Last news in Fakti

20 Декември, 2013 12:54 1 277 0

Ню Йорк забрани и електронните цигари

  • ню йорк-
  • електронни цигари

Ню Йорк е първият голям град в САЩ, който вдига разрешената възраст за купуване на цигари от 18 на 21 години

Ню Йорк забрани електронните цигари. Това става факт седмици преди края на мандата като кмет на Майкъл Блумбърг, съобщават американските медии.

Забраната на електронните цигари е поредната стъпка, която се вписва в строгия курс на борба с тютюнопушенето, наложен от Блумбърг.

В края на октомври Градският съвет на Ню Йорк гласува за въвеждането на забрана цигари да се продават на хора, ненавършили 21-годишна възраст, съобщи АП. С мнозинство от гласовете той одобри законопроект, вдигащ възрастта, от която е разрешено купуването на цигари, от 18 на 21 години

Ню Йорк е първият голям град в САЩ, който вдига разрешената възраст за купуване на цигари от 18 на 21 години. Досега подобно ограничение действаше само в град Нидъм, Масачузетс. Планира се аналогичен закон да бъде внесен за гласуван на Хаваите, в щата Ню Джърси и в още един град в Масачузетс.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг е активен радетел на мерките за ограничаване на пушенето. През март той предложи да се приеме закон, забраняващ излагането на кутии цигари по витрините и касите, за да се избегнат изкушенията.

През 2010 г. в мегаполиса забраниха тютюнопушенето в кафенетата, баровете, ресторантите, парковете, на детските площадки и плажовете, по време на културни събития на открито и т.н. В тази кампания Блумбърг вложи няколкостотин милиона долара лични средства.

Според някои изследвания електронните цигари помагат на пушачите, които искат да се откажат от вредния навик. Други учени обаче твърдят, че те съвсем не са безвредни, като водят до още по-голямо пристрастяване, отколкото обикновените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА