Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Октомври, 2023 08:03 6 440 161

ISW: Русия в Украйна вече загуби

  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия

Руски източници редовно се оплакват от слабите руски контрабатарейни способности по цялата фронтова линия

ISW: Русия в Украйна вече загуби - 1
Снимка: БГНЕС

Руските сили на 20 октомври подновиха натиска близо до Авдеевка и успяха да постигнат незначителен напредък. Това показва, че руското военно командване поддържа настъпателните операции в района, въпреки тежките загуби. Геолокирани кадри, публикувани на 20 октомври, показват малък напредък западно от Красногоровка (5 км северно от Авдеевка).

Руски блогъри и украински военен наблюдател твърдят, че руските сили са превзели украинска крепост близо до купчината отпадъци североизточно от Авдеевка, напреднали са до железопътна гара северно от Авдеевка и са близо до ресторант "Царска охота" южно от Авдеевка, уточнява news.bg.

Един виден руски блогър твърди, че руските сили са атакували неуспешно близо до Сиверне, южно от Авдеевка, близо до Степове (8 км северозападно от Авдеевка) и близо до Новокалинове (11 км северозападно от Авдеевка). Други блогъри твърдят, че руските сили са напреднали до един километър по линията Степове-Бердичи (8-10 км северозападно от Авдеевка) на 19 октомври и че битката е продължила на 20 октомври.

Украинският генерален щаб съобщи, че са отблъснати руски атаки близо до Авдеевка, Новокалинове, Степове, Первомайске и Северне. Също така са повредили и унищожили почти 50 руски танка и над 100 бронирани машини през изминалия ден. Съобщава се за 200 руски бронирани машини през последните четири дни.

Това обобщи за изминалия ден на фронта Институтът за изследване на войната (ISW).

Първоначалните руски настъпателни операции в района на Авдеевка на 10 октомври също доведоха до големи потвърдени загуби на руска техника, а фактът, че руските сили се прегрупираха и започнаха повторно атаки след първоначалните атаки предполага, че или руските сили смятат, че могат да превземат Авдеевка, или че руското военно командване не приоритизира добре настъпателните операции независимо от цената.

Украинските сили продължиха по-големи от обичайните сухопътни операции на източния (левия) бряг на Херсонска област на 20 октомври и установиха потвърдено присъствие в населено място на източния бряг. Геолокирани кадри, публикувани на 19 октомври, показват, че украинските сили са напреднали в североизточната част на Кринки (27 км източно от град Херсон и 2 км от река Днепър).

Руски блогъри твърдят, че украинските сили установяват плацдарм близо до Кринки и продължават да поддържат присъствието си близо до Антонивския път и железопътните мостове.

Известен руски блогър твърди, че украинските сили временно са напреднали в Кринки до пътя Козачи Лахери-Кринки-Корсунка, преди руските въздушни удари да изтласкат украинските войски обратно към северните покрайнини на селището.

Друг руски блогър твърди, че се водят боеве близо до Пищановка и че украинска диверсионно-разузнавателна група действа в южните покрайнини на селището.

Известният руски блогър предположи, че руските сили поддържат позиции само в южните покрайнини на Пищановка към следобеда на 18 октомври, а украинският генерален щаб съобщи на 19 октомври, че руската авиация е нанесла удари по Пищановка, което означава, че украинските сили все още действат в селището.

ISW обаче не е забелязал никакво друго визуално потвърждение на украински сили, поддържащи позиции в селища на източния бряг, различни от Кринки.

Руски и украински източници продължават да твърдят, че руските части, защитаващи източния бряг на Херсонска област, са относително по-малко боеспособни от други руски сили на други места по фронта. Украински военен наблюдател заяви, че руската Днепърска групировка на силите се състои основно от елементи на 49-та общовойскова армия (Южен военен окръг) и вероятно елементи от новосъздадената 18-та общовойскова армия.

Украинските сили продължиха контранастъпателните операции близо до Бахмут и в западната Запорожка област, но не направиха потвърден напредък. Руски блогър твърди, че украинските сили са направили незначителен напредък северозападно от Вербове (10 км източно от Роботине), въпреки че ISW не е намерил доказателства в потвърждение на това твърдение.

Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили продължават настъпателните действия в направленията Бахмут и Мелитопол (западна Запорожка област).

Руски източници съобщават за украински атаки южно от Бахмут по линията Клещеевка-Андреевка-Курдюмовка и южно от Оригов близо до Роботине, Новопрокопивка и Вербове.

Руският президент Владимир Путин посети щаба на Южния военен окръг (ЮВО) в Ростов на Дон, Ростовска област, на 19 октомври, за да обсъди ситуацията на бойното поле в Украйна. Руските медии съобщават, че се е срещнал с началника на руския Генерален щаб и командващ руските сили в Украйна армейски генерал Валерий Герасимов, който е казал, че руските войски "решават проблемите в съответствие с плана на операцията".

Герасимов все още е активен фигурант на руските операции в Украйна и вероятно е трябвало да демонстрира ефективността и участието на руското военно ръководство, докато руските сили провеждат настъпателни и отбранителни операции по множество сектори на фронта. ISW ще предостави допълнителни актуализации за посещението на Путин в Ростов на Дон, след като станат налични повече показания.

Ръководителят на Руския следствен комитет Александър Бастрикин заяви на 20 октомври, че руските власти трябва да лишат мигрантите от придобито руско гражданство, ако не желаят да се бият в Украйна.

Руската държавна дума предложи на 28 август законопроект, който ще лиши лица от придобитото им руско гражданство при избягване от военна регистрация и мобилизация, предизвиквайки различни реакции на подкрепа и опозиция сред руските източници.

Руските власти редовно провеждат акции в мигрантските общности и изпращат призовки на тези с придобито руско гражданство, които все още не са се регистрирали във военните служби за регистрация и набор.

Коментарите на Бастрикин вероятно имат за цел да окажат допълнителен натиск върху лица с придобито гражданство да се регистрират в руските служби за регистрация и набиране на персонал. В момента руските власти принуждават мигранти и чужденци, живеещи в Русия, да се бият във войната в Украйна в замяна на руско гражданство.

Руският държавен отбранителен конгломерат "Ростех" обяви на 20 октомври, че е завършил тестовете на самоходната артилерийска система "Коалиция-СВ" и заяви, че е готов да започне серийно производство на системата.

Руски блогъри твърдят, че новата артилерийска система има по-широк обсег и е по-точна от предишните системи, а един виден блогър изрази надежда, че производството на системата ще се справи със слабите руски контрабатарейни способности.

Руски източници редовно се оплакват от слабите руски контрабатарейни способности по цялата фронтова линия в Украйна и е малко вероятно руските сили систематично да подобряват тези способности в близко бъдеще.

Руските окупационни служители продължават да оказват натиск върху жителите на окупирана Украйна за смяна паспортите. Окупационната администрация на област Херсон заяви на 20 октомври, че жителите ще бъдат задължени да използват руски паспорт, за да получат жилищни сертификати и няма да могат да използват украински документи за самоличност.

Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров заяви на 20 октомври, че украинските партизани са взривили руска военна машина близо до контролираното от Русия летище в Мелитопол, Запорожка област.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТВА СЕ ЗНАЕ

    44 129 Отговор
    Отдавна...

    Коментиран от #2, #53

  • 2 Това е безспорен

    27 125 Отговор

    До коментар #1 от "ТВА СЕ ЗНАЕ":

    Факт.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТтттттТ

    199 34 Отговор
    Пак ли? Щом е загубила-защо още пищите и давате оръжие на укро нацистите...? Нали рашаните загубиха...? То бива еФтини и плоски пропаганди-ама чак па толкова....

    Коментиран от #115

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Алфа херинга

    182 26 Отговор
    Как са успели даже да напреднат, след като се бият с кирки и лопати? Ама, вие сериозно ли си мислите, че някой нормален, повтарям нормален човек продължава да ви вярва на фантасмагориите.
  • 8 джони инглиш

    147 19 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА. Нашите телевизионни военни тагарев и шаламанов да не са заършили този институт.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гром

    38 89 Отговор
    Пияниците две години настъпват мотиката!

    Коментиран от #99, #107

  • 14 среднощен

    46 53 Отговор

    До коментар #12 от "среднощен":

    "..."Дълга зима" се очертава в Европа - а, "светът се радва на военните успехи" на Украйна..."

    Коментиран от #135

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мефистофел

    82 20 Отговор
    " ... Геолокирани кадри ... "

    😂😂 Венци, казва се геолокационни. Така си го написал, сякаш някакви кадри имат някаква геолокация.
    А това, че някакви блогъри спамят по интернета, не значи, че е вярно. Точно обратното. А най-много спамят "професионалистите" от ISW
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ехаа

    47 18 Отговор

    До коментар #15 от "Нямам забрана за публикуване на коментар":

    ма верно ли? а срещу сбиротак с разнородно производство оръжие и фашисти има ли шанс... че кат гледам, май не си интерпретирал ситуацията правилно
  • 19 па ша

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Урюрвкос":

    си торят с други бе ..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Клошарче

    30 66 Отговор
    Голям бой пада на сметището!
    Ушанките напъват!
    А ВСУ и АЗОВ ги опъват!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 да да

    68 20 Отговор
    цяла украйна ще се превърне в купчина,сметище..на кого му трябва това? ..който спонсорира тази война ..сащ..Русия дали загубила или не..гледам картата и виждам доста мрачна картина за укроинци..контраступ в ступор..стотици хиляди убити..а коментатори се вдъхновяват от лъжи които бълват автори на тези глупости..блажени вярващи..Мир на всички ..без нпо на сорос..дано да пукнат..

    Коментиран от #84

  • 32 Тц тц тц

    58 12 Отговор
    Пак лъжат,за да им дават още милиарди и после да си купуват палати за милиони по плажовете,а жените им бижута от бяло злато...
    Там двама се карат,а трети-печели.Дават по 20 000 гривни на евреите да се заселват.Разчистват територията с безсмислени месомелачки.
  • 33 Русия ще

    22 49 Отговор

    До коментар #15 от "Нямам забрана за публикуване на коментар":

    Успее само когато Метведев и Путин идат на първа линия на фронта И пълнолетните им деца са там с оръжие в ръка Тогава ще разбера колко скръб даровать на народа си

    Коментиран от #72

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Груьо

    75 6 Отговор
    КАТО ПРОЧЕТЕШ ЗАГЛАВИТО"РУСИЯ ЗАГУБИ В УКРАЙНА",ИМАШ УСЕЩАНЕТО ,ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ УКРАЙНЦИТЕ СА СТИГНАЛИ ДО МОСКВА.СЛЕД ТОВА ЧЕТЕШ СТОТИЯТА И ТИ СТАВА ЯСНО ,ЧЕ НИЩО ТАКОВА НЯМА.А ОТНОСНО АВДЕЕВКА УКРАЙНЦИТЕ СА В ОПЕРАТИВНО ОБКРЪЖЕНИЕ.ИЛИ СИРЕЧ ГАРНИЗОНА В САМИЯ ГРАД,ВЕЧЕ НЯМА ДОСЪП ДО ПРОВИЗИИ.МИСЛЯ ,ЧЕ СЕ ПОВТАРЯ ПРОБЛЕМА С БАХМУТ.И КОЛКОТО И ДА ИМ Е МЪЧНО НА НЯКОЙ СПИСВАЧИ НА ГЛУПОСТИ. АВДЕЕВКА ЩЕ Е РУСКА НЕ СЛЕД ДЪЛГО.СЪЩОТО КАТО В БАХМУТ,СЕГА АРТЬОМОВСК. ТЕЗИ ДАННИ СА ПОТВЪРДЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ИЗТОЧНИЦИ НЕ ОТ РУСКИ.
  • 40 КовидманЯк

    9 18 Отговор

    До коментар #15 от "Нямам забрана за публикуване на коментар":

    Пак си прекалил с ракията.😂🤣😂
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Въпрос

    50 9 Отговор
    А сега кажете ми, как една държава пресъединила към себе си територия по голяма от България, е губеща?!! Колко да вярвате на подобни ISW

    Коментиран от #90

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Аспарух

    19 39 Отговор
    Тази война ще влезе в учебниците как не трябва да се воюва.Руските танцуващи генерали воюват с тактики от ПСВ и ВСВ, и човешкия живот на техните войници не значи нищо типично по руски.Отделно колко генерали отидоха при Кабзон и Жириновски.

    Коментиран от #65

  • 47 Тома Неверни

    36 9 Отговор
    Заглавието на статията не отговаря на съдържанието.
  • 48 хахаха

    45 4 Отговор
    толкоз много "известни руски блогъри", а ни едно име не се споменава...:))))) кои ли ще са те? :))))))
  • 49 Аспарух

    14 29 Отговор
    Ленин им е завещал Шаг вперьод, два шага назад.Така и воюват.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Как няма да загуби !

    13 28 Отговор
    Путин колко солдати погуби !
    Редник Райън
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Говорит Москва

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "ТВА СЕ ЗНАЕ":

    В царска охота има недоволни клиенти от шума, ако запретнат ръкави Кобзон ще е доста аплодиран
  • 54 Ъхъ

    36 4 Отговор
    "украинска крепост близо до купчината отпадъци ".....:)
    "украинската крепост" всъщност е "укрепен район"
    "купчината отпадъци" се нарича "терикон"...
    списуватели полуграмотни...
  • 55 Маргарет Тачър

    39 13 Отговор
    От посещението ми е Украйна стигам до извода че украинците да най лъжливото население на света и никога няма да образуват сериозна държава.
    Изходът им е да бъдат Руска губерния
  • 56 В Донбас ще стане....

    14 32 Отговор
    Като Израел с Хамас....
    Ушанките на лой и мас...
    Фантомас

    Коментиран от #59

  • 57 кико

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Нямам забрана за публикуване на коментар":

    Хапи те кучето по цялата глава, от клиника за психично болни избяга ....ХаХа
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Последен стадий

    13 33 Отговор
    Русия ще се разпадне!
    И всеки по нещо ще открадне!
    А републиките ще се бият от сутрин до пладне!
    Божидар Петков Въртоломеев

    Коментиран от #77

  • 63 Ъъъъъ

    44 8 Отговор
    Не, че нещо ама съм говорил лично с украинец, който е станал инвалид на фронта. Човека е с откъснат крак.
    Та, той казва - там е месомелачка, ходим върху трупове и вонята е невъобразима.
    И, труповете не са на руснаци…
  • 64 Ден

    23 3 Отговор
    Хахха Кимбърли Каган тази грозновата лелка бълнува ,на какви наркотици е ?
  • 65 Азз

    50 6 Отговор

    До коментар #46 от "Аспарух":

    А как трябва да се воюва? Бомбен килим над цяла Украйна, сриваш всичко, милиони жертви и после минаваш по изгорената земя като на парад! - така ли според теб трябва да се воюва? Така както го правят янките 30 години?? - ма тогава точно такива като теб щяха да отворят голямата си уста и да казват какво чудовище e Русия...Засрами се и мисли
  • 66 риъл политик

    27 2 Отговор
    Голям анализ, голямо чудо!
    Какво били казали някакви анонимни блогъри, хахаха!
    Я гет риъл.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Авторът

    27 4 Отговор
    Инкохерентна салата от предположения на
    блогери . Като че ли няма сателити , геодезични
    данни , карти .

    “ руската авиация е нанесла удари по Пищановка, което означава, че украинските сили все още действат в селището. “

    Това е info oт 2 дни . И след удара на авиацията доказва че укр са още там ? Русия е загубила .
    Къде са данните от контраофанзивата в км ?
    Смешници , импотентна PR .
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 бред

    9 1 Отговор
    сивой кобылы
  • 72 Като

    31 5 Отговор

    До коментар #33 от "Русия ще":

    Гледам на Зеленски и Залужни децата са на фронта .
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Путриот

    9 17 Отговор
    Суровикин е официално отстранен .

    Скоро ще падне ли от високо , или ще се удави във ваната ?

    Приемаме залози .

    Коментиран от #87

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Републиките

    9 20 Отговор

    До коментар #62 от "Последен стадий":

    С сибирския регион няма да се бият .
    Просто ще станат Китайски .
  • 78 ами

    24 4 Отговор
    да загуби още като й свършиха ракетите миналата година, добре че имат лопати
  • 79 шааа

    29 6 Отговор
    Пропаганда, за вътрешно укрофашистко ползване. Безсмислено е да се публикува тук. Но за пари, какво ли не прави една мисирка.
  • 80 Денс жанбазларъ

    23 6 Отговор
    от 2 години всеки ден се говори че е загубила, все едно и също се пише
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ЩАТСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ

    10 14 Отговор
    И ВСУ на 10 км от Токмак....

    Коментиран от #127

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 А бе

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "да да":

    И на кого му пука какво виждаш ти??
  • 85 РУСКА 👊🐻👊®

    9 6 Отговор
    ДА ДА ВЕРВАМЕ ВЕРВАМЕ
  • 86 Българин

    12 9 Отговор
    Който породи тази война иска да обезкърви и приватизира Украйна.
    Замислчм се за България.

    Коментиран от #89, #109

  • 87 Рижия

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Путриот":

    Защо не сте включили счупване на врат при изкачване на стълби?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Баш Българин

    9 3 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    Защо не се замислиш кой я започна?

    Коментиран от #108

  • 90 Какво е присъединила

    10 19 Отговор

    До коментар #43 от "Въпрос":

    толкова за 9г. война. Крим го взеха без една жертва, а ЛНР и ДНР бяха превзети от паравоенните войски на Гиркин(Стрелков). За 9 години 20% от територията на Украйна, за още 4Х9=36 години цялата, тъкмо когато путин направи 107 години. Оттогава вече ще се почувства велик завоевател.
  • 91 Гошо

    17 1 Отговор
    Венци вие с Анатоли такива празноглавци ли сте Оня все чао на газпроп казва, ти все победи на украинците виждаш
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Мишел

    21 10 Отговор
    "Русия в Украйна вече загуби...като на 20 октомври поднови атаките срещу Авдеевка и направи незначителен напредък" .
    Абе ISW, с такива загуби с напредък Русия ще стигне до полската граница.😃😃😃

    Коментиран от #118

  • 94 Силен плач, но на ...

    12 5 Отговор
    ... чужди гробища. Замества радостга от победата на ВСУ, каквато и да е тя. Страната на
    ВСУ е на "парцал", орще я има на вече дадене124 милиарда алута и обещани от ЕС 50 милиарда и от САЩ 60. А ва краят, студена вода.
  • 95 Същия

    14 2 Отговор
    Мизерно сайтче със смотани "прасила"...
  • 96 Словесна плява

    4 4 Отговор
    Става само за замърсяване на всичко ЗЕЛЕНО в живата и мъртва фаунаи флора
  • 97 Лопаткин

    9 5 Отговор
    9 май 1945 - до Берлин все губехме и ни биеха. После 20 милиона немки ни изтискаха като прани гащи.
  • 98 Квазимодо

    18 22 Отговор
    Украйна бавно и неумолимо си връща окупираните територии. Такава е реалността независимо от русофилските бъртвежи !
  • 99 Тарас

    8 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гром":

    Дрогиран Тарас играе гопак на търнокопа ... 0ксана подработва на магистралата Мюнхен - Хамбург...
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Закопаха Руснята

    22 22 Отговор
    С фашистка Русия е свършено... Украйна е острието на коалицията, което ще убие Империята на злото.

    Коментиран от #103

  • 102 Таймс от вчера

    10 15 Отговор
    Западът помага на Путин да спечели войната с умората и финансовите липси, както и с глупостта си
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Весдесъщ

    16 13 Отговор
    В Германия има хиляди касетъчни ракети ATACMS които трябва да се утилизират догодина и вероятно ще бъдат дадени на Украйна. Джужето в Кремъл по-добре да търси убежище в Северна Корея.

    Коментиран от #117, #130

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 факуса

    8 7 Отговор

    До коментар #13 от "Гром":

    настъпват а тя удря жендърските тикви
  • 108 Е как кой

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "Баш Българин":

    Една лелка с курабииките на Майдана у Киев...
  • 109 факуса

    10 5 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    българия е колония вече,свърши
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Za наших

    19 18 Отговор
    Часовника отмерва последните минути за Украйна... Бе даден шанс за мирни преговори но тя го проигра най-безотговорно и с това се обрече на мъка и страдание! Въпрос на време е, от Кремъл да вземе решението СВО да прерасне във пълномащабна война и тогава всичко ще приключи в рамките на 2-3 седмици оставяйки горяща угар и димящи градове...

    Коментиран от #116, #124

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Хорейшио

    11 11 Отговор
    Има някакъв невероятен разгром на руската армия
    при Авдеевка , заяви руският историк Савромат. Той каза, че е ужасен от мащаба на доказаните руските загуби под Авдиевка в Донецка област. Според него, този разгром е без аналог. Документираните загуби на Русия са 5 пъти повече от тези на Украйна, каза той ,а недокументираните 10-15 пъти.
  • 114 Ний ша Ва упрайм

    12 10 Отговор
    от радио Свободна Европа: Бывший советник главы Пентагона полковник Дуглас Макгрегор заявил в эфире YouTube-канала Douglas Macgregor Straight, что Россия в случае необходимости способна взять под контроль Харьков и Одессу, если западные страны не пойдут на переговоры по Украине.
    По словам Макгрегора, Харьков и Одесса - исторически русские города, которые никогда не были частью Украины.
    мдааааа.....
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Клоун

    2 6 Отговор

    До коментар #93 от "Мишел":

    Ай ся го прочети отново, смешен
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Губят руснаците

    14 6 Отговор
    ама 20 % от покрайна заедно с Крим ги няма на картата й.
    А покрайна всеки ден печели, наши…
  • 122 Предпоследния xoxoл!

    10 6 Отговор
    Ох, много ми е лошо повръщам кръв и недовиждам.
    Докъде стигна контраофанзивата?

    Сало Уганде!

    Коментиран от #125

  • 123 Mиcиpkи,

    12 4 Отговор
    Абе я кажете Путин жив ли е? Или отново умря от рак и остра ракетна недостатъчност?
  • 124 Киев за три дни

    6 7 Отговор

    До коментар #111 от "Za наших":

    Това го повтаряте от почти две години! А иначе руснаците се хвалят че успели да напреднат с ЕДИН километър, по плана за специалната военна операция!!!
  • 125 Рашка с чашка

    7 9 Отговор

    До коментар #122 от "Предпоследния xoxoл!":

    А какво стана с ,,денацификацията" и ,, демилитаризацията" на Украйна?
  • 126 Наблюдател

    5 4 Отговор
    Вчера в Андеевка е бил главнокомандващия на ЗСУ Залужний.
  • 127 Анализатор

    10 4 Отговор

    До коментар #82 от "ЩАТСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ":

    за сега само в сферата на фантазиите,я по-добре си извади пръстите от контакта и опъни чаршава
  • 128 Фиката

    9 10 Отговор

    До коментар #88 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Кви ракети ,майна то всичко им е скрап
    ракети самолети кораби танкове

    Руската армия е една паркетна армия -дай им паради да правят. А на бойното поле са като мухи без глави.
  • 129 георги стоянов

    6 2 Отговор

    До коментар #119 от "стоян георгиев":

    брат"чед недей да лъжеш, санитарите не те фанаха в Адеевка, а в Полски тръмбеж
  • 130 ехаа

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "Весдесъщ":

    ходи в германия да броиш ракетите им ли бе алтав, браво на теб.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 0808

    9 9 Отговор
    3 часа назад, источник: ТАСС
    Минобороны РФ сообщило об уничтожении более 250 военных ВСУ на краснолиманском направлении
    МОСКВА, 21 октября. /ТАСС/. Войска российской группировки «Центр» за сутки поразили около 130 целей Вооруженных сил Украины (ВСУ) на краснолиманском направлении, потери противника составили не менее 255 человек. Об этом сообщил ТАСС начальник пресс-центра группировки Александр Савчук.

    Коментиран от #133

  • 133 Володя 158см

    8 5 Отговор

    До коментар #132 от "0808":

    ТАСС и г-л Конашенков 🤣🤣🤣🤣

    Измислици без край
  • 134 Малийййй,

    6 4 Отговор
    Тук сведенията са основно от блогъри, дето събират случайни сведения и клюки!
    Факти, хайде по-сериозно де!
  • 135 пРОСИЯ Е КОЧИНА

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "среднощен":

    До среднощната шматкка, колко дълга падлього,като минала ли дето измръзнахме без кална газ от Мордор???!

    Коментиран от #137

  • 136 Моряка

    8 4 Отговор

    До коментар #119 от "стоян георгиев":

    Стоянчо,ако говориш за изгоряло месо, да беше дошъл в Мариупол на 09.05 2014, да е радваш как браттовчедите ти от Правий сектор избиха и изгориха 38 мариуполски милиционери,заедно със сградата на районното управление.Дето раправяш , че лъжа и не съм бил там.Да ти прикача ли снимка на страничната стена на сградата, надупчена с едрокалибърно оръжие и РПГта.

    Коментиран от #148

  • 137 Бат Котьо

    6 2 Отговор

    До коментар #135 от "пРОСИЯ Е КОЧИНА":

    Май имаш запушена кална вена.Мога да помогна.Отпушвам ауспуси сякакви,цена народна.

    Коментиран от #147

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 стоян георгиев - маленкийо

    7 5 Отговор

    До коментар #140 от "стоян георгиев":

    Вярно братчед,Чао 00крайна мичка ви пайна.

    Коментиран от #145, #158

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 стоян георгиев - маленкийо _ истинския

    5 7 Отговор

    До коментар #141 от "стоян георгиев - маленкийо":

    Вярно братчед,Чао 00крайна мичка ви пайна.
  • 146 В.В.П.

    7 5 Отговор
    От блогърите черпят информация ..Ахаха ..Хехе .не мога да спра да се смея..Английското разузнаване..
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #136 от "Моряка":

    Тва е лъжа.опашата при това.и е много демоде като онази за изгорените в одеса.та в мариопул група руски диверсанти нападнаха едно районно .полицаите ги прогониха заедно с доброволци и после подобни на теб си развихте фантазиите не без чужда помощ.та да те питам тия от сайта рода ки ти са или сте съпартиици? Щом се появиш с щуротиите си и ми изтриват постовете.сега отново.виж обаче кви хубави оставят в твоя полза.последните няколко са баш за теб.
  • 149 666

    4 3 Отговор
    Руски блогъри и украински военен наблюдател
    Руски източници
    Руските окупационни служители
    Украинският кмет
    Руските власти
    Един виден руски блогър
    СТАТИЯ Е ГОТОВА ЗА НАГРАДА „Пулицър“
  • 150 Наблюдател

    6 2 Отговор
    Герасимов е бил при Путин да му докладва за Авдеевка.
    Какво му е докладвал не знам ,чудя се как не е разжалван

    Коментиран от #159

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 КРИНКИ ПАДНА

    4 3 Отговор
    Нов плацдарм на източния бряг за ВСУ.
  • 153 необяснима е подкрепата на

    4 5 Отговор
    някои политици в европа към украинския явен тероризъм
  • 154 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 6 Отговор
    Да обобщим какво "спечелиха" руснаците досега след като путин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 270 000 убити и 700 000 инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️

    Коментиран от #155

  • 155 ехаа

    2 3 Отговор

    До коментар #154 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    я кажи палачинки ли, след такива обобщения, а на прескочи надървена кобила играеш ли?
  • 156 Българин

    4 3 Отговор
    Всички рушисти на украинска територия да бягат назад , или отиват под земята.
  • 157 ПУТИН Е АГРЕСОР

    4 3 Отговор
    И го посрещат като такъв.....с ракети и куршуми....
  • 158 САРМАТ

    2 1 Отговор

    До коментар #141 от "стоян георгиев - маленкийо":

    ВЪПРЕКИ,ЧЕ ПИШЕШ ЗАКОДИРАНО,ВСИЧКО Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО!
  • 159 ШМАТКА

    3 4 Отговор

    До коментар #150 от "Наблюдател":

    НИЩО ЗА ЧУДЕНЕ:СЛЕД АРТЕМОВСК СЛЕДВА АВДЕЕВКА !
  • 160 САРМАТ

    2 4 Отговор
    УДРИ ВОВА,ДОКАТО АКЪЛ ИМ НЕ ДОЙДЕ!
  • 161 КРИНКИ ПАДНА

    1 0 Отговор
    Кинжалите, сарматите, солцепеците не помогнаха.на рашистите....
Новини по държави: