Last news in Fakti

28 Декември, 2023 05:21 1 279 4

Десетки арестувани при пропалестински протести на две от най-големите летища в САЩ ВИДЕО

  • летища-
  • протести-
  • сащ-
  • палестина

Огледалните протестни акции, състояли се на едното и на другото американско крайбрежие

Десетки арестувани при пропалестински протести на две от най-големите летища в САЩ ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Пропалестински демонстранти блокираха трафика в района на Международното летище в Лос Анджелис и Международното летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк - две от най-натоваренитe в САЩ. Огледалните протестни акции, състояли се на едното и на другото американско крайбрежие, завършиха с десетки арести, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Трийсет и шест души са задържани на летището в Лос Анджелис, където демонстрантите започнали да буйстват, заяви местната полиция.

"Протестиращи свалиха полицейски служител на земята, използваха строителни отпадъци, пътни знаци, клони от дървета и бетонни блокове", за да препречат движението по една от пътните артерии, водещи към летището, и освен това "нападаха невинни минувачи в автомобилите им", допълниха органите на реда.

Повечето от арестуваните са обвинени в участие в безредици, а най-малко един е арестуван за нанасяне на побой на полицай.

Летищната полиция съобщи, че подстъпът към летищния комплекс е бил отворен отново след около 45 минути, без последствия за разписанието на полетите.

На летище "Кенеди" в Ню Йорк са задържани 26 души за нарушаване на обществения ред и възпрепятстване на пътното движение.

По време принудителното спиране на трафика са били осигурени летищни автобуси, които да превозят блокираните пътуващи.

Спирането на пътното движение е продължило около 20 минути, заяви полицията.

На този фон здравната агенция на ООН съобщи, че хиляди хора се опитват да напуснат зоната на боевете в Газа, които се водят в крайбрежния палестински анклав, откакто на 7 октомври подкрепяното от Иран ислямистко движение "Хамас" нападна Израел от Газа.

При изненадващата трансгранична атака бяха убити около 1200 души, което превърна този ден в най-кървавия в израелската история.

При нестихващата израелска контраатака по въздух, суша и вода са убити над 21 000 души, а над 55 000 са ранени, по данни на здравните власти в Газа. Почти цялото 2,3-милионно население на палестинския анклав е прогонено от домовете си.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Дън

    1 5 Отговор
    Путин е виновен !
  • 2 КОЗЯТА ПЪТЕКА

    8 1 Отговор
    В САЩ могат да се провеждат само проеврейски демонстрации.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анонимен

    5 0 Отговор
    Тия са се депортират. Нямат право да останат в САЩ