3 Декември, 2023 04:25 1 010 4

Поне 14 души бяха убити при израелски обстрел на лагер в Газа

  • израел-
  • газа-
  • обстрел-
  • убити

Сред загиналите има жени и деца, ранените са много

Поне 14 души бяха убити при израелски обстрел на лагер в Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 14 души бяха убити при израелски обстрел на бежанския лагер Нусейрат в централната част на ивицата Газа, съобщи палестинската информационна агенция WAFA, цитирана от РИА.

„Израелски военни самолети бомбардирапа къщи в бежанския лагер Нусейрат, убити са 14 невинни души“, се казва в публикацията.

Отбелязва се, че сред загиналите има жени и деца, има и много ранени.

Според агенцията се очаква броят на жертвите да нарасне, тъй като хората продължават да бъдат изваждани от развалините.

В края на ноември Тел Авив и Хамас с посредничеството на Катар се договориха за примирие за размяна на заложници и пленници. Примирието беше в сила от сутринта на 24 ноември до сутринта на 1 декември. Удължаването му обаче не беше възможно: израелските отбранителни сили заявиха, че палестинското движение е нарушило споразуменията и е открило огън на територията на еврейската държава, така че военните действия в ивицата Газа са възобновени.

По време на примирието бяха освободени 110 заложници. Според израелските власти в плен на Хамас остават още 137 души - 126 израелци и 11 чужденци.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М3 голд

    11 0 Отговор
    Защо ни информирате само за факта? Защо не ни казвате причините за този бомбардировка и световната реакция? В този лагер са хора второ, трето качество, не хора ли са? Как стана така, че наследниците на евреите от фашистките концлагери станаха по-зверове от палачите фашисти? И нашите управници, барабар с тия в ЕС, САЩ и още подлоги им ръкопляскаме възторжено? Светът се побърка. Спря се развитието на цивилизацията и се работи за самоунищожение. Кой ще спре това?
  • 2 дядото

    7 0 Отговор
    в крайна сметка светът трябва да спре избиването на мирни хора от страна на ч и ф у т и т е.сащ нато и западните им сателити го подкрепят и защитават.няма мс в хага,въпреки че избиха вече над 19 000 невинни,от които хиляди деца,няма и къде да се укрият.избиват ги явно от злоба и за удоволствие.
  • 3 МИЛОСЪРДНА СЕСТРА❤

    2 0 Отговор
    СТАНАЛИ СА..„ЗВЕЗДИЧКИ.”.НА НЕБЕТО..😢
  • 4 Хохохо

    2 0 Отговор
    Двойните стандарти ще им изядат главите накрая