Last news in Fakti

9 Януари, 2024 13:15 2 154 4

Иранското посолство в Кабул: Няма да подкрепим военни действия срещу Афганистан

  • иран-
  • посолство-
  • кабул-
  • военни действия-
  • афганистан-
  • групировки-
  • териториална цялост

Иран няма да подкрепи военни действия срещу териториалната цялост на Афганистан от страна на която и да било групировка

Иранското посолство в Кабул: Няма да подкрепим военни действия срещу Афганистан - 1
Привърженици на афганистанско-иранското приятелство посещават иранското посолство, за да покажат солидарност с Иран, в Кабул, 13 април 2022 г., Снимка: БГНЕС

Иранското посолство в Кабул заяви, че Иран няма да подкрепи военни действия срещу териториалната цялост на Афганистан от страна на която и да било групировка, цитирано от иранската новинарска агенция ИРНА и БТА.

Иран приема афганистанци по различни причини от над четири десетилетия, написа вчера в акаунта си в "Екс" (Х) иранското посолство в Кабул.

Както беше споменато на среща със заместник министър-председателя на талибанското правителство по политическите въпроси, Иран няма да подкрепи военни действия срещу териториалната цялост на Афганистан от страна на която и да било групировка.

Според съобщения в медиите заместник министър-председателят в правителството на талибаните по политическите въпроси Мохамед Абдул Кабир се е срещнал вчера в Кабул със специалния пратеник на Иран за Афганистан Хасан Касеми Коми. Въпросният политически лидер на талибаните е определил терористичната групировка "Ислямска държава" като общ враг на Иран и Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забелязъл

    4 6 Отговор
    Факти ако обичате стига вече сте ни занимавали с проблемите на вмирисаните чаршафи.
  • 2 в близкия изток всичко е

    3 4 Отговор
    ясно . Убединяват се . Иран не напада никой . Но Израел напада . срещу моджахидини и араби застанаха юдеиските евреи главорези . С 8 кораба снаряди ще има да взривяват колкото си искат .

    Коментиран от #3

  • 3 Но на теб нищо не ти е ясно

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "в близкия изток всичко е":

    Защо във много държави мюсли религията е забранена ??? Ще ти кажа щото нямаш акъл и за две стотинки исляма е кръвожаден.

    Коментиран от #4

  • 4 Ясен ПросДавидков

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Но на теб нищо не ти е ясно":

    Новинарите са се засилили да ни втълпяват че видите ли те са били защитникът на исляма(Иран).

    Истинските мюсюлмани знаят коя е страната техен лидер и това пак ще стана така както е било в продилжение на столетия и то само преди стотина годин.

    Ето това е страхът на забраната.
    Страхуват се от СТОЛЕТИЯТА.