Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 11:10 2 190 28

Критика от страна на Израел към Канада, след като Трюдо призова Израел да спре да убива жени и деца

  • критика-
  • израел-
  • канада-
  • трюдо-
  • хамас-
  • война-
  • конфликт-
  • газа-
  • цивилни

Израел заяви, че не те, а "Хамас" избиват цивилно население

Критика от страна на Израел към Канада, след като Трюдо призова Израел да спре да убива жени и деца - 1
Снимка: БГНЕС

Бенямин Нетаняху отправи критики към канадския премиер Джъстин Трюдо свързани с призива му израелското правителство да спре да убива жени и деца в Ивицата Газа, който беше отправен след като израелския премиер потърси подкрепа за страната си от Канада срещу борбата с „Хамас“, съобщи ДПА.

"Не Израел е този, който умишлено напада мирни жители, "Хамас" е този, който обезглави, изгори и изби цивилни в най-големия кошмар за евреите след Холокоста", написа рано тази сутрин Нетаняху лично на Трюдо в публикация в "Екс" (бившия "Туитър"). "Силите на цивилизацията трябва да подкрепят Израел в борбата му срещу варварството на "Хамас", продължи Нетаняху, цитирана от БТА.

По-рано Трюдо призова израелското правителство да "прояви максимална сдържаност" във войната си в ивицата Газа и да осигури хуманитарна пауза.

"Светът става свидетел на това. На убийството на жени и деца, на бебета. Това трябва да спре", допълни той. Канадският лидер отправи призив и към "Хамас" да спре да използва мирни жители като човешки щит и да освободи всички заложници "незабавно и безусловно".

"Докато Израел прави всичко възможно, за да държи цивилните далеч от опасност, "Хамас" прави всичко възможно те да останат в риск", написа Нетаняху в "Екс". "Израел осигурява на мирните жители в Газа хуманитарни коридори и зони на безопасност, "Хамас" обаче не им позволява да избягат от целите, които поразяваме", се казва в неговата публикация.

"Хамас", а не Израел трябва да е под отговорност за извършването на двойно военно престъпление - нападение срещу мирни жители, докато се крие зад мирни жители", каза той.

Катастрофалната хуманитарна ситуация в ивицата Газа се влоши още повече вчера, когато голяма част от вниманието беше насочено към унищожената здравна система там след почти шестседмичната война между Израел и управляващите в Газа "Хамас". На 7 октомври бойци на "Хамас" и други радикални групировки убиха около 1200 души и плени около 240 заложници по време на нападение близо до границата на Израел.

Броят на убитите палестинци в Газа от началото на войната стигна 11 500, сочат данни на управляваното от "Хамас" министерство на здравеопазването в Газа. Според данните около 29 000 души са ранени.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядоЯго

    13 1 Отговор
    бойдаебагадтаму
  • 2 Ха с Маз

    8 12 Отговор
    Арапите си накупиха Щатстки пушкала и без военното им аташе да мине и настрои машините преди битката софтуерно и да раздаде патроните и пушка нимой гръмни.Чаршафска работа
  • 3 Ставри

    7 4 Отговор
    Колкото повече, толкова по добре!
  • 4 Израел се държи

    27 8 Отговор
    като северомакедонците,
    едните изличиха и искат иние да изличим всичко българско, за да им е спокойно,
    Израел иска да изчегърта всичко арабско, за да им е спокойно.
  • 5 Майко мила, майко мила

    50 9 Отговор
    Нациста Израел почнал и Канада да критикува.....

    Коментиран от #15

  • 6 Канада са с

    11 14 Отговор
    ЮСА и са готини . Днес са убити3 000 цивилни , без ток и вода ще умрат . Бенямин е тъп . За 5 боеца атакува болница . Като разбере ще се съобрази .

    Коментиран от #7

  • 7 Хммм

    9 40 Отговор

    До коментар #6 от "Канада са с":

    "За 5 боеца атакува болница ."

    Болницата е превърната в команден център на терористите от Хамас, и за това се знае дори от болничния персонал, включително главния лекар. Когато бъде окончателно прочистена от теористите ще лъснат и структурите на Хамас, както лъснаха при много други обекти като джамии, училища и детски градини в Газа.

    Коментиран от #14, #16

  • 8 УСА боклук

    32 7 Отговор
    Българските политически гюбюри подкрепят Израел
  • 9 лллл

    25 3 Отговор
    После да не се сърдят че някой са си палили печките с тях
  • 10 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 5 Отговор
    TPЮДO HE ZHAE ......... KAKBO ZHAЧИ ........... TEPOPЍZЪМ ........... ФАКТ !
  • 11 Антифашист

    25 5 Отговор
    Фашистите се карат, ха дано се и избият, че да намалеят.
    Нетаняху избива жени и деца в Газа с бомби, Трюдо узаконява детската евтаназия и строи прекрасния джендърски свят...
  • 12 дом

    18 2 Отговор
    Един от малкото конфликити в които имам смесени чувства. И едните и другите са...
  • 13 Трюдо призовал?

    21 0 Отговор
    Ами че този е същият фашист? Какво призовава, той прави в Канада желязна диктатура, пък се прави на демократ...
  • 14 Така погледнато,

    27 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хммм":

    "...Болницата е превърната в команден център на терористите ..."

    Русия тогава имала право да срине Кииф до земята, понеже там също е центъра на укрофашагите? Зеленият джугач, командните центрове, западналите военни "консултанти"...Е, ще има и цивилни жертви, но "нямало как да стане иначе..."?

    Коментиран от #17

  • 15 геноцид

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Майко мила, майко мила":

    Семитите прилагат антисемитизма в действие ........... , а иначе мустакатото австрийче им бил проблема !
  • 16 наясно си

    20 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хммм":

    Изглежда с нещата. Обясни моля те, къде бяха израелските служби, военни и технологии на 07.10? Как така седем часа вилняха тия с моторетките, пикапите и планерите?
  • 17 Баце ЕООД

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Така погледнато,":

    Тоя команден център е строен от Израел 1984та. Малко факти да дам, че в сайта няма
  • 18 Студопор

    16 3 Отговор
    🍉 От реката до морето, Палестина ще бъде свободна! 🍉
  • 19 Мнение

    18 2 Отговор
    Хамас,е освободителна организация! Израел тероризира палестинците, откакто хамериканците го настаниха там, така че много за не знае! Светът е на страната на Палестина в случая която спешно се нуждае от собствена държава! Израел обаче не позволява и в слчя той е терорист! Точка.
  • 20 7777777

    15 1 Отговор
    МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО ДАЛИ АНГЛО-САКСОНСКИЯТ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД В ХАГА ЩЕ ОСЪДИ НЕТАНЯХУ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ИЗВЪРШВАЙКИ ГЕНОЦИД СРЕЩИ ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ И ИЗБИВАЙКИ НАД 10 0000 ПАЛЕСТИНСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА?

    Коментиран от #21

  • 21 Матей

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "7777777":

    Марионетките в този съд ще ги е страх да не бъдат обвинени в антисемитизъм. Първото нещо което човечеството трябва да направи е да премахне "закона за антисемитизъм" ! Що за превилегия е това?
  • 22 Радиатор

    7 2 Отговор
    Трябва да се направи всичко възможно Израел да спре съществуването си. Дори това да означава определени държави и режими да се превърнат в престъпни, и хора като нас, които подкрепят това мнение, да бъдат заклеймени като престъпници. Ние естествено като една държава "на хартия" отново сме на грешната страна.
  • 23 13579

    4 2 Отговор
    Поглед на същински човекоядец,такива са всички юдеи.
  • 24 пенко

    4 1 Отговор
    ВОЙНАТА НА АРАБИТЕ СРУЩУ ЕВРЕИТЕ ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА !!!!!!!! КАКВО Е ДА СИ ЕВРЕИН - В СВЯТ С АРАБИ -НАВСЯКЪДЕ ??? КАКВО Е ДА СИ ЕВРЕИН И ДА ЗНАЕШ , ЧЕ ВСЕКИ МОМЕНТ МОЖЕ ДА ПОСЕГНАТ НА ЖИВОТА ТИ И ТОЗИ НА БЛИЗКИТЕ ТИ --- ЧЕ ВСИЧКИ СИНАГОГИ СА ЗАСТРАШЕНИ ??? "КОДОША " Е , ЧЕ ЕВРЕИТЕ СЪТВОРИХА И ХРИСТИЯНСТВОТО И МЮСЛИМАНСТВОТО !?!?!?!?!?!
  • 25 Ха ха ха така така

    2 3 Отговор
    Няма значение , какво бил казал някакъв си канадски комуняга , важното е Израел да сипе достатъчно количество от същото лекарство на псевдомирните палестинци ........
  • 26 Морковът

    4 1 Отговор
    Тоя дали не е нагъл м@м@ му ци0нистка. За един месец толкова невинни хора изтрепа армията на изродите, че направо не е за вярване. Кадрите които излизат от Газа могат да разплачат и най-коравия мъжага. Света се запали от протести на обикновенните граждани, ама управниците им се правеха на гръмнати. Полека лека обаче ще осъзнаят че трябва да избират между това да останат на политическите си постове или Израел. Все повече такива като Трюдо ще се появяват, след като осъзнаят, че заради Израел може да паднат от власт и ще обърнат палачинката бързо. Трябва Израел да се изолира от всички докато не се изчисти целия политически елит от ненормалните ци0нисти.
  • 27 Ясно

    1 0 Отговор
    Всичко вече е ясно като бял ден - луевите либерастки глобалисти искат да лишат човечеството от всичко съкровенно в това число и усещането за родина. В случая това се опитват да го направят с помоща на доста глуп....те араби, който заслепени от примитивна злоба и завист не осъзнават , че са само оръжие в глобалистките планове.
    Войните срещу Украйна и Израел докараха на либерастите непредвиден и неочакван щок. Те са много бесни и губят почва под краката си защото се оказа се че и през 21 век се водят мащабни войни и в тези войни нормалните обикновени хората като тези в Украйна и Израел, се видя че са готови да умират за ТРАДИЦИОННИ ЦЕННОСТИ, като това да защитят децата си , семейството, си родината , честта. Вижда се за какво са готови да дадат най-важното за всеки човек - Живота, ясно е че чувството им за дълг и жертвоготовността им са за ЦЕННОСТИ които са ХИЛЯДОЛЕТНИ , а не за мними такива като правата ва ЛГБТ, зеления преход , мултикултурността и прочие измислени ит левите либерасти дивотии.
  • 28 Гост

    1 0 Отговор
    Ако не ги познава човек ще им повярва...от 70 години какво правите с всички ,които не са евреи ?!