Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 07:22 928 23

Байдън: Израел трябва да освободи още затворници

  • джо байдън-
  • израел-
  • затворници-
  • палестинци-
  • освобождаване

Байдън е заявил, че Израел трябва да бъде по-гъвкав

Байдън: Израел трябва да освободи още затворници - 1
Снимка: БГНЕС

Американският президент Джо Байдън предупреди израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, че по време на текущото прекратяване на огъня може да се наложи на страната да освободи по-голям брой палестински затворници в сравнение с предишни подобни случаи, предаде News.bg.

Това съобщи Axios, позовавайки се на източници от двете страни.

Според американските източници Байдън е намерил първоначалното искане на Хамас да бъдат освободени хиляди палестинци, включително някои осъдени за убийства, за "пресилено", както и Нетаняху. Все пак той казал на премиера, че Израел трябва да бъде по-гъвкав.

Съобщава се, че телефонният разговор се е състоял в неделя.

Представители на двете страни заявиха, че мнението на Нетаняху е, че Израел трябва да освободи трима палестинци за всеки заложник, който противниковата страна освободи.

Американски източник подчерта, че "съотношението остава нерешен въпрос".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рускиня

    9 1 Отговор
    Това, което е казал Биден на Натаниаху да се освободят още затворници е добре, но той вярва ли, че ще бъде изпълнено? Какви санкции наложиха САЩ и ЕС на Израел?
  • 2 ЗОРО

    1 1 Отговор
    Ааааааах, вашата......
  • 3 Ех да си

    4 1 Отговор
    Еврейски китаец в днешно време как са го подкарали кривоносите скоро ще има и еврейопакистанец
  • 4 АЛА БАЛА

    12 5 Отговор
    Израел извършва палестинския геноцид благодарение на американската помощ - всестранна и непрекъсната. Какво говори Джо е само PR. Ако искат САЩ могат да спрат евреите за два дена.
  • 5 Хаха

    8 3 Отговор
    Сащ пращат милиарди помощи на Израел да се борят с деца и жени палестинци. После милеели за Палестина. Кой е най голямото зло???
  • 6 Мдааааааа

    6 1 Отговор
    Този на снимката го е взел за заложник Алцхаймера. Пратете горкия старец в пенсия.
  • 7 българина

    7 2 Отговор
    от 75 г слушаме как израел трябва пък си прави каквото иска. Рано или късно арабите ще ги изгонят от там. Евреите няма да спрат с Палестина. Следва Йордания и Ливан.
  • 8 Иванушка 🇷🇺

    4 1 Отговор
    Ставай дядка освобождавай Президентското място на Камилата и да се сбъдва Предсказанието за Края на САЩ - последния американски президент ще е Жена.
  • 9 Израел трябва да освободи

    3 1 Отговор
    Поне 30000 невинни, лежащи в израелски затвори без съд и присъда. Даже и без повдигнати обвинения. Бебета, даца, жени ....
  • 10 За никакво съотношение не може да

    2 0 Отговор
    се говори когато Израел държи десетки хиляди невинни хора като заложници по затворите. Дори до там вече се стигна че нацистки Израел задържа палестински адвокат без съдебен процес или обвинение
    28-годишната правозащитничка Диала Айеш е държана в административно задържане от 17 януари.
    На 17 януари израелските сили арестуваха Айеш на контролно-пропускателен пункт близо до Витлеем в окупирания Западен бряг около 14 часа. Една седмица по-късно израелските власти издадоха заповед за „административно задържане“ срещу нея, което означава, че тя ще бъде задържана без съдебен процес или обвинение в продължение на четири месеца. Два дни преди да бъде арестувана от израелската армия, 28-годишната адвокатка по правата на човека Диала Айеш посещава палестински задържани в израелския затвор Офер без въобще да подозира че на следващия ден тя ще стане един от хората които защитава – затворник.

    Коментиран от #13, #21

  • 11 Израел не е нормална държава

    3 1 Отговор
    Тя е терорист извършващ военни престъпления и геноцид
  • 12 Хасковски каунь

    2 0 Отговор
    Този човек е на медикаменти. Неадекватен и жалък
    Гледайте вчерашното посрещане на краля на Йордания в ЮТуБе то от 8-та до 9-та минута.Да се смееш ли ,да плачеш ли.
  • 13 Израел е нацистка държава

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "За никакво съотношение не може да":

    Разберете го хора ! Всеки които не е евреин в тази държава подлежи „административно задържане“ без съдебен процес или обвинение в продължение на четири месеца + още 2 месеца. Без обвинение, без доказателства, без да е направил каквото и да е ! Достатъчно е само "подозрение" ....... Това им е "демокрацията" в много "демократичната" им държава
  • 14 Израел не е нормална държава

    3 0 Отговор
    Израел няма конституция и претенциите му да бъде "еврейска и демократична държава" се основават само на 12 основни закона, приети от 1958 г. насам, представени като основа на "бъдеща конституция" на държавата Израел. Всички до един от тези 12 основни закона на Израел са с елементи на расизъм и нацизъм и много подробни доклади за всеки един от тях има на сайта на ООН. ..... Фашистката идеология на държавата Израел и геноцида в Газа са заложени в самото му законодателство.....
    Тази лекция беше изнесена от Дейвид Норт, в Хумболтовия университет в Берлин, Германия.
    20 декември 2023 г
  • 15 Тече процес да се омаловажи

    3 0 Отговор
    Геноцидната роля на израелската държава до определени физически лица което е гнусно и порочно. Франция обяви санкции срещу 28 израелски заселници, които обвини в извършване на нарушения на човешките права срещу палестински цивилни в окупирания Западен бряг.На 28-те лица ще бъде забранено да влизат във Франция, съобщиха във вторник от Министерството на Европа и външните работи...В понеделник външните министри на Франция, Полша и Германия излязоха със съвместно изявление, в което се казва, че насилието срещу палестинци в окупирания Западен бряг е неприемливо и „трябва да бъде санкционирано“.„Колонизацията е незаконна според международното право и трябва да спре“, казаха от министерството.„Продължаването му е несъвместимо със създаването на жизнеспособна палестинска държава, което е единственото решение, за да могат израелци и палестинци да живеят рамо до рамо в мир и сигурност.“
  • 16 Тече процес да се омаловажи

    2 0 Отговор
    Геноцидната роля на израелската държава до определени физически лица ...В понеделник британският външен министър Дейвид Камерън обяви санкциите срещу четирима израелски граждани, обвинени в нападение над палестинци в окупирания Западен бряг.
    „Екстремистките израелски заселници заплашват палестинците, често с оръжие, и ги принуждават да напуснат земя, която им принадлежи по право“, каза Камерън. ...... Атаките на заселници често се случват с израелските сили за сигурност, които стоят до тях или се присъединяват.
    Според израелската правозащитна група Йеш Дин, израелските власти рутинно НЕ успяват да държат израелските заселници отговорни за техните действия.....
    През последните 18 години полицията не е успяла да разследва най-малко 81 процента от откритите случаи.
  • 17 Глупости

    0 3 Отговор
    Никакво освобождаване на затворници.
  • 18 Мястото на

    3 0 Отговор
    Израел е в съда в Хага и НЕ на някакви подбрани 28-50-500 израелски заселници а на самата държава Израел и цялото и ръководство.
  • 19 Пука му на Хитлеряху

    2 0 Отговор
    Кво бил казал Байдън
  • 20 крокодил

    2 0 Отговор
    Както казват Руснаците старост не радост
  • 21 Огромен международен скандал

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "За никакво съотношение не може да":

    Се заформя относно задържането на 28-годишната правозащитничка Диала Айеш чрез механизма за "административно задържане" за 4 месеца без никакво обвинение към нея да е имало и да има. Почити всички големи американски медии писаха по темата и хората са в потрес от нацизма на Израел. Адвокат от международна правозащитна организация да бъде задържан и вкаран в затвор след среща с клиенти просто е абсурдно да се случи в която и да е държава по света освен Израел.
  • 22 Нафта

    1 0 Отговор
    Дано тази престъпна държава да изчезне от лицето на земята. Израел не заслужава да съществува.
  • 23 Българка

    1 0 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на Газа и приключвайте с ХАМАС