Last news in Fakti

8 Януари, 2024 04:56 1 483 16

Лойд Остин все още е в болница

  • лойд остин-
  • сащ-
  • болница

Министърът на отбраната на САЩ бе хоспитализиран преди седмица

Лойд Остин все още е в болница - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин снощи все още бе хоспитализиран на фона на появилите се подробности за това, че ключови лица, вземащи решения, дори президентът Джо Байдън, са били държани в неведение в продължение на дни, че шефът на Пентагона е в интензивното отделение на медицинския център на армията "Уолтър Рийд", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Неразкриването на хоспитализацията на Остин от страна на Пентагона отразява зашеметяваща липса на прозрачност относно заболяването му, неговата сериозност и кога той може да бъде изписан. Подобна потайност в момент, когато САЩ се занимават с безброй кризи в областта на националната сигурност, противоречи на обичайната практика, коментира АП.

Високопоставен американски служител в областта на отбраната заяви, че заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс е била уведомена едва в четвъртък, че Остин е хоспитализиран от 1 януари. След като била уведомена, Хикс започнала да подготвя изявления, които да изпрати до Конгреса, и планирала да се върне във Вашингтон, каза служителят. Хикс била в отпуск в Пуерто Рико, но имала със себе си комуникационно оборудване, за да поддържа връзка и още във вторник е била натоварена с някои задължения на ниво министър.

От Пентагона не съобщиха дали Хикс е получила обяснение защо поема някои от задълженията на Остин, но временното прехвърляне на правомощия не е необичайно и според служителят не е необичайно и правомощията да се прехвърлят без подробно обяснение.

Байдън също не е бил уведомен веднага за хоспитализацията на Остин и бил информиран в четвъртък от своя съветник по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан. Това твърдят трима души, запознати с хоспитализацията, говорили пред АП при условие за анонимност.

В свое изявление, публикувано в събота вечерта, Остин пое отговорност за забавянето на уведомяването.

"Признавам, че можех да свърша по-добра работа, за да осигуря подходящо информиране на обществеността. Поемам ангажимент да се справя по-добре", заяви Остин, признавайки за породените опасения относно прозрачността.

Седемдесет годишният Остин остава в болница поради усложнения след планова медицинска процедура, заяви прессекретарят му. В изявлението си Остин каза, че се възстановява и очаква скоро да се върне в Пентагона, но не предостави други подробности за заболяването си.

Сенатор Роджър Уикър, най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по въоръжените сили, заяви, че този епизод подкопава доверието в администрацията на Байдън и призова министерството незабавно да предостави на законодателите "пълен отчет на фактите".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Укро

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХОЛОДОМОРА":

    Питек
  • 3 Абе,1

    15 2 Отговор
    К о л к о. пъти да ти к а з в а м.Потърси п с и х и а т р и ч.н а. к л и н и к а. и се л е к у в а й.И не ни занимавай с твоите п р о б л е м и.О л и г о ф р е н.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шъ съ оправи!

    25 1 Отговор
    Пре яко е по новогодишните празници хайванчето!
  • 6 Остин Пауърс

    25 0 Отговор
    В каква болница, в психиатрията ли?
  • 7 Боруна Лом

    18 1 Отговор
    ПУТИН Е ВИНОВЕН!
  • 8 ЕВРОНЮЗ

    23 0 Отговор
    😂 😂 😂 Тоя ще се скатава в болницата докато Украйна изчезне.
  • 9 Ццц

    20 0 Отговор
    Дали са му ферментирали банани за Нова година. А то яло, яло, та чак го вкараха във ветеринарната клиника. Какво странно има? С него, без него, светът си върви. Кои кризи "управлява"?
  • 10 Хачо

    20 0 Отговор
    Въобще не ни интересува.
  • 11 дддддд

    13 0 Отговор
    Предполагам са го вкарали в добра ветеринарна клиника, с опит в лечението на маймуни?
  • 12 Иван

    11 0 Отговор
    Този боклук няма да го бъде.
  • 13 факуса

    11 0 Отговор
    ха ха чичо том фира,ама нема се оправи кат путин,както казват по филмите,черните умират първи
  • 14 Някой

    6 0 Отговор
    "Подобна потайност в момент, когато САЩ се занимават с безброй кризи в областта на националната сигурност," Явно намесата и всяването на хаос в управлението на независими явно вече се маскира с термина "национална сигурност на САЩ".
  • 15 При толкова

    7 0 Отговор
    Всенародна обич, само това може да му се случи. Ха сега повлечи крак и дедо Байдън да те последва.
  • 16 Бамби

    5 0 Отговор
    Голям праз!