Last news in Fakti

23 Януари, 2024 05:52 1 381 9

На 62 почина синът на Мартин Лутър Кинг - Декстър ВИДЕО

  • декстър кинг-
  • починал-
  • мартин лутър кинг

Причината за смъртта е рак на простатата

Декстър Скот Кинг, син на легендарния борец за правата на чернокожите в САЩ Мартин Лутър Кинг, почина в понеделник след битка с рак на простатата. Той беше на 62, предаде Асошиейтед прес.

По-малкият син на иконата на гражданските права е починал в дома си в Малибу, Калифорния. Съпругата му Лия Уебър Кинг каза в изявление, че той е починал „спокойно в съня си“.

Декстър Кинг е кръстен на баптистката църква на Декстър авеню в Монтгомъри, Алабама, където баща му служи като пастор.

Декстър Кинг е само на 7 години, когато баща му е убит през април 1968 г., докато подкрепя стачкуващите санитарни работници в Мемфис, Тенеси.

Декстър Кинг описва въздействието, което убийството на баща му е оказало върху детството му и останалата част от живота му, в мемоарите си от 2004 г. „Да израснеш крал“.

“Откакто бях на седем, чувствах, че трябва да бъда сериозен и уверен", пише той.

Като възрастен, Декстър Кинг имаше такава поразителна прилика с известния си баща, че беше избран да го изиграе в телевизионен филм от 2002 г. с участието на Анджела Басет.

Съпругата на Мартин Лутър Кинг, Корета Скот Кинг, почина през 2006 г., последвана от най-голямото си дете - Йоланда Денис Кинг - през 2007 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никос

    1 7 Отговор
    Не го знаем. Не е бил в нашия клас в училище и е негър.
  • 2 НакраДко

    12 5 Отговор
    През 1968 г има още робство в САЩ-училища разделени за бели и черни...градски транспорт също разделен...ресторанти... квартали и т.н...Преди 2 години един пътешественик беше снимал в средните щати ,че още стоят табелките по обществените места с надпис"забранено за черни"...Това е истината за колоса на демокрацията-САЩ!!!! А вие още се ловете на приказките им за правата на човека,свободата и демокрацията...

    Коментиран от #5

  • 3 Нури

    3 5 Отговор
    Поклон

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ХАХАХА

    5 6 Отговор
    А внуците на Мартин Лутър Кингстън как са ,здрави ли са ? С какво е известен този освен, че е му е син ,та ни информирате за смъртта му?

    Коментиран от #8

  • 7 Иван

    1 2 Отговор
    Негрите в САЩ така и не разбраха че СССР ги освободи от робството на белите.
  • 8 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ХАХАХА":

    Частично си прав.
  • 9 селтак

    2 0 Отговор
    Е па да е жив и здрав! И ма боли дедовеца!