Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 05:29 4 638 1

Изписаха от болницата Лула да Силва

  • бразилия-
  • президент-
  • лула да силва-
  • операция

Бразилският президент претърпя операция на тазобедрената става

Изписаха от болницата Лула да Силва - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва бе изписан от болница два дни след операция на тазобедрената става, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Лула да Силва е напуснал по-рано от предвиденото лечебното заведение и ще продължи възстановяването си в официалната президентска резиденция в бразилската столица.

Операцията бе извършена в сиро-ливанската болница в град Бразилия. Медиците казват, че клиничната картина на 77-годишния президент е била добра и затова той е бил изписан.

В събота Лула да Силва е започнал сеанси при кинезитерапевт.

Операцията на тазобедрената става на Лула да Силва е била извършена при пълна упойка. Лекарите са използвали това, че президентът реагира добре на пълната анестезия и са извършили още една интервенция. Става дума за естетическа корекция на клепачите му.

Сега Лула да Силва няма да може да напуска столицата в продължение на четири седмици, което го принуждава да направи пауза в натоварения си график с пътувания зад граница. Личният му лекар Роберто Халил Фильо се надява, че президентът ще бъде на крак в края на ноември, за да присъства на конференцията за климата КОП-28 в Дубай. А за известно време дотогава той ще се придвижва засега с проходилка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    1 0 Отговор
    Обожавам да чета новини тука. Забавлявам се страхотно.
    Преди три дни тука имаше статия със заглавие: "Лула де Силва" яко го закъса със здравето. (рекох си, че тоя вече е взел-дал). Днеска има нова статия, чеамо два дни след операцията Лула де Силва е изписан, защото клиничната му картина е добра (според лекарите)
    И сега на кого да вярвам? На Мисир1 или на Мисир2?
Новини по държави: