Last news in Fakti

20 Януари, 2024 05:13 857 0

Арестуваха двама за убийството на еквадорския прокурор

  • еквадор-
  • прокурор-
  • убийство-
  • разследване

Продължава разследването на убийството на магистрата Сесар Суарес

Арестуваха двама за убийството на еквадорския прокурор - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама заподозрени за убийството на еквадорския прокурор Сесар Суарес ще влязат в следствения арест, докато прокуратурата продължава разследването на убийството на магистрата, който е разследвал въоръженото превземане на телевизионен канал, съобщава испанската новинарска агенция ЕФЕ, предаде БТА.

Наказателен съдия разпореди предварителното задържане на Кристиан П.М. и Анхел А.Б., които бяха арестувани в сряда вечерта, докато властите продължават да издирват поне още двама заподозрени.

Суарес, който преди да се заеме със случая с телевизионния канал, беше известен с разследването на корупцията в болниците по време на пандемията, беше застрелян в сряда следобед, когато шофираше в северната част на пристанищния град Гуаякил.

Преди смъртта си Суарес е разпитвал 13 задържани, сред които и двама непълнолетни, за които се смята, че са нахлули в студиото на "TC Television" по време на живото предаване на 9 януари и са държали служителите му като заложници - случай, който полицията приписва на престъпната група "Los Tiguerones".

Според първоначалните разследвания в убийството са участвали четирима мъже, единият от които е бил облечен в жилетка на служител на пътна полиция.

Килърите избягали в друг район в северната част на Гуаякил, където подпалили един от автомобилите, след което продължили с такси и мотоциклет. По време на обиските полицията открила също пушка, два пистолета и жилетката, използвана от шофьора.

Полицията смята, че извършителите принадлежат към престъпната групировка "Чоне Килърс", която заедно с "Los Tiguerones" беше определена от еквадорското правителство миналата седмица като терористична група в рамките на вътрешния въоръжен конфликт, обявен срещу организираната престъпност от президента Даниел Нобоа.

Убийството на Суарес наруши напрегнатия мир, с който еквадорците се опитваха да възвърнат нормалния си живот след жестоката вълна от експлозии, отвличания и бунтове в затворите миналата седмица, приписвани на организирани престъпни групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА