Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 05:12 712 1

Бившият шеф на граничния контрол на ЕС отива на евроизборите с листата на Марин Льо Пен

  • евроизбори-
  • фронтекс-
  • франция-
  • фабрис леджери

Фабрис Леджери заяви, че партията "Национален сбор" има конкретен план и капацитет да го изпълни

Бившият шеф на граничния контрол на ЕС отива на евроизборите с листата на Марин Льо Пен - 1
Снимка: Фейсбук

Бившият директор на Фронтекс, агенцията на ЕС, която отговаря за граничния контрол, обяви вчера, че ще се присъедини към френската крайнодясна партия на Марин Льо Пен за европейските избори през юни и ще бъде трети в листата, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Партия "Национален сбор“ има конкретен план и капацитет да го изпълни. Ние сме решени да се борим с миграционното претоварване, което Европейската комисия и еврократите не смятат за проблем, а по-скоро за проект: мога да свидетелствам за това," каза Фабрис Леджери в интервю за в. „Журнал дьо диманш“, публикувано в снощи.

55-годишният високопоставен френски служител беше директор на Фронтекс от 2015 до 2022 г., преди да подаде оставка.

"Целта ми е да поставя своя опит и експертиза в услуга на французите. След като ръководих Фронтекс в продължение на почти седем години и работих за държавата около тридесет години, особено в областта на сигурността и управлението на имиграцията, това решение е много последователно, " каза Леджери.

„Европейските избори на 9 юни представляват уникална възможност Франция и Европа да бъдат върнати на правилния път“, уверява той.

Жордан Бардела, който е водач на листата и председател на „Национален сбор“ на Марин Льо Пен, в момента води във всички допитвания за тези евроизбори и събира около 30 процента подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ген. Гурко

    1 0 Отговор
    Дай Боже Френският Национален Сбор да победи през юни! Дай Боже и Алтернатива за Германия също да победи! Дай Боже и унас Възраждане да има същият успех ! Амин!
Новини по държави: