Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 05:10 1 576 2

Лавина уби четирима души във Франция ВИДЕО

  • франция-
  • лавина-
  • загинали

Тя е паднала на 1600 метра надморска височина над село Мон-Дор в район, известен като Вал д'Енфер

Лавина уби четирима души във Франция ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube
Четирима души са загинали при лавина в планинския регион Оверн в Централна Франция, съобщиха местните власти, предаде dariknews.bg.
Лавината е паднала на 25 февруари на 1600 метра надморска височина над село Мон-Дор в район, известен като Вал д'Енфер, се казва в изявление на префектурата на департамента Пюи дьо Дом.

Други трима души са били ранени, след като е започнала мащабна издирвателна операция, в която са мобилизирани 50 души, се казва в съобщението.

Местният вестник La Montagne съобщи, че затрупаните от лавината са били ски алпинисти от близък клуб, които са тръгнали по маршрут извън пистите с водач.

Планините в Оверн, много от които са с вулканичен произход, не са толкова високи, колкото тези в Алпите или Пиренеите на юг, но могат да бъдат много отдалечени и с обширна снежна покривка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    1 0 Отговор
    Мир на Душите им Бог да ги Прости
  • 2 ХАХАХА

    2 2 Отговор
    Ски алпинисти вярващи си ,че са по велики от природата. Каквото търсели това намерили.
Новини по държави: