Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 06:06 1 245 4

Безос продаде акции на Amazon за 2 милиарда долара

  • джеф безос-
  • amazon-
  • акции

Милиардерът е изтъргувал около 12 милиона акции

Основателят на Amazon Джеф Безос продаде акции на компанията на стойност около 2 милиарда долара, съобщи списание Forbes.

Според него Безос е продал около 12 милиона акции на 7 и 8 февруари. Един от най-богатите хора в света, чието състояние сега се оценява на 196 милиарда долара, продава активите си за първи път от повече от две години. Отбелязва се, че тази седмица Безос се раздели с приблизително 1% от акциите си.

Въпреки факта, че Безос напусна поста ръководител на Amazon преди около две години, той остана в борда на директорите. Той е и най-големият акционер в компанията, притежаващ 9,4% от Amazon.

Безос се нарежда на трето място в списъка на милиардерите според Forbes, а пред него са основателят на SpaceX и Tesla Илон Мъск ($201,6 милиарда) и президентът на групата компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно ( $219,2 милиарда).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има нещо гнило

    3 0 Отговор
    Т тоя ще глътне вода.,...Продажбата е поредното доказателство-кой ще продава печеливши акции от печеливш бизнес...?

    Коментиран от #4

  • 2 Този който

    0 3 Отговор
    Знае какво ще направи за напред. Да речем eMag е добра фирма приличаща на амазон но недостигат средства и връзки да настигне и надмине амазон и Али експрес. Да речем българския пазар е в началото си на развитие на този сектор. Да речем че Безос е решил да вкара $2 милиарда в eMag колко ли ще му е печалбата от тази покупка инвестиции ??? Колко ще скочат акциите ВСЕПАК големия Безос е инвестирал 75% в eMag ???
    Българския пазар е бързо развиващ с 10 гигабайта оптична мрежа. Да речем че ще я развием до 40-100 гигабайта в оптични пръстена. Да речем че вкара още $5 милиарда страната България да има една от много добрите съдебни системи, федерална конституция
    Конгрес, и спесциялни служби и добре обучена и модерно оборудвана армия ввс и флот. Кой ли ще спечели от всичко ???
  • 3 Шиши и Боко- инвеститори на едро

    1 0 Отговор
    И КОЙ ги е купил?
  • 4 Едва ли.

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Има нещо гнило":

    По - скоро се рои паразитния кошер. Новите рояци ще обхванат повече територия, по - точно, ще монополизират нови територии. Едва ли ще продава акции на конкуренцията.