15 Февруари, 2024 13:53 1 121 12

Ердоган: Продължаваме да се стремим към посредничество между Русия и Украйна

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • украйна-
  • русия-
  • посредничество

Турският президент каза още, че Турция и САЩ намират съгласие по все повече въпроси, отбелязвайки една положителна тенденция в отношенията

Ердоган: Продължаваме да се стремим към посредничество между Русия и Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Днес турската телевизия ТРТ съобщи, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е заявил, че контактите с цел намиране на "справедлив" мир между Русия и Украйна продължават, предаде БТА.

"Събрахме двете страни в Турция няколко пъти. Можем да го направим отново и да отворим вратата към мира чрез управление на един процес, фокусирано върху намиране на решение, без външни влияния“, каза Ердоган пред журналисти в самолета на връщане от вчерашното си посещение в Египет.

"При срещите ни както с президента (на Русия Владимир) Путин, така и с президента (на Украйна Володимир) Зеленски, ние продължаваме нашите усилия за постигане на целта. От самото начало подчертаваме, че справедливият мир е по-добър от войната и се стремим да предприемаме всичките си стъпки с това разбиране," посочи Ердоган.

Турският президент каза още, че Турция и САЩ намират съгласие по все повече въпроси, отбелязвайки една положителна тенденция в отношенията, след като продажбата на американски изтребители F-16 на Турция се задвижи, съобщават турските медии, цитирани от Ройтерс.

„Броят на въпросите, по които мислим еднакво или сме съгласни със САЩ, нараства“, коментира Ердоган.

„Няма негативна тенденция в момента, напротив, има положително развитие“, каза още той, коментирайки одобрената от Турция кандидатурата на Швеция за НАТО и напредъка в закупуването на американски самолети F-16 от Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 1 Отговор
    Новата Ялта ще е в СОК Камчия.
  • 2 РЕД И ХАОС

    3 2 Отговор
    Всичко е за спасяване на капитализмът и растежът на американските акции и богаташи. Но Тръмп постъпва по ляво, по-малко дясно, отколкото Байдън и сие. Тръмп раздаде пари при ковида, а тези са заповядали на Кристалина да иска само икономии. Елитът в САЩ вижда спасение чрез войн, нали войната е кейнсиянство - копаеш дупки и заравяш дупки, няма безработица и има поръчки. Но няма да се получи, всички са обвързани и не сме свят с предимно селско стопанство, има неолиберална догма против данъците и против митата. ... Тръмп е зависим от оръжеината индустрия, и с шамари ни даде да купим самолети, да увеличим бюджетите за апмия, и мълча при снимсите с кюлчета на Бойко - техният ккууччи син.
  • 3 хе хе хе

    1 1 Отговор
    абе вие и Азербайджан и Армения събрахте, ма последните подкрепяни уж от Русия го издуаА.
  • 4 ИНЖ1

    1 3 Отговор
    Направихте Турски поток зорлем, а сега - ни лук яли, ни мирисали....
  • 5 Селянин

    1 2 Отговор
    Украински медали за зщита на Бахмут и Авдеевка.

  • 6 Ха ха ха

    2 8 Отговор
    Тоя става смешен руска подлога
  • 7 хххх

    1 3 Отговор
    продължаваш стремжът към фашизъм и райх.... долен изверг!
  • 8 Урюрвкос

    0 4 Отговор
    и пускаме на свобода пленените азовци защото щатите ни обещаха ф-16 ама друг път...след 2032 год
  • 9 Васил

    0 7 Отговор
    Големи двуличници са турчолята хем са в Нато хем са дружки с рашистите!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 ВасАл

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    Вали ли Лили
  • 11 злобар

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    Но не са като вас неблагодарни използвачи !...Едни са ви опазили от кръстоносните чакали и 500 години ви държали далеч от пипалата на крепостническия феодализъм на Европа и руското дворянство и за благодаря сте ги обявили за поробители и ги оплювате вече 150 години !... Други са ви подали ръка и са ви станали гръб и подкрепа , и защита все в разгулни времена, за да ги проклинате днес и да се гаврите с паметниците , които сте им издигнали в хубавите сладки времена , прекарани на сигурно и удобно, под мощните им тогава мищници !!!... Турците никога не са имали покровители като вас !... Затова, когато е необходимо са двулични , когато е необходимо са лицемерни , когато е необходимо са приятели и когато е необходимо са върли врагове !... Изпитана през вековете максима е сентенцията : "Турчинът няма приятел освен турчина" !...

    Коментиран от #12

  • 12 5115

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "злобар":

    Като пример намиращите се в близост до Турция острови Родос(1522-1912) и Хиос(1566-1912) които са били управлявани от османците стотици години.
    Някоий които са ходели там би трябало да забележат че на преден план са изведени латинските паметници.
    Представетес си Родос е владян 390 а Хиос 347 години но сега там няма нито един културен паметник оставен от онези времена. Всичко умишлено е унищожено.

    Въпреки това едва ли някои знаят че производителите на мастиковата смола от коренните жители на остров Хиос са най-доволни от оставените за тях печалби именно от тези времена за разлика от изнудвачите и обирачите от сегашното и предишните времена.

    Не е по различна и постановката за жителите и на остров Родос и много такива например.
Новини по държави: