Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Януари, 2024 04:44 1 135 24

Зеленски пристига на работно посещение в Швейцария

  • украйна-
  • швейцария-
  • русия-
  • великобритания-
  • война-
  • володимир зеленски

Според доклади на британското разузнаване войната на Русия срещу Украйна се отразява и на руското здравеопазване

Зеленски пристига на работно посещение в Швейцария - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще започне днес работно посещение в Конфедерация Швейцария, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

Според пресслужбата на президента се очаква Зеленски да се срещне с ръководителите на двете камари на парламента, лидерите на партиите и президента на Швейцария, както и да участва в Световния икономически форум и да има редица двустранни срещи.

Още новини от Украйна

Вчера в швейцарския град Давос се състоя четвъртата среща на съветниците по национална сигурност и външна политика с участието на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак.

В събитието участваха представители на 81 държави и международни организации. Дневният ред на срещата включваше разглеждане на пет точки от Формулата за мир на Украйна, а именно: изтегляне на руските войски, възстановяване на справедливостта, екологична сигурност, предотвратяване на повторение на войната и потвърждаване на края на войната.

Междувременно според доклади на британското разузнаване войната на Русия срещу Украйна се отразява и на руското здравеопазване, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Руските цивилни най-вероятно усещат последиците от войната чрез съкращения в собствената си система за здравеопазване, обяви днес британското министерство на отбраната в редовната си разузнавателна актуализация на положението, свързано с войната на Русия срещу Украйна.

Руските медии съобщиха, че широката общественост в цялата страна има проблеми с достъпа до болнични услуги, пише британското ведомство. Лекарства като антибиотици също не достигат.

Войната вероятно допринася значително за тази ситуация, тъй като ранените войници трябва да бъдат лекувани в болници. Освен това Кремъл е принуден да намали цивилното здравеопазване в цялата страна поради недостиг на болничен персонал и финансов натиск.

От началото на пълномащабното руско нахлуване в Украйна британското министерство на отбраната редовно публикува информация за хода на войната въз основа на разузнавателни доклади. Москва обвинява Лондон в дезинформация.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    28 1 Отговор
    Просяка на работно посещение пак ще проси.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дедо ви....

    21 2 Отговор
    Швейцарският външен министър в Давос: Няма да има мир, без Русия да каже думата си. Русия трябва да бъде включена в мирния процес в Украйна. Това заяви на пресконференция в Давос швейцарският външен министър Игнацио Касис. Пресконференцията беше излъчена онлайн на сайта на Световния икономически форум, съобщава ТАСС. "Така или иначе трябва да намерим начин да включим Русия в процеса. Няма да има мир, без Русия да каже думата си", каза Касис.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Абе няма как без

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дедо ви....":

    Русия да има някакъв мир! Това е най-голямата и най-добре въоръжената страна в света. Васалите на хегемона подскачат само и лаят, срещу Русия , но военно са много по-слаби. Една Германия се прави на силна, но няма нито една ядрена бойна глава. Аналена е поставено лица и няма престава, за какво говори. В Швейцария хората са много по-разумни от тези в ЕС и в Британия. Там има "Антицензурна коалиция"! Всичките им видеа са върха. ЕС е обречен да се разпадне, понеже е американски проект за Европа, която те не познават. Цифровите пари? Това е идеалният начин да поробиш милиарди хора, НО тебне искат да са роби. Тогава ще си останат хартиените и монетите. Цифровите ще ги има, но няма да ги заменят напълно. Мир без Русия, Китай и арабският свят, не може да има. Свърши тая, сащ и Англия да определят всичко.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лилипутин

    4 14 Отговор
    И аз ще дойда в Давос ама друг път. Я да отскоча до Техеран и Пхенян. Дано ми отпуснат дронове и ракети,че нашите свършиха.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Речта на Зеленски ще е събитие в Давос

    2 18 Отговор
    Целия демократичен свят се прекланя .пред геройството, мъжеството и самоотвержеността на Зеленски да защитава страната си от руските нашественици и окупатори и да не позволи на руската военна агресия на скрилия се бункерен плъхх Путин да не завладее нито едно украинско населено място в Украйна, а точно обратното – Украйна да е освободила 50% от завладените от Русия територии след 2014г ....!!!
    Зеленски показа на Света че защитава не само Украинския народ НО и ЕВРОПА от руските терористи и агресори които от осем години извършват геноцид и военни престъпления срещу цивилното украинско население и че украинците няма да станат "руски роби" и че европейските държави никога няма да станат руски губернии на Путин ....!!!

    Коментиран от #18

  • 15 дядото

    15 1 Отговор
    каквито и снимки да му лубликувате все си остава дребосък от всякъде,болен от наполеонов комплекс и пристрастен към бял прах
  • 16 Ццц

    10 2 Отговор
    Приятели, които живеят на прокълнатия остров ходят на зъболекар в Италия. В Англия да те приеме джктор се случва по-рядко от това да спечелиш от тотото, но тия пак чуждите проблеми МОЖЕ БИ разследват. Егати и разузнаването. А дрогата каква работа има в Швейцария? Да се попързаля преди съсвсем да го изпързалят? И президента на студено и клетниците муу на студено. Е, окопите не са като Давос, но нека поживее човека, не му остава много.
  • 17 Зелен Демократ

    8 1 Отговор
    Ох Давос, какви спомени, какво усещане, няма такова изживяване, зад себе си усещаш твърдата подкрепа на световните мъже, наливат в теб своята сила и знания за Света, а ти поемаш, поемаш ли дълбоко в себе си, няма такова удоволствие за истинския Демократ!
  • 18 Ццц

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Речта на Зеленски ще е събитие в Давос":

    Ние от светът много ни кефи. Показа ни неща, които не вярвахме, че се случват реално, а наричахме теория на конспирациято. Но ето, че деъствително САЩ превземат като вирус едно държавно управление, изцеждат каквото могат и се местят другаде. За това мноо ни кефи. Но този филм не е с хепи енд за главният герой. Няма да свърши като Рамбо.
  • 19 ОТИВА НАРКОМАНА

    13 1 Отговор
    ДА СИ ПРОВЕРИ СЪСТОЯНИЕТО НА БАНКОВИТЕ СМЕТКИ...ОТКРАДНАТИ ПАРИ ...ОТКРАДНАТИ ЖИВОТИ...
  • 20 7777

    8 1 Отговор
    Отишъл е пак на просия.
  • 21 Ненормалния наркоман зелен тръгва да

    10 1 Отговор
    Проси отново! Урки прости фашисти и краварски слуги сте!
  • 22 Красимир Петров

    9 1 Отговор
    Този се скъса от обиколки на света
  • 23 пешо

    2 0 Отговор
    да проси работно посещение ли стана
  • 24 Мишел

    0 0 Отговор
    Зеленски отива в Далас с надеждата да осигурят на Украйна , която не е член на НатО, защита като на член на НатО. Няма никакви шансове това да се случи, защото никой няма да рискува ядрена война с Русия заради Украйна.
Новини по държави: