14 Януари, 2024 06:08 2 485 5

Пентагонът се ядоса на Лондон заради теч на информация за ударите в Йемен

  • риши сунак-
  • йемен-
  • пентагон-
  • сащ

Премиерът Сунак съобщил пред кабинета за предстоящите удари в Йемен, ден преди провеждането на операцията

Пентагонът се ядоса на Лондон заради теч на информация за ударите в Йемен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изтичането на информация от Лондон за подготовката на удари срещу цели на йеменските бунтовници хути от движението Ансар Аллах предизвика раздразнение в Пентагона, пише британският вестник Telegraph, позовавайки се на източници в американските военни среди.

В четвъртък вечерта Times съобщи за извънредна среща на кабинета, на която премиерът Риши Сунак обяви, че е дал съгласие за участието на британските сили в операцията на САЩ срещу хусите - ден преди акцията. Това подразнило американското военно ведомство, което изрразило недоволството си пред британските си колеги.

Очакванията са били цялата необходима информация да бъде официално разпространена едва след като бойците се върнат в базите си. В същото време според изданието британското правителство е убедено, че инцидентът по никакъв начин не е повлиял на хода на операцията.

Telegraph твърди, че Лондон активно се опитва да установи източника на изтичането на данни в медиите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    30 0 Отговор
    Ромите са бъбриви
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 То е ясно !

    20 0 Отговор
    Циганина се е похвалил.

    Коментиран от #5

  • 4 ДЪРТ

    5 0 Отговор
    тези тъпи политици ще ни докарат атентаторите тук в европа щото са много умни, който иска война с арабите да си я заяви открито а не с тинтири минтири...
  • 5 дядо поп

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "То е ясно !":

    Казал само на жена си , а тя на балдъзите му , те на своите и така се чуло дори в Индия! Затова хората казват , хубава работа ама ....
Новини по държави: