Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 05:07 2 065 19

Германски оръжеен шеф: Европа се нуждае от 10 години, за да е готова да се отбранява

  • армин папергер-
  • оръжие-
  • германия

Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, заяви изпълнителният директор "Райнметал" Армин Папергер

Германски оръжеен шеф: Европа се нуждае от 10 години, за да е готова да се отбранява - 1
Снимка: Фейсбук

Европа се нуждае от 10 години, за да стане напълно готова да се отбранява, предупреди главният изпълнителен директор на голямата германска оръжейна компания "Райнметал" (Rheinmetall) Армин Папергер, цитиран от Би Би Си.

Папергер се аргументира, че оръжейните складове на континента сега са празни. Европа изпрати огромно количество боеприпаси в Украйна, като остави малко за самата себе си, поясни той.

Шефът на "Райнметал" говори пред Би Би Си в северозападната германска провинция Долна Саксония, където вчера присъства на церемонията по започването на строителството на голям оръжеен завод на неговата компания. Присъстваха още федералният канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус, както и датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Папергер направи това изявление само ден след като думи на Доналд Тръмп станаха нов повод за безпокойство в Европа. Фаворитът за номинацията на републиканците за президентските избори в Съединените щати през ноември довери, че докато е бил президент, е казал на лидер на страна членка на НАТО, че ако тя не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска".

Шефът на "Райнметал" предупреди, че ще е необходимо "много време" за подготовка срещу "агресор, който иска да се бие срещу НАТО". "След три-четири години ще сме добре, но за да бъдем наистина подготвени, ще ни трябват 10 години", прогнозира той.

По оценки на Папергер е необходимо да бъдат произведени "1,5 милиона единици боеприпаси в Европа". "Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, но по-късно (ще) ни трябват минимум пет години до 10 години, за да попълним наистина (нашите запаси от боеприпаси)", допълни той.

"Райнметал" заяви, че ще инвестира повече от 300 милиона долара в новия завод. Предвидено е той да произвежда по 200 000 артилерийски снаряда годишно, посочва Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    22 0 Отговор
    Трябва да Има Мир а не и Войни
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Обяснението

    26 2 Отговор
    Ама много хубаво това за снарядите ще го направим и ние. Обаче ако може едни въпроси тук. От 34 пола които имаме колко подкрепят въвеждането на военна служба? Как гледат нашите съюзници на създаване на силна българска армия? Колко от нашите политици са готови да работят за създаване на българска армия с българско командване? Много по - добре е професионална армия от татуирани тюфлеци позьори в тик ток и Инстаграм.
  • 5 ха ха

    2 18 Отговор
    Абе, то и ено жуже на токчета от Блатната империя може да убие милион хора, ама не му мерим ефективност...

    Коментиран от #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ха ха

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "АКУЛА":

    Искаш да кажеш, че НАТО никога не е застрашавало Русия или си се отбил правата линия? Внимавай, че ГРУ не спи!
  • 9 Милене

    3 11 Отговор
    кога е казал нещо подобно този господин????Научи се немски а не вземай превода от руски сайтове!!!
  • 10 Мое мнение

    30 2 Отговор
    "...ще) ни трябват минимум пет години до 10 години, за да попълним наистина (нашите запаси от боеприпаси)", допълни той."...Добре бе, 10 години за допълване на запасите. Обаче кой ще използва тия оръжия? Тия с 32-та пола ли? Ми те са заети 23 часа в денонощието да се чудят от кой пол са. А ще има ли фейсбук в окопите, а 48 инчов лед телевизор в танковете, а ще раздават ли розови чорапогащи и ще има и студио за епилация на първа линия на фронта? Щото ако ги няма тия работи хич не ги търси. А малкото останали нормални хора ще са заети да работят на 2 смени в заводите за да хранят гостите скакалци дошли от цял свят и чакащи социални помощи. Европата Омря, тъй да знаете!
  • 11 Експерт

    14 1 Отговор
    Докато има война, трябва да помагаме на Украйна, защото Украина е Русия !

    Коментиран от #12

  • 12 Въйййй!

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Експерт":

    Явно си експерт по фейсбук и естествена непрегоряла тор.

    Коментиран от #13

  • 13 Така е

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Въйййй!":

    въйчо !
  • 14 И какво

    9 1 Отговор
    да каже директор на оръжеен концерн? То ,все едно, министър-колбасар ,да насърчава вегетарианско движение!
  • 15 българин

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    а една подлога наркоман крадец не си ли изби народа
  • 16 факуса

    6 0 Отговор
    ес има нужда от защита от продажни политици само,кой я напада бе кретен,освен мигранти дет ги поканхте лично а сега рев
  • 17 Само един Йелоустоун

    7 0 Отговор
    Ще ни помогне , за да се разбере, че тогава военната индустрия няма да ни помогне. Крайно време е да престанат войните и да настъпи мир .
  • 18 Без фактура

    3 0 Отговор
    Чиче нема се плашиш г-н ГЕРБев ша ва опрай само да имаш кеш.
    А г-н Гигов нещо спря да се чува да не е взел да добива пластелини?
  • 19 Ха-ха-ха

    4 0 Отговор
    А през тези 10 г БРИКС, Русия и Китай ще седят със скръстени ръце и ще ви чакат да се въоръжите и ги победите? Ха-ха-ха.... Ама много, мнооого сте западнали, завалийте..... :)!
Новини по държави: