12 Ноември, 2023 21:10 4 242 75

Шолц заяви, че е готов да продължи преговорите с Путин

  • германия-
  • олаф шолц-
  • израел-
  • украйна

Германският канцлер е за незабавно прекратяване на огъня в Израел

Шолц заяви, че е готов да продължи преговорите с Путин - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц смята за необходимо и възнамерява да продължи диалога с руския президент Владимир Путин. „В тази ситуация трябва да говорим непрекъснато, което направих в миналото и което ще правя отново в бъдеще“, каза ръководителят на германското правителство, отговаряйки на въпроси на редакторите на Heilbronner Вестник Stimme. "Но преговорите между Украйна и Русия изискват решителна стъпка от страна на Русия - това означава изтегляне на войските. Това е нещо, за което Владимир Путин очевидно все още не е готов", каза канцлерът.

Шолц отговори утвърдително на въпрос дали правителството му има дългосрочна стратегия за подкрепа на Украйна. Германските власти няма да отслабят усилията си за оказване на помощ на Киев. „За нас също е ясно, че трябва да сме подготвени за дългосрочния конфликт, който се случва там“, каза той. Канцлерът се аргументира, че целта в ситуацията около Украйна е да се привлече вниманието към конфликта от колкото се може повече страни. Германските власти са готови да подкрепят Киев „колкото е необходимо“, както „финансово, така и с доставки на оръжие“.

В събота вестник Bild, позовавайки се на източници от германското министерство на отбраната, съобщи, че германското правителство възнамерява да увеличи военната помощ за Украйна от 4 млрд. EUR на 8 млрд. EUR през 2024 г.

В началото на ноември германското правителство обяви доставката на още 25 танка Leopard 1A5 в Украйна, обещани по-рано. Новата партида оръжия, прехвърлени в Киев, включваше също разузнавателни дронове и радари. Общият обем на помощта за Украйна от Германия - хуманитарна, финансова и военна - през последната година и половина възлиза на около 24 млрд. EUR.

Шолц коментира и ситуацията в ивицата Газа като се противопостави на незабавно прекратяване на огъня или дълга хуманитарна пауза в ивицата Газа, тъй като според него това ще даде възможност на радикалното движение Хамас да си поеме въздух, за да се възстанови.

„Не мисля, че някои от исканията за незабавно прекратяване на огъня или дълга пауза, което по същество е едно и също, са правилни, защото в крайна сметка това би означавало, че Израел ще трябва да даде възможност на Хамас да си почине и да получи нови ракети за да ги пуснем отново. Това не може да стане. ще се съгласи ", каза ръководителят на германското правителство.

Шолц отбеляза, че според него само кратки хуманитарни паузи „може да имат смисъл“ за доставката на помощ в ивицата Газа, напускането на граждани на други страни оттам, отстраняването на ранените и освобождаването на заложници.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    132 2 Отговор
    Обергрупенфюрер шолц като какъв ще преговаря с Мецана ?!?!

    Коментиран от #35

  • 2 Това че шолц говори глупости,

    133 1 Отговор
    вече не учудва никого!Безгласни смешници!
  • 3 Путин

    111 2 Отговор
    Никакви преговори.
  • 4 ххммм

    104 1 Отговор
    Ще продължиш преговорите от затвора...
  • 5 Сандо

    143 0 Отговор
    Това е някаква шизофрения!?Изпраща оръжия на Украйна и иска да говори с Путин?За какво,да му докладва списъка с доставките ли?Съвсем се побъркаха евроатлантиците.
  • 6 Точен

    102 0 Отговор
    Путин знае отлично немски, но ще разговаря с шолцето на руски.
  • 7 честито бе шморц

    95 3 Отговор
    В Германия се е увеличил броят на хората, за които къпането е станало по-кратка, по-рядка и по-студена процедура. Причината за това беше желанието да се спести от електроенергия. За това пише вестник Berliner Morgenpost.

    Коментиран от #34

  • 8 Анонимен

    111 0 Отговор
    Бизнесът е в колапс защото няма евтин газ от Русия но в същото време се прави на велик обслужващ интересите на САЩ и не му пука за обикновените хора които обединяват
  • 9 Полет над кукувиче гнездо

    86 0 Отговор
    За какво ще преговаря? Ще се предава и той със Зеленски ли? Чакайте де, руснаците още не са запрегнали да превземат за трети път Берлин. Виж тарамбуките може и да го сторят преди тях...

    Коментиран от #71

  • 10 джо престъпникът

    93 0 Отговор
    Мазен лицемерен нищожен предател готов всеки момент да промени решението си или да лицемери според обстоятелствата. Човек без никакво достойнство на който никога не може да се вярва.
  • 11 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    81 1 Отговор
    Западните чакали все повече ще омекват и ще търсят диалог с руснаците, защото Украйна си замина, сега с западното си лицемерие и подлост ще търсят някакъв омекотен вариант за клоуна в Киев и да запазят поне крайно западните украински части под западно влияние!

    Коментиран от #17

  • 12 Германия да пали

    2 71 Отговор
    И да мачка Москва

    Коментиран от #19

  • 13 име

    79 1 Отговор
    Руснаците не вярват на американски слуги. Предишния немски губернатор, меркелицата, си го каза в интервю миналото лято - Минските споразумения са били само за да печелят време и да въоръжават Украйна. Отделно че разбиранията на ЕССР за икономика са комунистически, а руснаците са вече капиталисти.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гошо

    70 0 Отговор
    То Шолц ,може да е готов ,ама Путин не е ,та Шолц ,да не се кахъри ,като стане готов ,Путин ще му съобщи за резултата от преговорите, а и сам ще го види преди съобщението Да си кюти Шолц там
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 име

    74 0 Отговор

    До коментар #11 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Не мисля че руснаците искат цяла Украйна. За какво им е толкова голяма и враждебна страна? Те си взеха източна украйна, където има руснаци, сега играят война на изтощението, в която са много добри и искат краварите да подпишат че няма да пуснат Украйна в НАТО, а може би и други условия за НАТО-вските оръжия ще поставят.

    Коментиран от #21

  • 18 БОЗА

    57 1 Отговор
    Шолци е ясен...по-интересно е изказването на Борел,че ЕС щял да финансира Украйна вместо сащ(че ония па са фалирали и не им е до 404 в момента-по са им на сърце едни други)... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 19 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    59 0 Отговор

    До коментар #12 от "Германия да пали":

    В Германия вървят процеси които могат да доведат новата световна социалистическа революция и да пламне цяла Европа. Лов на олигарси, робовладелци, чорбаджии и капиталисти!
  • 20 При другия си брат

    2 41 Отговор

    До коментар #14 от "ТрампЛин":

    Милошевич го чака там, а може и по зле, като кадфито и садамчо

    Коментиран от #70

  • 21 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    62 2 Отговор

    До коментар #17 от "име":

    Враждебни към руснаците в Украйна са само марионетките и подлогите на Запада, както е и в повечето страни където има инсталирани марионетки и подлоги на западните чакали.

    Коментиран от #45

  • 22 Смях !

    59 0 Отговор
    Тоя ще говори с Путин, като дойде да му почука на вратата ☺
  • 23 Няма връзка с реалността

    59 0 Отговор
    Като какъв бе Шолци, чети си КАНЦЛЕР акта! Ти не си на същото ниво - бил готов?! Ти да видиш!
  • 24 Кратко точно и ясно

    2 59 Отговор
    Преговори след изтеглянето на рашистите, до тогава путлера да си събира рупиите и йоаните и да прави брикс рубла да замести еврото и долара 😉

    Коментиран от #28

  • 25 Прочел

    70 2 Отговор
    Един от противниците на изпращането на танкове беше депутатът от Бундестага от опозиционната дясна партия (AfD) Петер Бистрон.

    „Германски танкове срещу Русия в Украйна. Вашите дядовци вече са правили такива опити и то заедно с всички тези мелници и бандери. И с какъв резултат? Ужасно страдание, безброй милиони мъртви и от двете страни. И все пак руските танкове вече бяха тук, в Берлин. И два от тях са още тук, наблизо, точно един до друг. И вие всяка сутрин минавате покрай тях и трябваше да запомните това“, каза той от парламентарната трибуна.
  • 26 Сатана Z

    61 2 Отговор
    Владимир Путин не разговаря с прислугата,пък камо ли да преговаря.Това нищожество си мисли ,че е някакъв фактор.
  • 27 Радио Ереван

    53 2 Отговор
    Преговори ще се проведат, когато червеното знаме пак се развее над Райхстага. Преговори за безусловна капитулация.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Всички

    54 2 Отговор
    Един по един започват да клякат пред Император Путин
  • 30 КАНЦЛЕРА е лакей и да говори с В. Путин

    54 2 Отговор
    Е невъзможно !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Още по-кратко

    1 34 Отговор

    До коментар #31 от "Ердоган":

    НАТО ще ни спаси.
  • 34 Хахахаха

    5 49 Отговор

    До коментар #7 от "честито бе шморц":

    Другар, немците живеят по-добре от руснаците, даже и най-бедните немци! Не разбрахте, че в русия населението е бедно. Парите са в олигарсите и власт имащите, другите са нямащи.

    Коментиран от #53

  • 35 Шшш

    1 21 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Кат мечкар, мноу ясну

    Коментиран от #52

  • 36 Преговорите са наложителни

    52 4 Отговор
    Защото не се знае дали Путин виждайки цялата немощ на карикатурата наречена НАТО, няма да прояви амбиции на завоевател и да срине Европа. В момента няма никаква индикация руснаците да живеят зле. Всичките им сектори от икономиката се развиват успешно. Това не може да се каже за потъналата в рецесия Европа и най вече Германия. Всяко продължаване и увеличаване на санкциите срещу Русия, се връща като бумеранг пак в ЕС. Ние също трябва да се стягаме за сериозна инфлация, придружена от високи лихви, високи цени и много български граждани няма да издържат финансово или ще преживяват на ръба, след всякакви по вид икономии. Без преговори, Путин наистина може да води тая военна операция още много години и Европа ще бъде изтощена. Санкциите не работят и трябва час по скоро друго решение.

    Коментиран от #40

  • 37 Българските турци

    44 2 Отговор
    През ВСВ Райхът издържа 3 години срещу руснаците на тяхна територия 22 юни 1941 - 1943 и 1,5 години извън руски земи 1944 - 9май 1945 ( всички ресурси на Европа бяха във владение на Германия )!!!...Днес всички ресурси и оръжия от Европа и Сащ са с Украйна, а са минали само година и половина нещо от 23 февруари 2022 ?!...До момента май издържаха колкто Наполеон Бонапарт ?!...Дали този път ще издържат колкото издържа Хитлер ?!...
  • 38 Европейско двуличие пар екселанс

    52 0 Отговор
    Шолц не иска урките да спират да мрият като мухи, той щял да им даде всичко необходимо. От друга страна, не искал хуманитарна пауза за палестинците, че видите ли, щели да си поемат дъх... Ех, Европо, блуднице вавилонска...
  • 39 Павел Николаев

    38 0 Отговор
    Що така? Няма газ от Африка? Или някакви други политически алибализми?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Селянин

    50 0 Отговор
    Когато Путин ти говореше, хубаво беше да го слушаш гиди марионетке ниедна.

    Съсипа Германия тоя със своя слугинаж.
    55 000 фирми фалираха заради него и задокеанските му "приятели".

    Коментиран от #43

  • 42 Сега Путин ще ви върти на шиш

    36 1 Отговор
    КАКТО ВИНАГИ СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. СЛЕД КАТО ДВЕ ГОДИНИ ДОСТАВЯХА ДЕНОНОЩНО ОРЪЖИЯ СРЕЩУ РУСИЯ СЕГА ЩЯЛ ДА ХЛЕНЧИ И ДА СЕ МОЛИ ЗА МИР..
  • 43 Германците мразят американците

    36 0 Отговор

    До коментар #41 от "Селянин":

    Задокеанските му приятели, изобщо не са приятели, те все още са окупатори в Германия!
  • 44 Селянин

    43 1 Отговор
    Путин им го каза в прав текст, че няма смисъл да се договаря за каквото и да било с европейците, след като те първо тичат до Вашингтон за разрешение.

    Усещате ли колко жалко е това?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Шолц немски вурст

    35 1 Отговор
    Император Путин със васали и слуги не разговаря! Ако ще има преговори, то те ще са с чорбаджиите от Вашингтон! Иначе с вурстове няма никакъв смисъл да си губи времето!
  • 47 хъъъ

    33 1 Отговор
    проф. Илчев: "Боже, какви нищожества ни управляват!"
    Що така каза професорът!?
  • 48 Ами

    12 1 Отговор
    че те кога са започвали !?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ммм дааа

    16 1 Отговор
    смешник.
  • 51 Грух

    19 1 Отговор
    Никакви преговори преди да паркират пак в центъра на Берлин, като през 1945г. !
  • 52 Клоунът улав е минал

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "Шшш":

    покрай мечкар, да знайш.
  • 53 Грух

    14 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хахахаха":

    Смешно говориш, пиленце соросно..
  • 54 опа

    18 1 Отговор
    "обиденото вурстче" Шолци (наречен така от бившият украински посланик в Дойчланд),се е изказало против спирането на бойните действия и обявяване на хуманитарна пауза в Газа, мотивите му са такива, каквито може да роди кривата му глава.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пффф...

    16 1 Отговор
    A Путин дали е готов да му обърне внимание......май се започва оново онова ходене на крака и молене,след него вероятно ще бъде Макрон ?!
  • 57 българина

    5 0 Отговор
    дали някой го интересува
  • 58 ЗОРО

    12 1 Отговор
    Хора, вижте какво хора стоят начело на почти всички европейски страни... Не е истина, че от хора като шолц, макрон, мелони, сунак.. зависи бъдещето на Европа.... истински посмешища!!! Нашите кирета и Боков и са същите жалкари...
  • 59 Артилерист

    12 1 Отговор
    Още малко рецесия и всички европейски водачи ще са "сготвени" за преговори със "злия" Путин...
  • 60 Е как

    0 9 Отговор
    Миии той фюрерчето хвърли топа, сега го замества един от двойниците
  • 61 Имай търпение Олаф

    16 1 Отговор
    ""Но преговорите между Украйна и Русия изискват решителна стъпка от страна на Русия - това означава изтегляне на войските. Това е нещо, за което Владимир Путин очевидно все още не е готов", каза канцлерът."

    Не става толкова бързо! Трябва му време на Путин да осъзнае блестящото ти разумно предложение!:) До тогава си подмивайте само определените места от тялото и зимата се отоплявайте на китайски слъчеви панели произведени с евтини руски горива, които САЩ ви забраниха!

    Абе тоя у ред ли е?

    Коментиран от #64, #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Сатана

    6 0 Отговор

    До коментар #61 от "Имай търпение Олаф":

    Германия иска да се подсигури за газ и петрол. Точно срещу Газа в морето има голямо богатство. Между Палестина и Великобритания има договор за добив на газ и петрол от 1999 год до 31 декември 2023 год. Договорът изтича, после Палестина има право да сключи договор с който иска а това ще е Русия. За това са там всички, и
    Хамас включително. Русия просто чака да се избият един друг, после ще поеме контрола върху находищата.
  • 65 681

    13 0 Отговор

    До коментар #61 от "Имай търпение Олаф":

    Тия от Европата и ония Сащисабуте тотално изплискаха легените. Толкова мекотели никога не са управлявали по едно и също време. Ужас, срам за Европа

    Коментиран от #66

  • 66 681

    5 0 Отговор

    До коментар #65 от "681":

    Сащисаните
  • 67 ВИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ИЗМЕТЕНИ,НЕБИВАТЕ!!

    12 0 Отговор
    НЕМАМ ДУМИ !!!ТЕЗИ ХОРА СА УМСВЕНО КАТАСРОФИРАЛИ!!! БИЛ ГОТОВ ДА ПРОДЪЛЖИ ПРЕГОВОРИТЕ С ПУТИН ,НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ СТОВАРВАТ ОРЪЖИЕ И ЩЕЛИ ДА УВЕЛИЧАТ ОТ 4 НА 8 МИЛЯРДА ВОЕННАТА ПОМОЩ ЗА УК??? ЗА КАКВИ ПРЕОВОРИ ИДЕ РЕЧ ?????.ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА ТОВА ЧЕ ОТ ТЕЯ ШУТОВЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ДОКАТО ГОСПОДАРЯ НЕ ИМ НАРЕДИ.
  • 68 Путин да изтегли войските

    9 0 Отговор
    Путин не е предателят Горбачов който изтегли 400000 армия от Германия и Унгария.
    САЩ не изтегли нито един войник и има 37 бази само в Германия.
    Ако руската армия не бе изтеглена САЩ никога нямаше да си разиграват коня.Това ликвидира СССР
  • 69 ШОЛЬЦ , теб кой те БУТА , че се клатиш ?

    5 0 Отговор
    НЯКОЙ ДА МЕ Е ПИТАЛ ЗА ТЕБЕ ?
  • 70 Това е

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "При другия си брат":

    за зеленикавия, нали? Щото и той се оформи като диктаторче...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 И за какви

    3 0 Отговор
    Преговори говори шолц... русия доброволно да капитулира без да губи или преговори като Меркел с минските споразумения...да спечелят време за Украйна и да излъжат отново Русия?!?тоя е нагъл...юхем праща двойно повече оръжия и говори за преговори
  • 73 Не знам

    2 0 Отговор
    на какви "преговори" е готов да води с Путин тоя, но последния път когато се опита да "преговаря", водеше разговор сякаш той е победител в тая война, а не че укрите ядат пердах по всички направления... Немецът да не си мисли, че веднъж като излъгаха Русия, номерата им ще минават всеки път? Руснаците вече си научиха урока и от сега нататък нещата ще се развиват по техните условия, а не по желанията на западняците...

    Коментиран от #75

  • 74 ами

    1 0 Отговор
    германия очевидно има пари да издържа украйна толково дълго колкото е необходимо другите няма какво да се напъват и без това нямат възможност
  • 75 Събудих се

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Не знам":

    изпотен :) руснаците скоро няма да ги има, драги ми смехурко. Които останат, няма да споменават, че са руснаци :)
Новини по държави: