Last news in Fakti

16 Декември, 2023 05:31 1 897 13

Осъдиха Руди Джулиани да плати 148 милиона долара на оклеветени майка и дъщеря

  • рудолф джулиани-
  • съд-
  • присъда-
  • клевета-
  • сащ

Бившият кмет на Ню Йорк и адвокат на Тръмп набедил двете жени, че са манипулирали вота на изборите през 2020 г.

Осъдиха Руди Джулиани да плати 148 милиона долара на оклеветени майка и дъщеря - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Федерален съд реши в петък Руди Джулиани да плати 148 милиона долара на майка и дъщеря, които го съдеха за клевета, че в качеството си на служители в изборите, са манипулирали вота в Атланта през 2020 г. в ущърб бившия президент Тръмп, предаде Вашингтон Поуст.

Журито от пет жени и трима мъже обсъжда над 9 часа казус, приключил със зашеметяващо наказание - повече от три пъти от исканите от Руби Фрийман и Уондреа АрШайе „Шей“ Мос 48 милиона долара.

„Днес е добър ден“, каза Фрийман, застанал пред съдебната палата с Мос, след като журито отсъди в полза на майката и дъщерята 75 милиона долара "наказателни" и 73 милиона долара обезщетение за клевета и емоционален стрес.

Техните адвокати в заключителните аргументи призоваха съдебните заседатели да „изпратят послание“ до Джулиани и други обществени фигури, че „фактите имат значение“. В петък Мос добави: „Джулиани не беше единственият, който разпространяваше лъжи за нас и други също трябва да бъдат подведени под отговорност.“

Решението на журито бележи зашеметяващ провал за Джулиани, след като неговият адвокат предупреди съдебните заседатели, че наказание от десетки милиони долари може да отбележи „края“ на бившия кмет на Ню Йорк и някогашен прокурор на Манхатън в САЩ, чийто адвокатски лиценз беше спрян по-рано заради негови изборни лъжи.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да не сте

    11 3 Отговор
    Объркали нулите?

    Коментиран от #12

  • 2 Хайде сега кажете

    12 10 Отговор
    Че тази страна не е обхваната от пълно безумие и че има бъдеще в този вид! Когато нещата се сбъркат толкова много, единственото решение са огън и меч! Малко по-горе има материал, който казва, че само за година, бездомните в щатите са се увеличили с 12%!!! И това по официални данни! Дошъл е краят на тази зла държава и то както обикновено, отвътре!

    Коментиран от #5

  • 3 Паисий е жив

    9 0 Отговор
    Почвам да мисля и че мен ме оклевети по едно време!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Човек

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Хайде сега кажете":

    Тази "зла" държава ти даде телефона, електричеството, компютъра, интернета и безброй други открития, без които животът ти днес щеше да е много по-труден. Ще има да чакаш да залезе, защото там свободата е на пиедестал и това е гаранция за иновации и прогрес. Както виждаш от статията, там има и правда и за милиони има закони. Краят идва за руската федерация, в която всичко е наобратно. Там са майстори на провала и саморазпада.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Всъщност,

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Човек":

    Тя тази държава когато ги е давала тези открития е била друга. Иновациите и техническият прогрес днес не се дължат на свободата, а на робския труд в корпорациите. Корпоративният живот вече отдавна не е фън, а е ужасен стрес и работа до изнемогване. Това е така, защото бизнесмените взеха напълно властта в корпорациите. Движени от алчност за печалба, днес науката в корпорациите е незавидно ниско ниво.
  • 7 Мъдрият

    2 1 Отговор
    Откачени и несправедливи амер-овци!
  • 8 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    Джулиани получи това което трябва.беше наи подлия помагач на тръмп.
  • 9 БЪЛГАРСКА БУХАЛКА

    0 0 Отговор
    С КРАВАРСКИ ЦЕНОРАЗПИС........Т РЯБВА СА ЗНАЯТ ВСИЧКИ ЧЕ ФАЛШИФИКАТОРИ ТЕ СА И БУХАЛКАДЖИИ.....
  • 10 На лъжата краката са къси

    0 0 Отговор
    И на трумпутин носа е дълъг
  • 11 Просто човек

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Човек":

    Така е човече всичко руско е на бунището на историята, сесесесрът Варшавския договор сив Брикс рублата Сирия Либия Ирак Югославия Украйна няма държава да е вързала двата края с руснаците, няма, завършват все в развалини, глад и мизерия и опашки за олио, или кори с яйца както виждаме още днес в Русия

    Коментиран от #13

  • 12 Не са объркали

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да не сте":

    Нали Тръм пу ткин е милиардер, бълха го е ухапала, Путин ще плати сметката на лъжливото овчарче
  • 13 тнт

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Просто човек":

    Това , което пишеш е фалшива краварска манипулация . Русия ще те замеря с олио и яйца от тук до Вашингтон .