Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 05:43 3 862 15

Полицаят, осъден за убийството на Джордж Флойд, е намушкан в затвора ВИДЕО

  • сащ-
  • затвор-
  • инцидент-
  • намушкване-
  • джордж флойд-
  • дерек шовин

Дерек Шовин е нападнат от друг затворник

Полицаят, осъден за убийството на Джордж Флойд, е намушкан в затвора ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Дерек Шовин, бившият полицай от Минеаполис, осъден за убийството на Джордж Флойд, е тежко ранен, след като е бил намушкан с нож от друг затворник в петък във федерален затвор в Аризона, заяви осведомен източник пред Асошиейтед прес, предаде VOA.

Инцидентът се е случил във Федералната изправителна институция Тусон, затвор със средна степен на сигурност, който е засегнат от пропуски в сигурността и недостиг на персонал. Източникът не е бил упълномощено да обсъжда публично подробности за нападението и е говорило с АП при условие за анонимност.

Бюрото на затворите потвърди, че затворник е бил нападнат във FCI Tucson около 12:30 ч. местно време в петък. В изявление агенцията каза, че отговарящите служители са овладели инцидента и са предприели „животоспасяващи мерки“, преди затворникът, чието име не се назовава, да бъде отведен в болница за по-нататъшно лечение.

Няма пострадали служители и ФБР е уведомено, казаха от Бюрото на затворите. Свижданията в заведението, в което има около 380 затворници, са преустановени.

Намушкването с нож на Шовин е второто нападение срещу федерален затворник през последните пет месеца. През юли опозореният спортен лекар Лари Насар беше намушкан от затворник във федерален затвор във Флорида.

Това е и вторият голям инцидент във федералния затвор в Тусон за малко повече от година. През ноември 2022 г. затворник извади пистолет и се опита да застреля посетител в главата. Оръжието му се оказа неизправно и нямаше пострадали.

47-годишният Шовин беше изпратен във FCI Tucson от щатски затвор с максимална сигурност в Минесота през август 2022 г., за да излежи едновременно 21-годишна федерална присъда за нарушаване на гражданските права на Флойд и 22 години и половина щатска присъда за убийство втора степен.

Адвокатът на Шовин, Ерик Нелсън, се застъпи за това той да бъде държан далеч от другите затворници, опасявайки се, че ще се превърне в мишена.

Миналата седмица Върховният съд на САЩ отхвърли жалбата на Шовин срещу присъдата му за убийство. Шовин твърди, че нови доказателства показват, че той не е причинил смъртта на Флойд.

Чернокожият Флойд почина на 25 май 2020 г., след като Шовин притискаше коляно на врата му в продължение на повече от 9 минути минути на улицата пред смесен магазин, където Флойд беше заподозрян, че се опитва да продаде фалшива банкнота от 20 долара.

Видео на случаен наблюдател улови затихващите викове на Флойд „Не мога да дишам“. Смъртта му предизвика протести по целия свят, някои от които прераснаха в насилие и тежки размирици заради полицейската бруталност и расизъм.

Трима други бивши служители, които са били на местопрестъплението, получиха по-малки щатски и федерални присъди за ролята си в смъртта на Флойд.

Намушкването на Шовин идва в момент, когато Федералното бюро по затворите е изправено пред засилен контрол след самоубийството на богатия финансист Джефри Епщайн в затвора през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    42 4 Отговор
    тука кога ще влязат в затвора биячите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДННИ

    46 1 Отговор
    Защо триете данните за характера и поведението на Флойд
  • 4 Некой си

    17 1 Отговор
    За какво видео говориш, ве Ганчо ?!
  • 5 Мвр...

    42 4 Отговор
    В америка дори и полицайте влизат в затвора , а при нас кога фуражките които се правят на не наказани ще са там.
  • 6 Няма доказателства

    33 7 Отговор
    че точно полицаят е причина за смъртта на черния работохолик. А иначе ми е кеф да слушам лакърдии, че в америка няма расизъм…
  • 7 Полицая беше невинен и набеден

    28 14 Отговор
    Полицая си беше невинен , печката го убиха неговите хора в линейката по пътя за болницата . А това си е най- нагло убйство в затвора .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай Даньо

    6 23 Отговор
    Грях ми е на душата , но дано уmpе тоя бял м0р0н за урок на американските полицаи които се престарават редовно....
  • 11 Нямало расизъм…

    27 4 Отговор
    Я ми обяснете тогава защо в затворите всички се разделят на расов принцип? Предполагам е защото няма расизъм, нали?
  • 12 Те ви те

    17 3 Отговор
    атлантически евроценности...
  • 13 Ден

    18 6 Отговор
    Смъртта му предизвика протести по целия свят ----- Вие нормални ли сте ?
  • 14 Хммм

    6 4 Отговор
    Кога в България корумпиран катаджия Петков ще влезе в затвора да го намушкат ?
  • 15 Някой си...

    7 3 Отговор
    Малее,22 години че е претрепал единмал.. акоетака и унас, копоите няма да излизат от затвора . МВР е най-голямата криминална структура в България, ковачница на висококавалифицирани кадри за престъпния свят