Last news in Fakti

22 Януари, 2024 05:49 3 119 13

Протести във Франция срещу новия закон за имиграцията ВИДЕО

  • франция-
  • имиграция-
  • закон-
  • протести

Това е последният опит за оказване на натиск върху правителството - четири дни преди Конституционният съвет да се произнесе за мярката

Протести във Франция срещу новия закон за имиграцията ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Противници на новия френски закон за имиграцията протестираха в цялата страна вчера, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че това е бил последният опит за оказване на натиск върху правителството - четири дни преди Конституционният съвет да се произнесе за мярката. Според противниците на закона той е идеологическа победа на крайната десница.

Общо около 75 хиляди души са се включили в протестите във Франция вчера, сочат данни на министерството на вътрешните работи. Според един от организаторите - синдикатът Обща конфедерация на труда, участниците са били двойно повече.

В цялата страна бяха планирани общо над 160 демонстрации. Тази в столицата Париж е събрала 16 хиляди души по данни на полицията и 25 хиляди според Общата конфедерация на труда.

Според противниците на закона той отстъпва от много от принципите на френската демокрация.

"Имиграцията е възможност за Франция" и "Франция е изтъкана от миграция", гласяха някои от лозунгите, издигнати от демонстрантите.

Те призоваха президента Еманюел Макрон да не подписва закона.

Приемайки нормативния акт, френският парламент внесе голям брой промени в първоначалния текст, внесен от правителството. Те придадоха твърде десен характер на закона, основаващ се първоначално на два принципа - строгост към чуждестранните престъпници и насърчаване на интеграцията, отбелязва АФП.

Сега нормативният акт вече включва много противоречиви мерки. Той например ограничава достъпа до социални помощи, установява миграционни квоти и отново квалифицира като престъпление "незаконното пребиваване" във Франция.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    35 1 Отговор
    Тия френци от тия протести кога им остава време да работят бе
  • 2 ХАХАХА

    50 4 Отговор
    За да протестират срещу закон ,който озаптява паразитите налазили Францистан трябва да си добре платен от някои френски НПО та или просто протестиращите са от паразитите!
  • 3 ';';';';';

    48 4 Отговор
    Какво точно печелят от имигрантите простите франсета и те не знаят. От тая паплач не повече от 30% ще започнат работа, останалите ще цедят парите на данъкоплатците, ще изнасилват, ще грабят, може и някоя друга църква да запалят.
  • 4 Някой

    40 1 Отговор
    Това е опит за нормализация. Предполагам, че протестиращите са били с не особено традиционни за Стара Франция цветове на кожата и имена...
  • 5 ГЛАВЕН РЕДАКТОР

    33 1 Отговор
    Какъв е тоя матреал ве? Тези хора против какво протестират - против затягане на миграционния режим или против отпускането му? От матриала излиза, че някакви хора излезнали на улицата и туйто.
  • 6 ИДЕАЛНО НИ УСТРОЙВА

    20 3 Отговор
    Значи, ако протестиращите искат още мигранти - скоро ще имаме.Но проблемас. Пращаме безплатно.Тук остават само образованите и с трудов договор.
  • 7 истина ти казвам

    10 2 Отговор
    Ше ревът ми! Кой ше им върши мръсната работа?
  • 8 Циганизацията тече

    18 1 Отговор
    Пропуснато е да се отбележи само протестиращите самите обекти на закона за затягане на миграцията ли са. Защото те единствени са недоволни от затягането на мерките срещу тях. Тъмните братя се намърдват в чужди държави, строят им джамии, хрантутят ги целите им семейства в социални жилища, те само осеменяване, протести с кражби, и дилърство се занимават. Вече и законите те искат да пишат, нищо, че и средно образование нямат. Защото били ощетени "горките".
  • 9 до каде стига тоя свят

    11 1 Отговор
    сиганите протестират че щели да им спрът помощите ще трябва да си търсят друга държава да ги храни..! даа ама скоро и в германия ще стане така и кво прайм тогава маймунки?

    Коментиран от #12

  • 10 още

    3 0 Отговор
    Тези протестиращи искат Францата още да потъмнее и да изхранват неработещи афровагабонти.
  • 11 муцунка

    2 0 Отговор
    "Не на ниската миграция.Братството и еднаквостта,личностна мобилизация." ТОВА ПИШЕ НА ПЛАКАТА НА СНИМКАТА.
  • 12 Е как какво?

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "до каде стига тоя свят":

    Ми нали затова беше "споразумението" за въздушно-капковия Шенген...
    Европейците ще си правят бунището тука, тук ще ги пращат! И не само от Австрия!
  • 13 Кукуряк

    1 0 Отговор
    Че и нахални тия мургави нови французи и германци.ще правят демонстрации и вандалщини защото искат без да работят да ползват всичко което са изкарали работещите хора в държавата.арабелите могат само да плюскат да правят деца и джамии да нападат жени и момичета и да крадат.
    Защо не си стоят в техните държави ами идват наготово и искат да въведат и техните порядки и закони в държави където никой не ги е викал.да ги насмитат и на обратно в пустинята от където са дошли.
Новини по държави: