Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Януари, 2024 09:20 1 570 22

Външният министър на Япония е в Киев

  • япония-
  • украйна-
  • министър-
  • подкрепа-
  • йоко камикава

Йоко Камикава ще потвърди подкрепата на Токио към Украйна

Външният министър на Япония е в Киев - 1
Снимка: Фейсбук

Дипломат номер едно на Япония Йоко Камикава е на посещение в Украйна, за да потвърди японската подкрепа за Киев, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

По-късно днес Камикава ще има среща с украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба, обяви министерството на външните работи на Япония.

Визитата се вписва в обиколката на Камикава в Европа, започнала в петък, по време на която тя ще посети Полша, Финландия, Швеция, Нидерландия, Германия и Турция. А после ще бъде и в САЩ и Канада. Визитата в Украйна не бе предварително съобщена като етап от обиколката.

Представител на японското министерство на външните работи поясни, че Камикава е отпътувала за Украйна от полската столица Варшава и вече е пристигнала "някъде на украинска територия".

По време на визитата си Камикава ще повтори още веднъж пред украинските представители, че политиката на Япония в подкрепа на Украйна остава непроменена въпреки усложнената международна ситуация сега. Камикава ще информира украинската страна за проектите, чрез които Япония ще подпомага Киев.

През февруари Токио ще е домакин на конференция, посветена на темата за икономическото възстановяване на Украйна, в която ще участва и украинският премиер Денис Шмигал. По време на визитата си в Киев Камикава ще се консултира с украинската страна за програмата на конференцията и ще присъства на церемония по предаване на електрическо оборудване, което ще помогне на украинците за зимата, се казва в съобщение на японското министерство на външните работи.

По време на визитата си Камикава освен това ще засвидетелства решимостта на Япония да защитава световния ред, основаващ се на правовата държава, подчертавайки, че едностранна промяна на статуквото чрез сила, като например руската агресия срещу Украйна, е неприемлива.

Токио осъжда твърдо руската инвазия в Украйна още от нейното начало през февруари 2022 г. и участва в международните санкции срещу Москва. Японският премиер Фумио Кишида подчертава редовно значимостта на световния ред, основаващ се на правила.

По време на срещата на върха на Г-7 в Хирошима миналата година, на която присъства и украинският президент Володимир Зеленски, лидерите на Голямата седморка се договориха да лишат Русия от технологии, от промишлено оборудване и от услуги, които биха подкрепили руската военна машина, припомня Франс прес


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анани

    18 2 Отговор
    И там се водило война? Хахахахаха…
  • 2 Путлер с токчетата

    12 28 Отговор
    Не мога да затворя небето над Киев, понеже съм джудже. Всякакви западняци се гаврят с мене и двореца ми за $2 млрд, докато 50% от колхознята нямат тоалетни.
  • 3 Пияната тояга

    23 9 Отговор
    Боли го фура некой за джапанките.За тях има едно хубаво лекарство,Кимчи му викат.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Щерев

    26 8 Отговор
    "Външният министър на Япония е в Киев" е и,да не би да продава японски ракети на наркопотника или да му дава политическо убежище?
  • 6 Войната ще се превърне в

    19 1 Отговор
    Трагикомедия за съвременния свят
    Да се чудиш да плачеш ли за загубите или да се смееш за победите
  • 7 Туранага

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "Пияната тояга":

    Кимча си наляга парцалите,че тръгнат ли самураите ще го разпорят от край до край. Тия не се шегуват корейчетата са яли дървото много пъти.

    Коментиран от #12

  • 8 Хи хи хи

    19 4 Отговор
    Историята се повтаря.
    Следващото посещение на тая е в Италия.
    Оста Рим Берлин-Токио отново ще бъде възстановена.
    Истинското име на тая не е
    Камикава а
    Камикадзе.
  • 9 Кюмюра от Драгалевци

    18 2 Отговор
    Външния министър на Япония Йоко Камикадзе е в Киев и предлага помощ на хохохольти за обучение за камикадзета.
  • 10 Поредната американска

    15 3 Отговор
    Марионетка "решила да помага" на фашизма. Еми сама НЕ е решила нищо. Фащ са решили вместо нея.
  • 11 Редник

    12 2 Отговор
    Япония щяла да се включи във възстановяването на Украйна. Браво на японците, но не знам дали ще остане нещо за възстановяване!?
  • 12 Този път не позна

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Туранага":

    Днес даже една Северна Корея е многократно военно по-силна от джапанките. На тях сащ им счупиха врата, както и на Германия. Северна Корея има яо и успешни средства за доставка, докато джапанките нямат нито една такава бомба или ракета. Сащ им унищожиха армията и не им позволяват да развиват силни оръжия. Междудругото фащ и нашата армия успешно унищожиха, ако не сте забелязали? Всичко и с платените самолети и Стайкъри също е ала бала. Ама да си "съюзник" на ФаЩ било престижно (адски глупаво)!

    Коментиран от #14

  • 13 Япония и СССР нямат сключен мирен

    9 2 Отговор
    Договор заради курилските острови
    А Япония е подписала безусловна капитулация със САЩ
    Киу ку мицу сакура кай
  • 14 Ньойски мирен договор се изпълнява

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Този път не позна":

    Сега като въведат еврото и репарации ще плащаме за 1СВ и 2СВ
  • 15 И Господ не може да им помогне

    6 1 Отговор
    Туранагите се опитват да прередят САЩ за Армагедон. Всичко е от сексуална незадоволеност, породена от порядките в обществото им.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Перо

    8 1 Отговор
    Японците разчитат Русия да загуби войната и да си вземе загубените от ВСВ курилски острови! Малко ще почака!
  • 18 Пръц

    6 2 Отговор
    Така де.Доминьона изпълнява заповедите на господаря -САЩ .Тия не смеят да ходят и до тоалетна без да са получили одобрение от тях,камо ли да отидат в Киев 😂 Страната на самураите не съществува отдавна.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 не може да бъде

    3 1 Отговор
    Аз си мислех че външният м-р на Япония се казва Йоко Камикадзе,което точно отговаря на положението ,но видимо съм в грешка .Може би се заблуждавам и за това че за японския м-р председател е най -подходящо името Гъзояки Лизачи и бих искал да разбера дали греша!?.....

    Коментиран от #22

  • 21 Божеее

    2 1 Отговор
    И тези ли са мераклии пак да ядат бой? Не им ли стигаше през Втората световна война!
  • 22 Съгласен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "не може да бъде":

    Яко се смях . Благодаря ! Ами “непредвидимо
    посещение , без промени в подкрепата “
    значи точно това .
Новини по държави: