Last news in Fakti

20 Януари, 2024 08:06 4 074 131

Заплаха за САЩ: Путин ще издирва и защитава руски имоти и компании от Аляска до Източна Европа

  • путин-
  • русия-
  • руски имоти-
  • аляска-
  • европа

Възраждат се имперските амбиции на Кремъл

Руският президент Владимир Путин подписа указ за отпускане на средства за издирване, регистрация и правна защита на руска собственост в чужбина, която включва и собственост в бившите територии на Руската империя и Съветския съюз.

Това се посочва в анализа на Института за изследване на войната (ISW) за ситуацията на фронта в Украйна.

Указът възлага на Предприятието за управление на чуждестранната собственост към администрацията на руския президент и на Министерството на външните работи (МВнР) правомощия и средства за издирване, регистриране и правна защита на "собствеността", въпреки че точните параметри на това какво представлява настоящата или историческата руска собственост не са ясни.

Кремъл може да използва "защитата" на претендираната от него собственост в страни извън международно признатите си граници, за да прилага механизми за "мека сила" в постсъветските и съседните държави, които в крайна сметка целят вътрешна дестабилизация.

Известен военен блогър реагира на указа, като неправдоподобно призова Русия да започне да прилага закона в Аляска и в цяла значителна част от Източна Европа, Кавказ и Централна Азия.

През последните години руски националисти искат разваляне продажбата на Аляска на САЩ.

Една украинска "активна отбрана" до 2025 г. би отстъпила инициативата в целия театър на руските сили поне за една година, а може би и за по-дълго, което би позволило на руското командване да определя къде, кога и в какъв мащаб да се водят боеве през този период. Този продължителен период на инициатива на театъра на военните действия би предоставил на руското командване и значителен контрол върху определянето на ресурсите, които украинските и руските сили трябва да използват.

Следователно руското командване ще разполага с достатъчно оперативен прозорец за провеждане на поредица от кампании с различна интензивност на целия театър в Украйна.

Настъпателните и отбранителните операции поставят сходни изисквания и ограничения пред украинските материални средства и личен състав, а украинските отбранителни операции не предоставят непременно на Украйна повече възможности за съхраняване на материални средства и увеличаване на резервите за бъдещи контранастъпателни операции.

Руските и украинските сили разчитат на едни и същи оръжия и оборудване за провеждане на отбранителни и настъпателни операции. Оборудване като бронирани превозни средства, артилерия и безпилотни летателни апарати е също толкова важно за отбраната на позиции, колкото и за превземането им.

Освен това отбранителните операции не елиминират потребностите от човешки ресурси или загубите, тъй като задържането на позиции и контраатаката могат да доведат до значителни потребности от сили и загуби, особено когато агресорът може да определя условията на битката всеки път.

Стабилността на отбранителната линия зависи отчасти от способността на отбраняващите се сили да извършват достатъчни ротации, бързо да укрепват отслабените сектори на фронтовата линия, да създават физически укрепления и при необходимост да извършват организирано изтегляне от застрашените позиции, като всички тези действия изискват значителни ресурси и значително количество ангажирана и незабавно налична жива сила.

Както в повечето войни, така и в Украйна настъпателните операции изискват повече материални средства и жива сила, отколкото отбранителните операции, но както руските, така и украинските сили редовно търпят значителни загуби и в отбрана.

FT също така съобщава, позовавайки се на неуточнени украински официални лица, че руските сили планират да проведат мащабна офанзива в Украйна през лятото на 2024 г. и да се опитат да превземат останалите четири незаконно анексирани области (Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка).

Неуточнените украински източници на FT не изключват възможността руските сили да се опитат да превземат отново Харков и Киев.

Германското издание BILD съобщи за подобни руски планове на 14 декември 2023 г., а ISW отбеляза тогава, че съобщените от Русия планове за война като цяло съответстват на провежданите локални настъпателни операции в Донецка и Луганска област.

Вероятно няма да е необходимо руските настъпателни операции в Украйна да постигнат значителен териториален напредък, за да принудят Украйна да изразходва ценни и ограничени ресурси за отбранителни усилия.

Украинските сили вероятно няма да могат да съхраняват материални средства и личен състав, докато се защитават от руските настъпателни операции, локализирани или широкомащабни, които имат за цел да им попречат да го направят.

Украйна рискува да изразходва ресурси, които се надява да запази за собствените си контраофанзивни операции, в усилията си да спре продължаващите руски атаки, вероятно губейки терен, ако премине към стратегическа отбрана, както очевидно препоръчват някои американски служители.

Страната във войната, която държи инициативата, обикновено има предимство и не е разумно да се предлага Украйна да отстъпи това предимство на Русия за по-дълго време, отколкото е абсолютно необходимо.

Руската информационна операция, целяща да представи отбранителните действия на НАТО в отговор на реална руска агресия на източния фланг на НАТО като провокация, има за цел да отклони вниманието от неотдавнашната агресивна руска реторика и поведение спрямо НАТО. Руски официални лица, включително руският президент Владимир Путин, наскоро заплашиха Финландия и по-широкия алианс на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    45 11 Отговор
    🤔🤔🤔🤔🤔
    " Страната във войната, която държи инициативата, обикновено има предимство и не е разумно да се предлага Украйна да отстъпи това предимство на Русия..."
    🤔🤔🤔🤔🤔
  • 5 Пушкин

    62 58 Отговор
    Така се прави силна държава, браво на Путин. Нашето си е наше. А сега да смеят франсетата да вземат още някоя яхта под руски флаг.

    Коментиран от #52

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ех тоя путин

    37 16 Отговор
    Много лош бе.
  • 8 Красимир Петров

    42 6 Отговор
    Хаха и каква е заплахата
  • 9 Колумб

    35 13 Отговор
    Те и наследниците на Рокфелер в България търсиха наследство но се оказа , че тези от ЦК на БКП са го присвоили.

    Коментиран от #77

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЕВРОФЕН

    56 31 Отговор
    Човека се защитава от англосаксонските крадци. Собствеността е неприкосновена.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Местния

    43 23 Отговор
    "Като цяло американското управление нанася много по-големи щети, отколкото руското. Навремето руснаците са помагали за запазването на местните езици, давайки им писменост. Имали сме печатарски машини, училища. Хората са можели да четат и пишат на своите си езици и, естествено, на руски", обяснява Итан Катико, който е сътрудник на един от центровете за съхранение на индианската културна идентичност.

    Коментиран от #102

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Утерик

    49 40 Отговор

    До коментар #10 от "Акула":

    По добре слава на Русия от колкото на европейския дженъризъм.
  • 16 Прогрес

    27 15 Отговор
    Ако руснаците бяха ограбвани и избивани след 91-ва сега нямаше да обсъждаме подобни глупотевини
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да така е

    35 36 Отговор
    Браво Путин браво Русия източна Европа е с вас.
  • 19 Абе време беше

    34 33 Отговор
    Аляска е руска. Кво правят янките там?
    Ако много знаят и Сан Франциско ще стане руски.

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Пий си хапчетата

    22 13 Отговор

    До коментар #19 от "Абе време беше":

    навреме!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 При Бисмарк

    24 9 Отговор

    До коментар #6 от "Бисмарк":

    Не е имало ОМП. Днес най-силните страни военно имат най-доброто ОМП. Много глупаво е да не се взема предвид!!!
    Русия е най-силната в сферата на тези оръжия. Лошото е, че ако се използват, цели континенти ще бъдат обезлюдени.

    Коментиран от #27

  • 23 Милиционера

    9 9 Отговор
    бракуван всичко подписва ! Без значение за отказа от изпълнение!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 И ти като

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    патето дето мислило ,мислило….!
  • 26 Ами

    7 5 Отговор

    До коментар #19 от "Абе време беше":

    ако баба ти беше мъжка?

    Коментиран от #33

  • 27 Като бройка

    5 8 Отговор

    До коментар #22 от "При Бисмарк":

    Може и да има но половината от тях са неизправни.

    Коментиран от #35

  • 28 Време е да

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    измислиш друга опорка, защото тази с Бисмарк отдавна не е актуална.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Име

    4 2 Отговор
    То - верно пародия на повторението - Кримската война.

    Не е толкова с поражения била тогава Русия - все пак ние извличаме чрез Левски и Ботев и ЦСКА - предимство .

    В момента сме - на първо място в Европа по природа - Османската империя ни е враждебна, Турция - може шкембе чорба, но - дотам.

    Да се оправят, ние - българите - 100 години не сме водили война.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Рускиня

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ами":

    Щеше да си има дръжка! 😂
  • 34 Бамбука

    13 11 Отговор
    Руски сън в зимна нощ що се отнася до Аляска. Първо трябва да изнесат от Мавзолея "великия" вожд с каскета, щото де юре и де факто той се отказва от претенциите за земята позовавайки се отказ от царските договори. Руска им история за "великите" им ръководите през всичките векове.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Слава на Русия !

    17 31 Отговор
    ВОВА е Бог !

    Коментиран от #43

  • 38 Механик

    27 17 Отговор
    Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб!

    Коментиран от #67

  • 39 Гошо

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Една патка мислила, мислила":

    Е колко му е съда да анулира сделката
  • 40 Наблюдател

    19 21 Отговор

    До коментар #36 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    По принцип винаги някой е виновен на руснаците! Дали ще бъде Великобритания, САЩ, колективния Запад, световният империализъм или враговете на народа няма никакво значение. Руснаците вярват, че винаги са прави и носят на света мир, светлина, свобода, справедливост и равноправие. Но всъщност носят на света смърт, разруха и мизерия.

    Коментиран от #49, #108

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Госあ

    35 17 Отговор

    До коментар #37 от "Слава на Русия !":

    Да славиш Русия, да подкрепяш психопата Путин и руските
    терористи и садисти две години след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 700 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.
  • 44 Марк Твен

    10 5 Отговор
    За добро или зло ние продължаваме да получаваме света. Никой не ни е избирал за тази длъжност, просто си я присвоихме.
  • 45 Артилерист

    19 13 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!

    Коментиран от #57

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Светът

    11 1 Отговор

    До коментар #36 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    на идиота е идиотски, но няма нищо общо с дествителността.

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    9 2 Отговор

    До коментар #47 от "Светът":

    Проблемът е, че карат нас НОРМАЛНИТЕ, да живеем в идиотския им измислен свят‼️
  • 51 Детектив

    9 7 Отговор
    Тия не ги знам каква собственост ще издирват но да връщат незабавно тоалетните чинии от консулството че търпението ми се изчерпва
  • 52 Путлер го

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "Пушкин":

    няма. При Жириновски и Хитлер е.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Коментар

    9 1 Отговор
    Това сигурно е във връзка със санкциите където им прибраха парите и имотите.

    Коментиран от #61

  • 55 БСП на Бунището

    16 5 Отговор
    Няма смисъл да ги издирва Путин - аз ще ги напиша имотите,които са присвоили през годините Руските Окупатори на България... с 20 регистрирани служители в Посолството ...
    Освен административната сграда на ул Драган Цанков 11 в терена има 11 жилищни сгради от които 2 на 5 етажа..
    Терен със сгради до Панчарево .
    Ул Никола Мирчев 25 - 5700кв.м.терен и две сгради
    Руски Културен Център ул.Шипка -сграда на 6 етажа 12500 кв.м.
    Ул Ж.Кюри 23 - сграда 9000 кв м.
    Ж.Сграда ул.Шипка 20- 4 етажа - 550 кв м
    Ул Р Алексиев 11 - 5 етажна сграда..
    Нелегална База на брега на язовир Искър - 10 декара..С няколко сгради .До вододайна зона..
    80 декара до Камчия с множество сгради и съоръжения....
  • 56 Тото

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бисмарк":

    Той както нищо не можеше и да направи така цяло НАТО и САЩ и ЕС стоят във ъгала като ранени помияри!!!!! А ти свери твоят часовник а не се прави на по умен от колкото си !!!

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Базирания ISW

    5 3 Отговор
    Ако не разбирате какво сме написали, не се притеснявайте. Ние също не го разбираме.

    А на тия дето не ни вярват какво им казваме.....ние също не си вярваме....и нищо ни няма.

    Коментиран от #103

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Само във фантазиите

    5 1 Отговор

    До коментар #56 от "Тото":

    ти и тези на индивидите без логика.
  • 61 Ъпдейт

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Коментар":

    Нищо не са прибрали и май не смеят да приберат.
    А само са запорирали.
  • 62 Факт

    11 6 Отговор
    143млн със средна продължителност 60 години масови алкохолици за какви земи ламтят тия

    Коментиран от #95

  • 63 Ами да

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Путин нищо не може да направи,би трябвало сериозно да помислиш какво пишеш!
  • 64 Проклети да са руските с.волочи

    6 4 Отговор
    Милиционерски идиотизми. Мухите хапят най- лошо през есента , когато ще умират.
  • 65 Говедовъд от Аляска

    5 3 Отговор
    Връщам незабавно палатка и каца с херинга на Русия..тоалетната не можахме да я намерим
    МОЛЯ ДОБРИТЕ РУСКИ ХОРА ДА СЕ ОБАДЯТ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАЩОТО ПО ОГРАДАТА ТЕЧЕ ТОК
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Фащ са Злото

    7 20 Отговор
    Без тези изроди ще има мир!

    Коментиран от #80

  • 69 Сащ

    2 18 Отговор
    загубиха поредната си война!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Някой

    6 5 Отговор

    До коментар #41 от "Тъпак":

    Ми, ето - Русия пак си я има. И има правото да тръгне да си търси своето.
    А иначе за това, че СССР е правоприемник на Русия, както и сега Русия е правоприемник на СССР, не си чувал.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 А бе

    5 4 Отговор

    До коментар #35 от "А ти кога си им":

    И ако тези оръжия са като Кинжал,Калибри или Искандер, ще станат още по вече за резил и посмешище!
  • 77 Рускиня

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Колумб":

    Колум-ве, Рокфелер 1928 г. е спонсорирал изграждането на Националният Център по Заразни и Паразитни болести (действа и до днес) Това не е само тази сграда, отвори чичко Гуго и ще се учудиш колко са сградите спонсорирани от Рокфелер. Даже земята в/у която е построена сградата в NY на OON е на Р-фелер.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 А пък у нас

    6 2 Отговор
    Костя по цял ден лъже хората и нищо не му правят.
  • 80 Дай нещо

    12 1 Отговор

    До коментар #68 от "Фащ са Злото":

    по-умно!
    Това, вече е твърде банално.
  • 81 Швейк

    9 3 Отговор
    На този на снимката явно мозъчето му е като ръста му! Да внимава китайците да не си потърсят земите и собственоста!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 и каква заплаха

    4 0 Отговор
    за САЩ е това
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 БЪЛГАРИН

    3 5 Отговор
    властелина на света, напомня кой кой е, а оня изветрелия ще приеме в белия дом генерал ЛИ.....ИМАТ ДА СИ ГОВОРЯТ ЗА ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА ХАХАХА

    Коментиран от #96

  • 88 Васко

    1 2 Отговор

    До коментар #42 от "Само питам":

    Само Ти казвам баща Ти станах.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 За две години

    7 3 Отговор
    Укрите им разказаха играта,и тези съвсем се чалнаха.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Путин е заплаха за Световния мир

    10 4 Отговор
    ПУТИН ще издирва и защитава руски имоти и компании в Аляска и в Източна Европа и руски националисти около Путин искали разваляне на договора за продажбата на Аляска на САЩ.и Аляска да се върне на Русия....ХА ХА ХА ХА

    Я да видиме сега как ще отреагира на тази открита заплаха за териториалната цялост за САЩ приятеля на Путин и отново кандидат за президент на САЩ Тръмп, който искал да пази САЩ от враговете и да направи Америка отново велика...???

    Американците и Западът за разлика от мизерните рушнаци са вече ужасно разглезени от охолен и пребогат живот, за да желаят да воюва с Русия и Западът е загубил чувството си за самосъхранение и отбрана, като повечето се интересуват от протестите за чистия въздух и екологичните проблеми на планетата отколкото от войната в Украйна.!!!
    Само че Зеленски им го казаха в очите ясно и точно - " Вие не познавате руснаците отблизо и не знаете за техните ненаситни планове за агресия и да ви завладеят и ограбят както нас ! Ние УКРАИНЦИТЕ сме единствените които ги познаваме най добре и можем да се справим и да воюваме по правилата на Русия и да ги смачкаме и победим, защото Путин и Русия разбират само от езика на силата !!! Само ни дайте повече технологични оръжия и ние знаем какво да направим за да ги победим, защото ако ние загубим, за в бъдеще ще загубят и САЩ и Европа....!!!
  • 94 Твоя Бисмаpк

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    е живял в съвсем други времена.
    Не е лошо да си свериш часовника, че сега сме в 21ви век.
    Никой не се интересува какво е казал.
  • 95 Абе ти

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "Факт":

    Ако си алкохолик не си мисли че и друите са като теб.
  • 96 Истината

    11 3 Отговор

    До коментар #87 от "БЪЛГАРИН":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си!
  • 97 Факт

    6 2 Отговор
    Путин е изпаткал, Аляска и Източна Европа отдавна не са част от рашистката империя!
  • 98 Акула

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нещо друго":

    Нямате Елементарно Възпитание
  • 99 Баба Ванга

    9 4 Отговор
    Свето ке стане по-добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
  • 100 Васил

    7 2 Отговор
    Ма този смешник не може да си оправи кочината тръгнал да спасява някакви си имоти които сигурно вече не му принадлежат.
  • 101 Болшевик пътешественик с хавлия

    6 2 Отговор
    Другаря Путин всъщност дава добра идея..ако трябва да се възстановят земите на британската империя от времето на Виктория..останалите 70 процента от планетата са Англия
  • 102 Факт

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Местния":

    Факт е че в окупираната от рашистите Запорожска област на живеещите там българи беше забранено изучаването на български език. Докато Запорожска област беше под украински контрол българите живеещи там свободно си изучаваха български език, но дойдоха там рашистите и ги " освободиха" от родния им български език. А нашенските русофили не смеят дума да кажат против това безобразие, само повтарят колко велик бил Путин! Шашава работа!

    Коментиран от #111

  • 103 Бай Ху (By Who)

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Базирания ISW":

    Много сте прав господине. И ас не мога да го проумея написаното, а не съм мало умен.
  • 104 Олга

    6 6 Отговор
    Не е за вярване - кражба на века, заплаха за Русия и заплаха на западни демократични ценности: откраднати 300 млд. .долара на златновалутни резерви от “светилата” на законност, демокрация и справедливост - Запада
    Връщат се средновековниге им навици на грабежа с тояга.

    Коментиран от #106

  • 105 не може да бъде

    3 4 Отговор
    "Не се надявайте че веднъж възползвали се от временните трудности на Русия ще ползвате дивидентите вечно.Руснаците винаги идват за парите си .И когато дойдат договорите които сте подписали за да ви оправдаят /йезуитските договори/,няма да струват и хартията на която са написани" -Бисмарк
    Заб.този цитат,който е разпостранен в мррежата се приписва на Бисмарк,макар че няма писмени документи .Но стилът е негов.Има преводи с различни нюанси но смисълът е един и същ

    Коментиран от #107

  • 106 Истината

    9 5 Отговор

    До коментар #104 от "Олга":

    Русия е най-мpъcната и до погнyca отвратителна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лa йната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #116

  • 107 Руските ZV. иne

    4 2 Отговор

    До коментар #105 от "не може да бъде":

    Винаги са използвали фалшиви цитати в своята пропаганда.

    Коментиран от #112

  • 108 Хохо Бохо

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Наблюдател":

    Не на света, само на фашистите и нацистите
  • 109 ЛЕВИТАН

    8 2 Отговор
    И НИЕ СИ ИСКАМЕ ДЪРЖАВНИЯТ АРХИВ КОЙТО БЕШЕ ОТКРАДНАТ 44Г ОТ ЧЕРВЕНАТА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ
  • 110 Успех

    2 3 Отговор
    На Путин да върне Аляска, но няма да стане. И едва ли за това става дума, руснаците имат доста имоти и тук - законно купени. Когато види и заглавието човек си мисли друго, само евтина пропаганда.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    2 3 Отговор

    До коментар #107 от "Руските ZV. иne":

    Те така и една епруветка с ОВ размахваха в ООДе и нападнаха Садам ‼️
    Упс, май не бяха те 🤔🤔🤔
  • 113 Факт

    2 5 Отговор

    До коментар #111 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    Факт е че до ден днешен в Украйна централната украинска телевизия FREEDOM води всичките си предавания само на РУСКИ език! Научи се да лъжеш по добре!

    Коментиран от #119, #124

  • 114 за да започне война

    1 0 Отговор
    всеки "борец за мир" си търси причина
  • 115 Хъхъ

    7 2 Отговор
    Путин иска максимално да въвлече всички във война. Явно много го е закъсал !
  • 116 Олга

    0 1 Отговор

    До коментар #106 от "Истината":

    Амин. Вярвам ти. Изписал цялата си клинична диагноза. Сега си спи спокойно драги наш император Наполеон.

    Коментиран от #125

  • 117 БАЙ село:

    2 1 Отговор
    Тоя хептем е испушил.
  • 118 БАЙ село:

    1 0 Отговор
    Олга какъв го търсиш тука.

    Коментиран от #121

  • 119 Даа

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Факт":

    А абсолютно правилно! Нека знаят окупаторите какво ще и стигне!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Олга

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "БАЙ село:":

    Още един нереден самоназначил на ролата на министър. Ало, България да не ти е бащина градина? Ако си се объркал, гастролите са свършили вече. Айде, на село гледай кози!

    Коментиран от #130

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Име

    0 2 Отговор
    Да го кажем опростено - в САЩ наистина има бедност, а в Русия е имало - борба с бедността.

    Чезаре Дзаватини е италиански писател - "Бедността не е порок", което е универсална история за нищетата.

    Книга.

    В момента има неграмотни и в България - от А,Б, В - направо на ш и щ.

    Включително и аз - понякога.

    Е - конкретно - с какво пречи Путин на народите да изпростяват.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Даа бе

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "Олга":

    А твоята направо кърти,не е нужно да в изписваш.
  • 126 Некой

    0 0 Отговор
    Некой нема ли да върне Бг от Второто Българско
    Царство
  • 127 няма

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    как да глобяват доставчиците на услуги, тъй като 70% от клиентите знаят само руски. Други 20% умеят да говорят руски и я полски, я унгарски или български. Само 10 % владеят прилично украински, като и това не е много доказано.
    Вярно, някаква част от посочените по-горе знаят английски или друг западен език, ама едва ли ще искат да си правят поръчките сякаш са някъде на друго място. Все пак, все още не са им казали, че каквото остане от Украйна, всъщност ще е анклав на Запада
  • 128 Хи Хи Хи

    1 0 Отговор
    Шегаджиии ..ми ха идетев Аляска де...шегаджии
  • 129 БАЙ село:

    0 0 Отговор
    Олга Олга ,най обичам блядките.
  • 130 Да ти кажа..

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Олга":

    Радвай се, че нямам желание да те търся.. ше плюеш зъби като машина за пуканки и ще искаш неистово да си заминеш за родината -матушка..
  • 131 Перник

    1 0 Отговор
    В Русия хем мразят американците, хем са убедени, че ако настане свиреп глад, именно САЩ ще ги спасят както вече се е случвало неведнъж.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания