Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 04:53 928 3

Венецуела гони службата на ООН за правата на човека, помагала на терористи и превратаджии ВИДЕО

  • венецуела-
  • оон-
  • права на човека

Каракас даде 72 часа на чиновниците да напуснат страната

Венецуела гони службата на ООН за правата на човека, помагала на терористи и превратаджии ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Правителството на Венецуела нареди на местния офис на ООН за правата на човека да преустанови дейността си и даде на служителите му 72 часа да напуснат, обвинявайки ги, че подпомагат заговорници за преврат и терористични групи, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА

Министърът на външните работи Иван Гил обяви решението на пресконференция в Каракас на фона на засилените опасения, че правителството репресира действителни или предполагаеми опоненти в годината на изборите. Преди близо седмица Венецуела задържа виден адвокат по правата на човека и членове на семейството му, което предизвика вълна от критики в страната и извън нея.

Гил заяви, че местната техническа консултативна служба на Върховния комисар на ООН по правата на човека, упълномощена да оперира през 2019 г., е трябвало "да подобри, да оптимизира" правата на човека. Вместо това, каза той, тя се е превърнала в "международен резонансен борд за поддържане на дискурс срещу боливарското правителство и срещу венецуелския народ".

Службата се е "превърнала в частна адвокатска кантора на заговорници за преврат и терористични групи, които постоянно заговорничат срещу страната", каза Гил, макар че не показа никакви доказателства и не посочи конкретен пример за тази предполагаема дейност.

Равина Шамдасани, говорител на Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека със седалище в Женева, Швейцария, заяви, че агенцията изразява съжаление от решението на властите и оценява следващите стъпки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кондарев

    13 0 Отговор
    БРАВО
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 смех

    1 0 Отговор
    Поредния резил