Last news in Fakti

13 Декември, 2023 14:35 1 971 15

Джо Байдън: Израел губи подкрепата си заради безразборните бомбардировки над Газа

  • израел-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху-
  • газа-
  • критика-
  • бомбардировки-
  • подкрепа-
  • загуба

Байдън отправи най-критичните си забележки

Джо Байдън: Израел губи подкрепата си заради безразборните бомбардировки над Газа - 1
Снимка: Shutterstock

Във вторник президентът Джо Байдън заяви, че Израел губи подкрепа заради своите "безразборни" бомбардировки над Газа и че Бенямин Нетаняху трябва да се промени, разкривайки нов разрив в отношенията с израелския премиер, предава "Ройтерс".

Забележките на Байдън, отправени към донорите на кампанията му за преизбиране през 2024 г., бяха най-критичните му досега относно начина, по който Нетаняху се справя с войната на Израел в Газа. Те са в ярък контраст с неговата буквална и политическа прегръдка на израелския лидер дни след атаката на бойците на "Хамас" срещу Южен Израел на 7 октомври, цитирана от News.bg

"Сигурността на Израел може да се основава на Съединените щати, но в момента той има повече от Съединените щати. Има Европейския съюз, има Европа, има по-голямата част от света... Но те започват да губят тази подкрепа заради безразборните бомбардировки, които се извършват", каза Байдън.

Байдън намекна за частен разговор, в който израелският лидер каза: "Вие бомбардирахте Германия, хвърлихте атомната бомба, много цивилни загинаха".

Байдън каза, че е отговорил: "Да, затова всички тези институции бяха създадени след Втората световна война, за да се погрижат това да не се повтори... не правете същите грешки, които направихме при 11 септември. Няма причината, поради която трябваше да участваме във война в Афганистан."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възглавница

    21 3 Отговор
    Джо забравайдън
  • 2 българина

    33 2 Отговор
    няма нужда от факти известни и без сащ да ги коментират. Аз пък искам да се продължи с геноцида, за да видят израел и проксито сащ какво ще им се случи, казва се възмездие

    Коментиран от #5

  • 3 Даааа

    23 0 Отговор
    Участвали били във войната в Афганистан???????Вие я иницийрахте,вие я водихте,афганците я приключиха!!!!Съюзниците ви там,повярвали ,че помагате,падаха от колесниците на последните бягащи янки хаха.Ирак,Сирия,Либия-от подредени държави след намесата на САЩ са територия на терористи и банди.Иран също е в това положение след дълновидната политика на САЩ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дааа

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "българина":

    Нищо не може да им се случи за съжаление.Прекалено мощни са.Източват ресурсите на други държави и с тях финансират бруталната си военна машина.Бюджета на армията на САЩ е колкото на останалият света,сигурно и по- голям

    Коментиран от #7

  • 6 Лллл

    3 22 Отговор
    САЩ е най-праведната държава! Не случайно е световен полицай.Израел е най-близкият съюзник на САЩ,но САЩ дори и тук търсят правдата.Най-лесно е да позволят на Израел да окупират териториите,както би направила Русия,но САЩ тук са в най-правата позиция.Браво.

    Коментиран от #9

  • 7 МОЧА за смет

    1 17 Отговор

    До коментар #5 от "Дааа":

    ".... Източват ресурсите на други държави и с тях финансират бруталната си военна машина..."
    ======
    Ресурсите са едва ПЕТ ПРОЦЕНТА от американската икономика.С тези пет процента ли се крепи икономика на САЩ бе тpoл ? Прекалено невеж си,за да се опитваш да коментираш по теми които не са ти по възможностите.Кскви ресурси какви пет лева ?! САЩ не са ресурсна икономика,че да се опитваш да пробутваш такива глупости.

    Коментиран от #10

  • 8 Механик

    26 0 Отговор
    Краварчетата усещат, че света вече не ги иска и почват с демагогиите.
    Ами,като тия институции са били създадени, за да не се повтарят страшните неща, къде бяха въпросните институции, когато нападнахате Виетнам, Лаос, Камбоджа, Корея, Югославия, Либия, Ирак, Сирия...... и т.н. ?
    А вие защо нападнахте въпросните държави? Мигар тия държави ви обявиха война и ви нападнаха?
    Да не говорим, че не граничите с нито едно от изброените държави.
  • 9 дааа

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лллл":

    Ако Хитлер вижда случващото се сигурно доста се забавлява.Чуди се как мак 2023 година света видя това,което явно той е видял преди век!!!!Това постигнаха Исраел и създателите им.
  • 10 Механик

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "МОЧА за смет":

    Ако не източваха ресурсите на другите държави, икономиката на САЩ щеше да е такава, че 5% от нея, щяха да стигнат само за джобни пари.
    Я кажи какво произвежда САЩ. Нещо различно от оръжия?
    Икономиката им се крепи на печатане на пари, на банки, лихви, адвокатски кантори и пр. нищо не произвеждащи дружинки.

    Коментиран от #11

  • 11 ахааа

    18 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    какво може да ти кажа този вмирисан кравар с 4 ваксини
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Киро

    16 1 Отговор
    Малоумник, защо налагате вето ? Израелските нацисти прилагат методите на Хитлер,унищожавайки дечицата и мирните хора, Пускайки морска вода в тунелите на Газа ,където се крият хората ,така ще бъдат издавени !! Колко ли са изтрещяли тези ,малко ли са 13.800 хиляди загиналите в мъки и страдание!! Света отива към края си ,но не по вина на руснаците ,а заради злобата алчността и безумието на САЩ исие !!!
  • 15 Мишел

    15 0 Отговор
    Деменция на Байдън ли е причината да си спомни, че Израел бомбардира Газа със забранените бомби с бял фосфор, доставени от САЩ?