Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Февруари, 2024 04:24 1 860 12

Руски дронове атакуваха Одеса по море

  • одеса-
  • дронове-
  • атака

Сирените в украинския град и областта се включиха в 23:56 ч.

Руски дронове атакуваха Одеса по море - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Одеса е атакувана с няколко групи дронове по море. Прозвучаха серия силни експлозии в украинския черноморски град, предаде БТА

Сирените в града и областта се включиха в 23:56 ч. и все още продължават.

"Обръщаме се към жителите на Одеса и Одеска област да не напускат безопасните места и укритията до края на отбоя. Това е много важно", призова Олег Кипер, председател на одеската областна военна администрация, в приложението "Телеграм".

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гюро Михайлов

    33 6 Отговор
    Работайте братья.
  • 2 Швейк

    6 22 Отговор
    Сигурно Путин ще започва война, извинете СВО.
  • 3 среднощен

    16 4 Отговор
    "...Сирените в града и областта се включиха в 23:56 ч. и все още продължават...";

    "Изтощение и тормоз" - това е целта на СВО в Украйна. "Игра на нерви" - от "Майдана и до днес"...
  • 4 оня с коня

    8 35 Отговор
    Омразните Руснаци ИЗБИВАТ БЪЛГАРИ в Одеса!Ще си го получите "Братушки" такива - готови ли са Самолетите ни Ф-16 блок 70 ,ще тръгнат от Америка ДИРЕКТНО с Дестинация НЕ БГ а Украйна,за да усетите Ракетната им мощ без да искаме каквото и разрешение от НАТО.

    Коментиран от #5, #9, #11, #12

  • 5 звезди

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Те са си чисти фашисти и са си заслужили съдбата! Защото Русия винаги има право!
  • 6 Гориил

    14 0 Отговор
    Ердоган искаше да поднови сделката за зърно и да построи фабрика за дронове в Украйна.
  • 7 Дедо ви...

    17 0 Отговор
    Мощни експлозии са избухнали в Одеса и други градове на Украйна, в резултат на което е обявена въздушна тревога в 10 региона на страната. Това съобщи украинският телевизионен канал "Паблик" в канала си в Telegram, като уточни, че взривове е имало и в Николаев. Въздушна тревога е обявена в Хмелницка, Виницка, Черкаска, Сумска, Полтавска, Харковска, Днепропетровска, Николаевска, Одеска и Кировоградска области.
    Докладите за експлозии идват на фона на продължаващи ракетни атаки, които според Кремъл са насочени срещу украинската енергетика, отбранителната промишленост, военното командване и комуникационните съоръжения. По време на тези атаки не са били извършвани атаки срещу жилищни райони или социална инфраструктура.

    Коментиран от #8

  • 8 САЩисан вие на поляна

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви...":

    "...не са били извършвани атаки срещу жилищни райони или социална инфраструктура." Споко, укро пво-то ще се погрижи за този пропуск.
  • 9 коня на оня

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    ако пак съм те ритнал у глъвътъ, това е без да искам.
  • 10 НОВИНА НА ЧАСА!

    13 1 Отговор
    няколко подразделения на украинските въоръжени сили по-рано са напуснали без разрешение позициите си в АВДЕЕВКА
  • 11 оня с х.я

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Абе коня ти е по в час от теб,а с моя и двамата не можете да се мерите.
  • 12 Мухаа ха!

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Много патос,много апломб,бе надъхания! До края на лятото и Одеса ще премине в руски ръце.А хох лите,ще забравят за излаз на море завинаги.Ако някой си вярва,че Вовата ще остави Одеса в ръцете на фаш- много греши.Самите жители на града с огромна радост,ще се присъединят към РФ.Търси и други източници .Има предостатъчно.Колкото до прословутите ефки- не е важно дали ще им дадат.Къде ще се дислоцират- там е важното.Това не е универсален Миг или Сушка- да каца и излита дори на утъпкан грунд.Това са глезени примадони- писта като огледало,без едно камъче.Чистят пистста с камион- прахосмукачка.Иначе двигателя е аут за нула време.Хангари с кондиционери и пречиствател на въздуха.Иначе пак заминава двигателя.Ще упашат руските ВВС сили д 16 бройки.Направо ужас.Като им превърнат пистите в лунен пеизаж са до там.След това са неподвижни мишени ,на гюме!
Новини по държави: