Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 03:53 1 403 10

Тръмп печели първичните избори на републиканците в Южна Каролина ВИДЕО

  • доналд тръмп-
  • избори-
  • южна каролина

Това показват първите резултати

Тръмп печели първичните избори на републиканците в Южна Каролина ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп побеждава на първичните избори на Републиканската партия в щата Южна Каролина, предаде БТА, като се позова на първи данни след вота, произведен там вчера.

Резултатите на агенция "Едисън ризърч" показват, че при 18 процента преброени бюлетини Тръмп получава 58.3 %, а Хейли 41.2%, посочва Ройтерс.

В битката за президентската номинация на Републиканската партия срещу Тръмп се изправяше бившият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли.

Поражението за нея е още по-голямо, тъй като тя беше губернатор на Южна Каролина в продължение на няколко години и щатът беше смятан за неин бастион.

Ники Хейли отхвърли тази седмица предположенията, че поражението на Южна Каролина ще я накара да прекрати предизборната си кампания, въпреки че става все по-ясно, че пътят ѝ към президентската номинация на републиканците не е проправен.

Според екзит пол допитване, проведено сред гласувалите на първичните избори в Южна Каролина, имиграцията е била въпрос номер едно, който ги вълнува по време на предизборната кампания, предаде Ройтерс, като се позова на социологическата агенция "Едисън ризърч". Около 41 % от анкетираните избиратели са заявили, че въпросът за имиграцията е бил от най-голямо значение за това как са гласували вчера. 31% са казали, че въпросът с най-голямо значение за тях е икономиката. Около 32 % от избирателите са заявили, че Тръмп не би бил подходящ за президентския пост, ако бъде осъден за престъпление, докато около 65% не смятат, че президентът демократ Джо Байдън е спечелил легитимно президентските избори през 2020 г., показва още проучването.

Преди да отпътува за Южна Каролина, за да наблюдава резултатите от вота там, Тръмп участва в конференция на консервативни лидери, където произнесе 90-минутна реч, в която обрисува мрачна картина на една, по думите му, западаща Америка при управлението на Байдън, отбелязва Ройтерс.

През гостите на събитието, известно като Конференция за консервативно политическо действия, провеждана в Нешънъл Харбър, Тръмп заяви, че ако той победи Байдън на изборите през ноември, това ще бъде Съдният ден за САЩ и негов абсолютен и окончателен реванш.

През аплодираща го аудитория Тръмп заяви по адрес на Байдън: "Джо, непочтеният, ти си уволнен! Разкарай се оттук. Разрушаваш нашата страна!", предаде Ройтерс.

През аудиторията Тръмп каза, че "САЩ са управлявани от тирани, корумпирани хора, от фашисти", предаде Франс прес.

Пред стотици привърженици, които носеха червени шапки с надписа: "Тръмп", извезан със златни букви, републиканският кандидат за президент заяви: "Глас за Тръмп е вашият билет към свободата и вашият паспорт за избавяне от тиранията".

Той говори и за незаконната имиграция и каза, че тя убива "нашите граждани, убива нашата страна". "Нито една страна не може да понесе, онова, което се случва в САЩ", заяви още Тръмп, визирайки миграционната политика на Байдън. Той допълни, че при управлението на Байдън "Америка станала кошмарна" и обеща да предприеме сурови мерки срещу незаконната имиграция.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп спечели единствено

    3 22 Отговор
    почти половин милиард ефективна присъда, самомо за финансови измами. За исзнасилване и за подстрекаване на безредици, окончателните съдебни решения се очакват, но изгледите за.тях са в.голям ущърб на кремълскиятмпудел-Тръмп.

    Коментиран от #7

  • 2 ТРЪМП

    17 3 Отговор
    БРАВО ТРЪМП С ТЕБ СМЕ
  • 3 Иван Иванов

    14 0 Отговор
    Доналд Тръмп е характерен - сам си прави бизнеса, то си му личи на човека - освен това е с чувство за хумор - за разлика от нашите сериозни политици - Бойко Борисов - който бил - моля ти се каратист - ама някога и сега е просто е една тетка - мрънкава някаква.

    Има самоирония, умее да общува - неговият прадядо или - дядо - е натрупал парите на семейството Тръмп - като е продавал уиски, цигари, тези три неща - на миньорите - по време на Златната треска - каква златна треска - то нема нито злато нито нищо - както и да е.

    Ама дедото на Тръмп така е забогатял, после баща му Фред Тръмп - с микро-жилища за бедняци и така нататкъ, по времето на Рузвелт много е дръпнала фамилията Тръмп, социалните жилища и изобщо.

    Има книга за Тръмп - казва се - "Тръмп - автобиография" - и впрочем това е единственият американец след Марк Твен - който може спокойно да присъства на всяка гала-вечеря или на всяка селска сватба да седне до младоженците.

    Човекът е свързан с народа - има и ремарки в автобиографията му - те са строили не само малки жилища - а и високи небостъргачи - както и да е. Кка се управлява един мега-проект - няма значение.

    Освен това - той не може да мрази славяните - както Рейгън ни мразеше - та ни вкара в миша дупка - технологична - с ембаргото и ето така - защото кака Ивана му е показала какво е всъщност хубавото в живота.

    Коментиран от #10

  • 4 България обича Тръмп!

    13 1 Отговор
    Тръмп е надеждата на целия свят да ни спаси от откачените Глобалисти!
  • 5 Иван

    10 1 Отговор
    Циганката Ники Хейли е фашистка.
  • 6 Красимир Петров

    8 1 Отговор
    Тръмп президент!
  • 7 А ти

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп спечели единствено":

    не цитирай Ясен Дараков. Няма да получиш центове като него
  • 8 Ха ха ха

    1 3 Отговор
    Пълен клиничен кретен
  • 9 Консерватор

    0 0 Отговор
    Милене! Най- после нещо смислено и важно! Динозаврите се завръщат!:) Начело с тиранозавъра Тръмп!:) Доживях ме интересни времена! :)
  • 10 Оху - Боху

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Иванов":

    Да мрази славяните!:) Тоя , само българка и рускиня не си е взел за жена!:) Със сигурност съжалява!:)