Last news in Fakti

19 Януари, 2024 07:14 979 9

Шефът на Пентагона ще трябва да свидетелства публично следващия месец пред Конгреса

  • лойд остин-
  • министър на отбраната на сащ-
  • пентагона-
  • хоспитализация-
  • свидетелства-
  • конгреса

Остин призна, че е било грешка да не уведоми Белия дом за влизането си в болница

Шефът на Пентагона ще трябва да свидетелства публично следващия месец пред Конгреса - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ, Лойд Остин, трябва да свидетелства публично следващия месец, настоява председателят на Комисията по въоръжените сили в Камарата на представителите на американския Конгрес, Майк Роджърс, предаде Политико и News.bg.

Поводът е разразилият се скандал около скорошната хоспитализация на Остин, за която Белият дом, Конгресът и висши служители на Министерството на отбраната не бяха уведомени в продължение на почти седмица.

Роджърс поиска от Остин да се яви на изслушване на 14 февруари в писмо, изпратено в четвъртък. В него се заявява, че поради нежеланието му да даде откровени и пълни отговори за състоянието си, се налага да бъде изслушан.

Остин беше изписан на 15 януари от Националния военномедицински център "Уолтър Рийд". Той изпълнява задълженията си дистанционно и от болничното легло, и за определен период от време у дома, преди да се върне на пълен работен ден в Пентагона.

Очаква се да се възстанови напълно. Ракът на простатата е бил лекуван рано и ефективно, а прогнозата му е отлична. Не се планира по-нататъшно лечение на рака му, освен редовно наблюдение след простатектомия.

Остин влезе в болница на 1 януари със силни болки в корема, бедрото и крака, като му беше поставена и диагноза инфекция на пикочните пътища.

Центърът "Уолтър Рийд" я описва като усложнение след претърпяна операция от рак на простатата през декември.

Остин призна, че е било грешка да не уведоми Белия дом за влизането си в болница. Въпреки това президентът Джо Байдън няма намерение да го уволнява.

Това идва и на фона на натиск да подаде оставка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБЕКТИВНО

    17 1 Отговор
    Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен се обърна към „елитите“ на Световния икономически форум в Давос, призовавайки за всеобхватен глобален контрол върху потока от цялата информация в дигиталната ера.ФАШАГИТЕ ИДВАТ
  • 2 Механик

    9 1 Отговор
    Какво означава "свидетелства"?
    Тоя, най-малкото е нарушил трудовата дисциплина и по тоя начин се явява обвиняем. Какви са тия кълченета на тия езици? "Свидетелства"???
    Реално погледнато, управляващия една от най-големите армии на света, съесем безотговорно я е оставил на самотек. А самия той е отишъл някъде, без да уведоми шефовете си, че армията е без командване. Това си плаче за военентрибунал направо. Да не говорим, че след разразилия се скандал, тоя човек, от болничното си легло и при положение, че е натъпкан с химия и обезболяващи/наркотици, е разпоредил запалването на нова война, при това в държава, която се намира на химяди мили от САЩ???
    Абе, хората не дават на шевна машина да работиш когато си под влиянието на определени медикамнти, тоя цяла армия командва и разпорежда смърт.

    Коментиран от #4

  • 3 Фен

    5 1 Отговор
    Интересно, тоя, като е поканил Тагаренко от болницата, за чии му е бил? Някакво експериментално лечение!?🤔
  • 4 сдрфтгъхуи

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Как така "без да уведоми шефовете си"? Надали вярваш, че Бидончев управлява каквото и да е, да не говорим да е шеф на някого... Печкин е уведомил господарите си разбира се и те са се погрижили всичко да е под контрол...

    Но тая случка излага на показ цялата простотия...
    НЕДОПУСТИМО Е Президента на фащ да не знае, че командващият армията е в болницата... Има си процедури за предаване на командването и уведомяване на кой ли не- НИЩО не е спазено...
    Официално Печкин е предал временно командването на заместничката си- това ОК, но тя женичката била в отпуск и на почивка и разбрала за това 3-4 дни по-късно... И си останала на островите да почива...
    Недопустимо е човек на лечение в болница (натъпкан с каква ли не дрога в момента) да взима каквито и да е решения, но и това не е спазено...

    Накратко- Дълбоката държава много грозно демонстрира "Правим каквото си щем и не ни пука изобщо"...
  • 5 Сандокан

    7 0 Отговор
    Пред целия свят трябва да свидетелства за причинете войни и масови убийства на мирни и уредени държави, защо предизвикват САЩ войни и атакуват и избиват човечеството, както с боеприпаси така и по биологичен начин?

    Коментиран от #8

  • 6 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    7 0 Отговор
    ВСИЧКИ МЕДИИ-ЛAЙHOМЕTИ ДА СПРАТ ДА НИ ВМЕНЯВАТ ГЛУПOCTИ. К"ВИ СА ТИЯ ?! КОГАТО ТУК СЕ Е СЪЗДАВАЛА ДЪРЖАВНОСТ, ПИСМЕНОСТ, ЦИВИЛИЗАЦИЯ ПРЕДЦИТЕ НА ТОЯ СА ВИСEЛИ НА СЪСЕДНИЯ КЛОН ДО MAЙMУНИTЕ.
  • 7 Джой Минау

    4 0 Отговор
    Този Остин дано да не е в някой хладилен шкаф вече. Ще кажат, че бързата простата го е застигнала изведнъж и лекарите са положили всички усилия, но му е свършил живота.

    Никой не обича провалените генерали живи, освен враговете им.
  • 8 Тай Чи

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сандокан":

    Оителите на почти цяла Азия са на мнение, че Сатаната си има държава - управлява я сега Джо Байдън.
  • 9 Ний Грото

    2 0 Отговор
    Този да не са му калибрирали в Киев простатата и сега да го водят жив, ама да не е още годен за показване?

    Ще го сменят с друг и.д.от. Фабриката им произведе доста.