.
  • 219 Наркос

    3 1 Отговор

    До коментар #176 от "ПИЯНДОС":

    Осъзнай се, село Вербовое няма жители, там няма нищо, няма дори асфалтиран път. Дори русофилите знаят да не се закачат с мен без стабилна опорка!
  • 220 Смех в блатото

    3 7 Отговор

    До коментар #216 от "Кочо":

    "Англичаните и запада имат да губят несметни богатства и БВП! "

    Ми затова няма да се оставят някакви мърляви ушанки да ги заплашват, камо ли със сила да се опитват да им ги вземат, бе, другари.

    НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ: да имаш богатство е ПО-СИЛНА причина да си готов да го защитаваш, отколкото на бедняци и крадци като руснаците, на които им се "иска" И ТЕ да имат.

    Коментиран от #227

  • 221 Костадин Костадинов

    3 7 Отговор

    До коментар #174 от "Ам чи":

    Ма ш мъ умуриш ут смях - няа как русуфиляцити да имат еднакви интереси с български патриоти,туй и историята гу е дуказала ама вий русуфиляцити сте доста необразоани

    Коментиран от #228

  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Смешнико

    6 2 Отговор

    До коментар #214 от "Смех в блатото":

    Учи руски ще ти трябва, всичко ще е руско, слава на Русия и вечна дружба! :)))))

    Коментиран от #224, #231, #254

  • 224 Смех в блатото

    3 5 Отговор

    До коментар #223 от "Смешнико":

    Ще ми трябва колкото ми трябва и севернокорейски :)
  • 225 Костадин Костадинов

    4 4 Отговор

    До коментар #217 от "чЛенин":

    Аз съм долен,а мъ най долян русуфиляк продажник. А ти къф си българофил или русуфилякъ. Тъй и един не си призна чи е русуфиляк,щот с тоз въпрос в поставих всички на място, щото съм хиляди пъти по умян от секи русуфиляк

    Коментиран от #234, #244

  • 226 Мемфис

    5 8 Отговор
    Украинците са сърцат народ! Браво! Респект за смелите украински войници!!!
    Позор за руските подли иZроди!
  • 227 Кочо

    6 3 Отговор

    До коментар #220 от "Смех в блатото":

    Е, да, де! Те са окупирали Украйна и не позволяват на Русия да гарантира нейната цялост! Така бранят откраднатото и колонизираното! Виж Раковски какво е казал за Запада! По лоши неща от тези, за руския народ! За руснаците е казал само, че са див народ! За западняците е казал същото, като е прибавил думите на Георги Димитров от Лайпциг! Димитров всъщност като начетен мъж е цитирал адаша си Раковски! Левски също е цитирал Раковски, че тези европейци освен да те насилят, друго от тях не очаквайте!

    Коментиран от #246

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Митака

    1 0 Отговор

    До коментар #198 от "Троян":

    Не е английска ,а амириканска Трайдънт. Но и
    Кралските ВМС я ползват.
  • 230 РУСКА 👊🐻👊®

    5 1 Отговор

    До коментар #179 от "До РУСКИ г-ей":

    ТИ ОТ КОЙ ПОЛ СИ ОТ 1 ДО 50

    Коментиран от #232, #241

  • 231 Костадин Костадинов

    2 8 Отговор

    До коментар #223 от "Смешнико":

    Ти българин ли си или русуфилякъ ? Признай си поне малко бъдете мъже другари русуфиляци
  • 232 Костадин Костадинов

    2 6 Отговор

    До коментар #230 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Ти русуфиляче ли си или българофил,признай си , поне веднъж бъде мъж в живота си

    Коментиран от #235, #251

  • 233 Кочо

    5 1 Отговор
    Не може да си българин и атлантик едновременно! Не е патриотично! Ти си едно нахранено с банани гъци - гуци!
  • 234 чЛенин

    3 1 Отговор

    До коментар #225 от "Костадин Костадинов":

    Не ми отговори на въпроса ,,умнико

    Коментиран от #242

  • 235 Бмх

    1 0 Отговор

    До коментар #232 от "Костадин Костадинов":

    Теби сигакойтъибе?

    Коментиран от #237

  • 236 Костадин Костадинов

    1 8 Отговор

    До коментар #228 от "Бмх":

    Ти българин ли си или русуфилякъ ? Признай си поне малко бъдете мъже другари русуфиляци
    Ай отговори де,що тъй страх

    Коментиран от #238

  • 237 Костадин Костадинов

    1 6 Отговор

    До коментар #235 от "Бмх":

    Путин мъ бе не знайш ли
    Кажи признай си българофил ли си или русуфилякъ, поне веднъж бъди мъж в живота си
  • 238 Бмх

    7 0 Отговор

    До коментар #236 от "Костадин Костадинов":

    Пдрс нщстн

    Коментиран от #243

  • 239 НОВО 5

    2 7 Отговор

    До коментар #212 от "🐘🐘🐘":

    Военноморските сили на САЩ извършват успешни изпитания на междуконтиненталната балистична ракета „Трайдънт -2” край бреговете на Калифорния.... Съобщение на пентагона

    Коментиран от #255

  • 240 РУСКА 👊🐻👊®

    12 2 Отговор

    До коментар #179 от "До РУСКИ г-ей":

    "АМЕРИКАНСКАТА ТИ МЕЧТА" ПОСЛЕ РУСНАЦИТЕ БИЛИ ПИЯНИ ОТ АЛКОХОЛА СЕ ИЗТРЕЗНЯВА АМА ОТ СВРЪХ ДОЗА СИ 100% АЛИЛУЯ

  • 241 ОТ КОЙТО СИ ИСКАМ

    0 4 Отговор

    До коментар #230 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Ама като гледам ...Путин...
  • 242 Костадин Костадинов

    1 5 Отговор

    До коментар #234 от "чЛенин":

    Отговорях ти 225 прочитти
    Ти русуфиляче ли си или българофил, отговори или тъй страх. Пуне веднъж бъди мъж в живота си
  • 243 Костадин Костадинов

    1 5 Отговор

    До коментар #238 от "Бмх":

    Айде отговори що тъй толкоз много страх. Русуфиляче ли си или българофил
  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Костадин Костадинов

    2 7 Отговор

    До коментар #244 от "Кочо":

    Е ти в крайна сметка русуфиляче ли си или българофил
  • 246 Смех в блатото

    4 6 Отговор

    До коментар #227 от "Кочо":

    "Те са окупирали Украйна"

    Кой бе, англичаните ли? :)

    П.С. Трябва си родителски контрол

    Коментиран от #248

  • 247 Мнение

    5 6 Отговор
    Окрайна е пробила дупка в тиквата на сатанистите,за да изтече и малкото им останал мозък.
    Скоро сатанинскоя запад ще се разпадне и светът ще се измени неимоверно.

    Коментиран от #250

  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 М3 голд

    3 3 Отговор
    Много дълго и невярно. А ще пишете ли, че немските танкове Леопард са пристигнали с пълни немски екипажи от редовна войска и вече има унищожени? Той плененият немски войник ще разкаже още неща, като се стабилизира след операциите и... Или ще започне мирно сваляне на Шулц и шайката около него чрез изборите, или даже може да е повод за атака на Германия и ТСВ. И нека окраинския министър Тагарев си играе в България и да не знаем на кой свят сме.

    Коментиран от #271

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 РУСКА 👊🐻👊®

    2 2 Отговор

    До коментар #232 от "Костадин Костадинов":

    ДА АЗ СЪМ БЪЛГАРОФИЛ ТОВА Е ДА ОБИЧАШ СВОЯТА СТРАНА ДА НЕ Я ПЛЮЕШ КАТ ВАС ОТ ПОСОЛСТВОТО ГРАНТОМОТИВИРАНА МЪРШО КАКВОТО ВИ КАЖАТ ТОВА ДА ПРАВИТЕ 3 МАРТ ЩЕ СМЕНЯЛИ КАТ ВИ КАЖАТ ОТ ПОСОЛСТВОТО И 4 ЮЛИ ПРАЗНИКА НА АМЕРИКА ЩЕ ГО НАПРАВИТЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРАЗНИК В БЪЛГАРИЯ .ВРЕМЕТО НА ЗАПАДА ПРИКЛЮЧВА!

    Коментиран от #258

  • 252 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "1200 КМ ФРОНТ":

    Това тука ли го четеш,в много световни преси е друго полужение то ,ама те наще медии нали са на фронта хаххаха

    Коментиран от #257

  • 253 360 град.

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Алфа херинга":

    Украинците напредват с 360 градуса ....исказвам умнотия казана от западен политик
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 ТРАИДЪНТ Е ОТДАВНА НА ВЪОРАЖЕНИЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #239 от "НОВО 5":

    В САЩ.....и е мощен и опасен като руските междуконтинентални ракети....ЩАТИТЕ не се плашат нито от сармат, нито от кинжали....и наливат яко пари в Украйна....

    Коментиран от #259

  • 256 КРЕМЪЛ В ПАНИКА

    3 2 Отговор
    Фронта пробит.....настъплението на ВСУ......необратимо.
  • 257 ЩО БЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #252 от "7777":

    Малко ли ти се вижда......

    Коментиран от #294

  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 МИНИТМЪНТ Е ДРУГИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #255 от "ТРАИДЪНТ Е ОТДАВНА НА ВЪОРАЖЕНИЕ":

    Аналог на трайдънт......на въоръжение в САЩ....междуконтинентални ракети с мощни ядрени заряди....

    Коментиран от #266

  • 260 Гюнтер

    3 1 Отговор
    Мачкай мръсните алкаши!
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Мишел

    1 1 Отговор
    "Пробивът" край Вербово на първата линия от трите на отбранителна зона Суровикин е очакван. Защото в района на Работино Вербово руската армия приготви един огнен чувал за украинската армия. В него досега бяха смлени 8 от 11 украински бригади, които навлязоха на неголеми порции. Руснаците позволиха "пробив", за да подмамят ВСУ да навлязат с по големи сили в капана.

    Коментиран от #264

  • 263 гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "КОТарАК":

    Пълни глупости.
  • 264 ТО ОТ ЧУВАЛИ И КОТЛИ

    2 2 Отговор

    До коментар #262 от "Мишел":

    МОГУЧАЯ мина в отстъпление.....

    Коментиран от #280

  • 265 МОГУЧАЯ СА ОКОПАВА, БРАНИ, ОТСТЪПВА

    2 2 Отговор
    Срам, голем срам за рашистите
  • 266 САЩ ИМА СИЛНИ ОРЪЖИЯ

    2 2 Отговор

    До коментар #259 от "МИНИТМЪНТ Е ДРУГИЯ":

    Но не ги изтъква като путинистите.....

    Коментиран от #277

  • 267 Ббббб

    3 2 Отговор
    До като не започнете да следите западните новини,(защото руски няма)ще установите че пробив няма.
  • 268 Предпоследния xoxoл!

    3 2 Отговор
    Швеция за Украйна:
    "Дадохме им всичко, което можахме, (10 танка от налични 120) добри материали и добри знания. Сега им пожелаваме всичко най-добро при освобождаването на страната им".

    Ох, много ми е лошо, сутринта повpъщax kpъв, вие ми се свят... Боли ме главата и продължава да ми се гади, даже поляците и те ме разлюбиха, не знам какво да правя...
    Вече ми тъмнее пред очите...

    Сало Уганде?

    Коментиран от #270

  • 269 ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОКАЗА

    2 5 Отговор
    Че Европа няма да търпи още войни на континента и подкрепи Украйна.......изчисти си складовете със старо оборудване и натрупа милиардни печалби......без да пролива кръв, резна газта и петрола от Русия и се ориентира към АРАБСКИЯ пазар.....

    Коментиран от #273

  • 270 ПОСЛЕДНИЯ РАШИСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #268 от "Предпоследния xoxoл!":

    Пък на нас никой нищо не ни дава...не ни бръснат за нищо....само аятоласите ни шитнат по Неков и друго дронче...
  • 271 Радо

    1 0 Отговор

    До коментар #249 от "М3 голд":

    Сам не си вярваш

    Коментиран от #282

  • 272 Мишел

    5 2 Отговор
    По всички интерактивни карти за бойните действия от вчера няма украински пробив край Вербово. Има неуспешна украинска атака , която е отбита с големи украински затуби.

    Коментиран от #275

  • 273 мало ум ник

    4 1 Отговор

    До коментар #269 от "ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПОКАЗА":

    Е що сега купуват руски втечнен газ през Индия ?
  • 274 ето така "пробиват"

    6 2 Отговор
    Командирът на разузнавателна група на руските въоръжени сили, действаща в посока Запорожие, с позивна „Легенда“, каза, че след като „Леопард“ е бил свален от ПТРК, бойците са се придвижили към изгорялата техника, надявайки се да вземат пленници.

    Установено е, че шофьорът на танка е тежко ранен, а останалите са убити. Когато механикът се събуди и видя руските военни, той започна да крещи „не стреляй“ на немски.

    Водачът на авариралия танк каза няколко пъти, че не е наемник, а войник на Бундесвера и целият екипаж от една рота.

    Докато немският войник получаваше първа помощ, той назова бригадата си и местоположението й, добави събеседникът на изданието.

    Коментиран от #276, #278

  • 275 Радо

    3 4 Отговор

    До коментар #272 от "Мишел":

    Много бързаш,нямат време за карти сега са заети да трепят пияни руснаци
  • 276 Радо

    2 5 Отговор

    До коментар #274 от "ето така "пробиват"":

    Руска пропаганда
  • 277 Мишел

    3 1 Отговор

    До коментар #266 от "САЩ ИМА СИЛНИ ОРЪЖИЯ":

    35 години САЩ НатО воюват само със слаби противници и създават оръжия за смачкване на слаби противници. Затова сега нямат нито едно ново силно оръжие. И междувременноно унищожиха военнопромишления си комплекс до ниво да не е в състояние да произведе ново поколение стратегическа ракета, самолет, кораб.
  • 278 Наблюдател

    3 4 Отговор

    До коментар #274 от "ето така "пробиват"":

    Цялата ти история е измислца оТ До

    Първото което е ,с ПТРК може да се унищожи Леопард 2 но доста трудно. Шанс 1 /7

    Ама па ,че екипажа е загинал -вече яко пресоли манджата . То и да лъжеш малко пипе трабва .
  • 279 Каде е 810 бригада МП на РФ

    2 4 Отговор
    На концерт на Кобзоня . При Бахмут .Разсипали са ги от бой .
  • 280 Мишел

    4 2 Отговор

    До коментар #264 от "ТО ОТ ЧУВАЛИ И КОТЛИ":

    Реално руската армия не отстъпва. Преди почти два месеца ВСУ обявиха, че са завзели от руснаците общо 130 кв.км.. От тогава те не дават други сведения за завзетите от тях площи. Което означава, че или нямат нови завоевания, или отстъпват.
  • 281 факти само истински

    4 0 Отговор
    една и съща прокиснала манжа е претопляте вече 6 месеца не ви ли омръзна
  • 282 Чети повече!

    2 0 Отговор

    До коментар #271 от "Радо":

    Каквото съм писал, е вярно. Относно прогнозите, вероятно на сегашните избори в Германия ще има завой - и по отношение на управляващи и на Русия.
  • 283 катран

    2 1 Отговор
    пробив го направиха още през 2014г...с Майдан..от тогава до сега..Крим и Донбас и още няколко области станаха руски..Това вече голям пробив на сащ...сега пък всеки ден пишат всякакви аналлизатори как всичко бързо ще приключи..Мил на всички без соросоидни изроди...
  • 284 Фейк

    4 1 Отговор
    Ще Ви се, но никой не ви вярва. А тези лъжи са, защото Запада осъзна, че Зеленски и неговите съветници лъжат за напредък. Реално,за да им пълнят още джобовете с пари и с оръжия които техните хора разпродават. Циркаджийските номера на един омотан клоун не будят съжалвние, а отвращение. Свършиха му думите, номерата и заплахите на този Освободител на Европа. Горко на Цяла Европа, чакаме вече Русия да ми превземе.
  • 285 факти само истински

    3 1 Отговор
    изглежда основната ни цел е да дразним Русия с разни инсинуации и небивалици за да се докарвате на сащ
  • 286 излагаш ни

    3 1 Отговор

    До коментар #248 от "Костадин Костадинов":

    всички така смятат че сме тлкова неграмотни колкото си ти

    Коментиран от #288

  • 287 оня с коня

    6 4 Отговор
    Ама нали тука Русофилските дупета непрекъснато питаха ПОДИГРАВАТЕЛНО кога ще почне Контранастъплението и как май вместо към Русия Укрите "настъпвали " в обратна посока?А какво стана с гръмките НАДМЕННИ Фрази че Русия "ОЩЕ НЕ Е ПОЧНАЛА ДА ВОЮВА"?А истината е че ОЩЕ НЕ СА ВЛЕЗЛИ истински Западни оръжия и най-вече Самолетни Ескадрили ,с които Украйна ще си осигури Пълен контрол по въздух,за Далекобойни ракети пък да не говорим.
  • 288 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 289 Голям праз

    2 3 Отговор

    До коментар #104 от "Смех в блатото":

    Истината ще си проличи в следващите няколко дни.
  • 290 пенко

    0 1 Отговор
    ЕДИНИЯТ " ПЕТЕЛ " ПЕЕ --- КУКУРИИИИИИИИИИИГУ -------- А ДРУГИЯТ ПЕЕ КУКУРИГУУУУУУУУУ!?
  • 291 1234

    2 3 Отговор
    В Запорожской области прокомментировали сообщения о прорыве «линии Суровикина»
    24.09.2023 - 11:35
    В Запорожской области прокомментировали сообщения о прорыве «линии Суровикина» | Русская весна
    Российские войска удерживают все свои позиции на Запорожской линии фронта, заявления о якобы прорыве первой линии обороны в районе села Вербовое являются ложью и плодом больного воображения украинских пропагандистов, сообщил РИА Новости глава запорожского общественного движения «Мы — вместе с Россией» Владимир Рогов.

    Ранее командующий южной оперативно-стратегической группировкой войск «Таврия» Александр Тарнавский заявил в интервью CNN, что украинские войска якобы прорвали оборону на левом фланге в районе села Вербовое Запорожской области и продолжают двигаться дальше.

    «Ни о каком прорыве речи не идет. Все это фейк и плод больного воображения украинских пропагандистов. Наши ребята удерживают все свои позиции», — сказал Рогов.

    По его словам, все атаки противника на ореховском направлении на линии Орехово-Вербовое заканчиваются для него разгромом и большими потерями.

    «Попытка штурма и наступления украинских боевиков была в районе Вербового, но их просто уничтожили. Наши ребята уверенно держат оборону», — подчеркнул Рогов.

    Как накануне сообщило МО РФ, российские войска за неделю отразили на запорожском направлении восемь атак противника, Киев потерял более 515 военнослужащих, 24 бронемашины и 35 орудий полевой артиллерии.

    Читайте также: Киев переста
  • 292 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 293 Биби

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "опа опа":

    Тоя е от Хаджето, там са на амфети и ракия, кой ти има пара за холандец?
  • 294 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #257 от "ЩО БЕ":

    Кое лъжите на бг медиите ли
  • 295 пролиби на баба си шортите

    0 0 Отговор
    Умрял кон не пръдва!
Новини по държави: