Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 12:10 2 000 21

В замяна на доставки на оръжие Русия размрази част от активите на Северна Корея

  • оръжия-
  • доставки-
  • русия-
  • северна корея-
  • активи

Миналия месец Белият дом заяви, че има доказателства, че Северна Корея е прехвърлила балистични ракети на Русия

В замяна на доставки на оръжие Русия размрази част от активите на Северна Корея  - 1
Снимка: БГНЕС

След като Северна Корея предаде оръжия на Москва за войната в Украйна, Русия позволила на Северна Корея да освободи замразени активи на стойност милиони долари и вероятно помага на Пхенян да получи достъп до международните банкови мрежи, пише New York Times, цитирайки служители на разузнаването от съюзнически на САЩ страни, предаде News.bg.

Миналия месец Белият дом заяви, че има доказателства, че Северна Корея е прехвърлила балистични ракети на Русия. Според САЩ в замяна Северна Корея е очаквала да получи оръжия или военни технологии.

Пхенян също така изглежда е изпратил до 2,5 милиона снаряди на Русия, според анализ на британски мозъчен тръст.

Не е ясно дали Русия е предоставила военни технологии на Северна Корея, но новите връзки в банковия сектор са още едно доказателство за укрепване на отношенията между двете страни, пише NYT.

Русия е разрешила освобождаването на 9 милиона долара от 30 милиона долара замразени севернокорейски активи, държани в руска финансова институция, съобщиха представители на разузнаването.

Предполага се, че Пхенян ще използва тези пари за закупуване на петрол. Освен това докладите на разузнаването показват, че фиктивна компания наскоро е открила сметка в друга руска банка, което предполага, че Москва може да помага на Пхенян да заобиколи санкциите на ООН, които забраняват на повечето банки да правят бизнес със Северна Корея. Новата банкова сметка е открита в непризнатата Южна Осетия, която има тесни връзки с Русия.

Американските служители не знаят подробности за споразуменията на Москва с Пхенян. Те обаче отбелязаха, че тези финансови транзакции са в съответствие с очакванията на САЩ за това, което Северна Корея може да поиска от Русия в замяна на доставки на оръжие.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    30 6 Отговор
    Кимчо се ГАВРИ със западните пингвини!

    Коментиран от #18, #20

  • 2 Харон

    14 1 Отговор
    "че Москва може да помага на Пхенян да заобиколи санкциите на ООН, които забраняват на повечето банки да правят бизнес със Северна Корея" как така? нали и с РФ е забранено? Или не? Мрат мъже в съвкуп по фронтовете, рушат на хората имотите със всякакви всевъзможни начина А БАНКЕРИТЕ СИ ВЪРТЯТ БИЗНИСЪТ, ДАЖЕ И СЪС СЕВЕРНА КОРЕА? ?+!"%=:/№І|)
  • 3 В.В.П.

    19 3 Отговор
    Соросоиди глупости...Аха . ахаха..
  • 4 И ФАЩ

    27 3 Отговор
    Нищо не могат да направят по въпроса, а само си грозят ноктите на краката. Подтикнаха Русия, Китай, СКорея, Иран и сие да направят велик съюз срещу себе си. Не послушаха Кисинджър, който ги предупреди да не позволяват това с действията си. Сега да не реват.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    23 3 Отговор
    Аве защо САЩ купуват венецуелски нефт, нали имаше ембарго???

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Лицемери

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Памперс ходи да се моли на СА, но принца го отряза , ....и той опря до Венецуела. ОПЕК+ също се подигра на САЩ с решенията си.И деменцията набързо вдигна многогодишното ембарго на Венецуела.. Зор голям имат САЩисаните за нефт
  • 8 СССРБарета

    18 3 Отговор
    И какво стана сега със западните санкции към тази толкова дребна страна Северна Корея, че дори от 20 минути се опитвам да я намеря на Глобуса и не мога да я намеря! А гинеколожката и склеротика от Вашингтон щях да изолират Русия! Ами че то като гледам половината Глобус е Русия баааа! Как точно ще стане тая работа с изолирането? Хахааоооаохахаааа
  • 9 факуса

    7 2 Отговор
    хи хи кат на колин пауъл ли с хим.оръжия,крадливите все имат доказателства
  • 10 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    а ПОСЛЕДНАТА НОВИНА : МУТРОФАШИСТКОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ ОТНОВО Е ИЗПРАТИЛО ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ В РУСИЯ .. ПРАТКАТА Е ЗАЛОВЕНА НА ГРУЗИНСКАТА ГРАНИЦА.....КАКТО ПРАТИХА ВЗРИВ ЗА КЕРЧЕНСКИЯ МОСТ
  • 11 Жа омра

    11 2 Отговор
    Абе ма ГОЛЕМ бой изядоха натюфците.Аре нещо доброволци се търсят още поне 500 хиляди,па и джапането свършило.

    Коментиран от #14

  • 12 Урюрвкос

    3 2 Отговор
    така и не показаха един съборен ирански дрон както и няма да видим нито една корейска балистична ракета
  • 13 ПУТИН СА КЛАНЯ НА КИМ

    4 1 Отговор
    За некой и друг снаряд.
  • 14 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ НАТОВСКА

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Жа омра":

    Кой ли изтрепа 300 000 рушляци.
  • 15 Копейкин

    2 1 Отговор
    Джуджето са побратими с жълтите и черните .
  • 16 МАЛЕЙЙЙЙЙЙ

    4 1 Отговор
    Путин клека пред Ким....проси оръжия.
  • 17 корейските ракетки малко да се

    1 0 Отговор
    пипнат и на главите на войските на киев в купянск . малко СВО да има , а после пак ще кютат . Обърнаха резбата в окопите от всу . мръзнат на леки наркотици и чакат победата . Е като видят че неможе и нищо . хоп в чувалите и аааййййдддеееее към дома ...
  • 18 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Хахахаха до там ли я докара някогашната Магучая - хахахаха да проси оръжия за да оцелява от оскотялите севернокорейци ...ех мъко рушка - край нямаш хахахаха 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #19

  • 19 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "🤣🤣🤣🤣🤣🤣":

    Москва и Пхенян. Като събереш два минуса, не се получава плюс.Получава се голям минус.
  • 20 Р.К.И.

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Половината от необходимото за физическото оцеляване на северокореиците идва от прогрма на ООН по изхранването. Половината от тази програма се захранва от САЩ. Ти разбираш ли, че ако американците спрат да дават на ООН, една четвърт от северокореиците ще умрат от глад! За физическо оцеляване говорим, не за недохранване!
  • 21 доностия

    2 0 Отговор
    "Миналия месец Белият дом заяви, че има доказателства, че Северна Корея е прехвърлила балистични ракети на Русия" Тези престъпници да запазят доказателствата за себе си " ние нямаме нужда от техните доказателства защото мислим така което означава ,че е вярно." Обичаха да казват тези убийци и сега нека запазят доказателствата за себе си. За първи път наивните глупави Руснаци направили нещо правилно !--- а трябваше това да стане отдавна наплюват на това какво мислят Американците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания